На море в Турция - тема 65

• 62 751
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • софия

Това не го ли дискутирахме вече?
Малко по-горе постнах в двете посоки. Какво искаш да кажеш?

На друг човек го пуснах.

# 316
TROSHKATA , това е цена в едната посока, пак да поясним.

# 317
Здравейте, опитвам се да направя резервация през travelrepublic ie с 5 карти на различни банки,но ми излиза следния проблем:

We have encountered a problem trying to process your payment. The payment has failed and nothing has been charged to your card.

The information below may explain the cause of the failure:

Declined

Please check your card details and try again.

Вие като резервирате излиза ли ви този проблем.Моля за помощ!

# 318
Да, и при мен имаше проблем тази година, а и други казаха същото. Не става плащане с карта,/ поне с наши карти не става/,  платих с пейпал.

# 319
Благодаря!

# 320
  • София
Момичета, споделете кои 4 звездни хотели в Кушадасъ заслужават да бъдат посетени.
Като гледам ситуацията, няма да можем да си позволим 5 звезден хотел, затова търся положителни отзиви за хотели с по-ниска категория.

# 321
Въпросите около цената на транспорта са дискутирани много , а и параметрите са много разтегливи - има курорти като Айвалък на няма и 700 км има и Алания на почти 1 300.Както и коли дето горят 5 л./100 км. има и по 15 л./100 км. , има и с по 2 души има и с 5 - 6 че и 7местни. Мноого грубо разходите за една кола са от порядъка на 400 - 500 - 600 , че и нагоре лева . Агенциите си калкулират пак грубо от 80 до към 120 лв./човек за автобус .Самолетни варианти като се почне от 250 , че и до 500 Е/човек.Това 300 лв./човек със Самолет и все трансфери не съм мярвал .

"Мноого грубо разходите за една кола са от порядъка на 400 - 500 - 600 , че и нагоре лева"

Тука малко ми се виждат пренасилени разходите. Малко ще ги обоснова с числа.
Варна - Алания около 1300км. в посока. Разход на дълаг път на масовите автомобили при положение, че голяма част от пътя е магистрала след като се влезе в турция над 1000км. и се кара със средо 120км/ч . средния разход не надвишава 6л/100км.

Имамме общо 2600км. при разход 6л/100км. ще изразходим около 156 литра гориво при средна цена 2лв/л. като се има в предвид, че в момента горивата в Турция са доста по–евтини спрямо българия излизат около 310лв. за горива.  Да заложим още 50лв. разходи за такси и амортизация и сметката идва около 360лв.

При 4 човека в колата идва около 90лв. на човек.
Можеби се доближава до цената на автобусните пакети, но комфорта, по-бързото предвижване и това, че сами решавате кога да тръгнете и спирате е незаменим.

# 322
При нас излизе над 500 лв. София - Сиде, а на другото семейство, с което бяхме - над 600. (Като имаме обаче един мост отгоре и колите ни за съжаление са далеч от 6/100). А след Истанбул определено не е магистрала и ако що годе спазваш ограниченията рядко може да караш със 120, а камо ли 120 средена скорост. Но това е сравнително лесно за калкулация. Всеки транспорт си има плюсове и минуси, и в дадения момент човек може да си прецени кое му е по-важно.

# 323
  • Пловдив
Това ,че можеш да си позволиш да спираш където си поискаш е голям +
Но ,пък за нас е спокойно и не мислиш за нищо ,когато си с автобус .
Всеки сам си преценя  какъв транспорт да избере .

# 324
След Истанбул е скоростен път 2 платна в посока  и ограничението на скороста е 110км/ч. аз карам със 120 на темпомат. На места и с доста повече когато пред мен има няколко турски коли, просто карам след тях с тяхното темпо. Всеки си знае средния разход на колата на дълаг път и може да си сметне какво ще му излезе.

# 325
furchi, отворих няколко произволни хотела в сайта на Емералд и почти всички предлагаха такава конфигурация.
Ето Адалия Елит в Лара, например:

Кой е тур оператора, аз търся фирма, която да предлага организирана почивка със самолет за 3-ма възрастни с дете на 5г.?

# 326
Момичета, споделете кои 4 звездни хотели в Кушадасъ заслужават да бъдат посетени.
Като гледам ситуацията, няма да можем да си позволим 5 звезден хотел, затова търся положителни отзиви за хотели с по-ниска категория.
Аз препоръчвам този, в който бяхме ние миналата година, като уточнявам, че нямам база за сравнение, понеже почивахме в Турция за 1-ви път на море. Батихан - Кушадасъ е хотелът. 4 звезди се води, анимацията е богата и разнообразна, всяка вечер има някакво представление на амфитеатъра от външни състави/изпълнители. Храната бива, алкохолът - също, има 3 водни пързалки, голям основен басейн, няколко по-малки. За децата има закрит детски кът, както и голям батут, разделен на индивидуални зони за скачане.  На мен ми се искаше да пробваме нещо различно т.г., но голямата ни дъщеря и ММ надделяха и пак резервирах там. Тази година навсякъде, с изкл. директно в хотела, цената беше много нагоре, даже и в ТР. Писала съм подробно след края на нашата почивка, има линк на 1-ва стр.

# 327
Тук пускат понякога билети за чартъри от София, но в момента гледам, че няма двупосочни.
Не съм ги пробвала. За нас от Пловдив е по-лесна схемата влак/автобус до Истанбул=>самолет.

# 328
Скрит текст:
furchi, отворих няколко произволни хотела в сайта на Емералд и почти всички предлагаха такава конфигурация.
Ето Адалия Елит в Лара, например:

Кой е тур оператора, аз търся фирма, която да предлага организирана почивка със самолет за 3-ма възрастни с дете на 5г.?

Тя Ванилия е написала, че офертата за хотел Адалия е на Емералд. Те имат на сайта си подробни таблици с цени за различен брой туристи и различни конфигурации, включващи деца на различни години. Наистина много хотели предлагат настаняване на 3+1, просто трябва да потърсите  или да се обърнете към някоя агенция, за да ви направят предложения.
Настаняването не зависи от туроператора, а от капацитета на стаите в съответния хотел. Емералд предлагат достатъчно голям брой хотели, за да намерите не един, а много с такъв тип настаняване. В сайта на Тез тур пък има търсачка и като зададете броя на почиващите и годините на децата, излизат само резултати, които отговарят на зададените параметри.
И Емералд, Тез тур са и Аква тур са туроператори, които предлагат самолетни почивки.

# 329
  • София

Както казаха Батихан и от мене добавям Атлантик, води се 3 звезди там по нам си кви врътки, но е с аквапарк, на същия плаж като Батихан е и анимейшън тимовете на двата се славят като най-най...ако са същите де. Ако сте с деца имайте предвид, че няма големи стаи, има, но не се дават на нашия пазар, поне миналата година беше така. За двама стаята е добре, трима обаче се гъчкат. Това му е кусура. И двата хотела си заслужават всяка стотинка.

Общи условия

Активация на акаунт