Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 585
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
Аз получих зверски сърцебиене от ксилометазолина
Кардиолога забрани изрично!!
Започнах низита спрей. След втория ден действа
Първия не спах ама по ме е страх от сърцебиене отколкото от запушен нос
Аз пък получавам сърцебиене от запушения нос и не ми дтига въздуха. Не разбирам,защо толкова го забраняват ксилометазолина.

И аз получавам сърцебиене от запушен нос
Ама ксилометазолина е по зле
Няма да споря
Питай кардиолог

# 706
  • София
Здравейте мили мами знам , че бях писала по този въпрос , но сега имам пак подобен понеже нищо не намирам в нета...бременна към в 7месец и имам някакви като бели петънца или пъпчици (не са като пъпки не знам как да го обясня) по зърната ...не ме болят или нещо подобно , но се интересувам защо са се появили.Имал ли е някоя от вас подобни?Благодаря ви момичета
Това са жлези на Монтгомъри. Нормално е да се появят, трябва да са там.
Жлезите на Монтгомъри са около, а не по зърната и не са бели на цвят. Най-вероятно става дума за папиломчета, типични са за бременността, появяват се от хормоните и след раждането изчезват.
Не съм допрочела, явно

# 707
  • София
Момичета бременна съм в 26 г.с, на някоя от вас дали се е случвало да има на моменти нещо като течение с лоша вагинална миризма, сякаш възпаление, течение , а микробиологията да излиза, че няма нищо притеснително? 

# 708
Момичета бременна съм в 26 г.с, на някоя от вас дали се е случвало да има на моменти нещо като течение с лоша вагинална миризма, сякаш възпаление, течение , а микробиологията да излиза, че няма нищо притеснително?  

Здрасти! Съвсем нормално е да имаш повече течение и с малко неприятна миризма. Все пак по време на бременност се засилва течението. И аз зададох вчера на гинеколога ми същия въпрос и той това ми отговори. И аз имам течение, но аз имам още малко да бременея и моето е като вода.
Няма повод за притеснения. Simple Smile

# 709
Здравейте! Сутринта се събудих от странни болки ниско долу, все едно в гениталиите. Болките са остри, за секунди и са през различен интервал от време. В 11 г.с. съм и се чудя дали да посетя лекар. Нямам кръв. Пих нош па, магнерот и утрогестан. Намаля интервала на бодежите. Проблемът е, че моята гинеколожка е отпуска и трябва да търся друг лекар, а не съм убедена, че е нещо сериозно. Вече почти всяка седмица ходя за нещо и всеки път ми казват, че е нормално и всичко е наред. Как мислите? Тези болки дали са притеснителни?

# 710
Здравейте! Сутринта се събудих от странни болки ниско долу, все едно в гениталиите. Болките са остри, за секунди и са през различен интервал от време. В 11 г.с. съм и се чудя дали да посетя лекар. Нямам кръв. Пих нош па, магнерот и утрогестан. Намаля интервала на бодежите. Проблемът е, че моята гинеколожка е отпуска и трябва да търся друг лекар, а не съм убедена, че е нещо сериозно. Вече почти всяка седмица ходя за нещо и всеки път ми казват, че е нормално и всичко е наред. Как мислите? Тези болки дали са притеснителни?

Иди в най близката болница където има родилно да те прегледат
Аз съм лежала за такива болки. Имала съм болки и ходя на спешен кабинет да ме видят. Ти си бременна и няма да те върнат. Или се разтягаш и няма нищо сериозно или трябва хапче

# 711
Аз така на своя глава отидох в родилното за преглед и един лекар ме направи на НИЩО, че съм отишла. Да съм си ходила при лекаря, какво съм правила там, там било за спешни случаи ...
Дано случите на читав лекар.
Аз ако съм, също бих отишла до АГ, пък който каквото ще да ми говори!

# 712
Скрит текст:

Съвсем нормална е засилената вагинална секреция по време на бременност. Лактобацилите са ти редуцирани заради бременността, което е довело до промяна на нормалната влагалищна флора и оттам дори може да имаш дискомфорт.

# 713
Аз също съм имала такива болки ниско долу, тогава ми предписаха магнерот 3×1..и отшумяха. Но за твое успокоение, може да посетиш генеколога си.

# 714
Мами, в Майчин дом в реанимация позволяват ли да си вкараш телефона? Четох коментари, че много се крадяло... А ще съм със секцио с пълна упойка и ми е притеснено... Дали ще имам възможността да се обадя на близките си

# 715
  • София
Мами, в Майчин дом в реанимация позволяват ли да си вкараш телефона? Четох коментари, че много се крадяло... А ще съм със секцио с пълна упойка и ми е притеснено... Дали ще имам възможността да се обадя на близките си
Да, телефона може да си е в теб, но стои изключен. Можеш да го включваш в определени часове (те акушерките си казват кога)

# 716
  • Бургас
Хемоглобина и желязото имат ли отделни стойности по време на бременност или си важат стандартните?
Нещо не ми харесват последните изследвания, но лекаря ми още не ми е отговорил.

# 717
От днес ми изписаха Утрогестан 2 по 1 таблетка на ден. Преди 30 мин я изпих едната и страшно ми се замая главата. В листовката пише да се приемат 2 наведнъж вечер преди лягане. Ползвали ли сте го и имате ли такъв страничен ефект? Дали да не ги взимам наведъж вечер преди лягане? Ако е така след всяко хапче, просто трябва да съм на легло.

# 718
  • София
Хемоглобина и желязото имат ли отделни стойности по време на бременност или си важат стандартните?
Нещо не ми харесват последните изследвания, но лекаря ми още не ми е отговорил.
Стандартните са.
Sweet_Dreams@, утрогестана има такива страншчни ефекти като се приема през устата. Приеман вагинално се избягват тези екстри

# 719
Писахме преди 3 страници по същата тема

Тоя утригестан направо ме правеше неадекватна. Много ми се спеше.
Иначе препоръчват вагинално да се слага. А това изтича ми беше толкова неприятно...

Общи условия

Активация на акаунт