На море в Турция - тема 65

• 62 654
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Нашия хотел се е увеличил с 244 лв общо за двамата .
Добре ,че платихме вече ,но може и още да порасне .

# 601
Здравейте, днес попадам на тази страхотна темичка и много ще се радвам ако може да ми помогнете. Сега ще е трето ми море в Турция, живот и здраве , но за първи път с дете, ще е на годинка лятото, търсим нещо за края на юни, началото на юли, в Бодрум или Дидим. Харесвам хотелите тип Village, нещо по-спокойно с оглед на това ще сме с дете, не ни са преоритет аквапаркове, но да има пространство за разходки и приятна природа и басейни и плажът да не е на платформа. Може ли нещо да препоръчате. Бюджетът ни не е твърд, но не искаме и да се изхвърляме. Също, ако може да споделите за пътуването със самолет и бебе, носили ли сте храна и каквото се сещате. Благодаря предварително.

# 602
Нашият с 290 общо за двамата. Но честно казано не знам дали си струва паниката, защото аз ще треперя до края на август. Добре, че направихме застраховка-отмяна на пътуването. Винаги съм с такива емоции с тези ранни записвания...

# 603
Гледах, гледах и предвид бюджета, който съм готова да заделя, май се спирам на някой от двата Делфина в Алания - Ботаник Платинум и Делукс Ризорт. Даже май повече клоня към първия предвид повечето зеленина. Вторият пък е с оценка 5/5 в TripAdvisor, но пък ми се струват по-малки басейните и по-малко зеленината. Двата са близо един до друг, но пък в близост до тях се влива някаква река. Това дали трябва да ме притеснява? Затова ли цената им е ниска?

# 604
Гледах, гледах и предвид бюджета, който съм готова да заделя, май се спирам на някой от двата Делфина в Алания - Ботаник Платинум и Делукс Ризорт. Даже май повече клоня към първия предвид повечето зеленина. Вторият пък е с оценка 5/5 в TripAdvisor, но пък ми се струват по-малки басейните и по-малко зеленината. Двата са близо един до друг, но пък в близост до тях се влива някаква река. Това дали трябва да ме притеснява? Затова ли цената им е ниска?

Честно казано и мен цената ме учуди и ме разколеба, та затова се спряхме и платихме за Хайдарпаша.......е разбира се и по препоръка на ТА.....

# 605
Може въпроса да е малко глупав нооо.... как стои въпроса с цигарите? Ако например съм си вкарала 200 бр. в куфара и в самолета по време на полета мога ли да си купя още?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 606
Поне на сухопътна граница може да се влиза с три стека цигари. Те не са ли по-евтини там?

# 607
За какви 3 стека цигари говорите. Преди няколко месеца като ходих в Одрин на пазар, водачката ни каза 2 кутии. Да не би от последните 2-3 месеца да е промяната...

# 608
В Турция се влиза с 3 стека цигари. При влизане в Бг със самолет май може повече от 2 кутии от страна извън ЕС.

# 609
В Агенция митници пише - СТОКИ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ЛИЧНИЯ БАГАЖ НА ПЪТНИЦИ, ПРИСТИГАЩИ ОТ ТРЕТИ ЗА ЕС СТРАНИ : 200 броя цигари за въздушните пътници и 40 броя за останалите пътници;

# 610
  • Варна
На някои много им знае устата, ама елементарни неща не научили. Посока Турция си купете/вземете, колкото искате, в обратна посока, кола или автобус, само ДВЕ КУТИИ, запомнете.
И запомнете, изкарването на прекрасна почивка, не значи компромиси. 😂

# 611

На Делфин Делукс от години не му е правена реновация, но е поддържан, не е занемарен. Стаите му са малки, освен ако не сте във фамилна стая в допълнителния корпус. Голям процент от гостите му са редовни клиенти, които ценят нивото на обслужване и добрите условия за почивка. Над 15 години е много високо оценен и от немци, и от руснаци, и от други нации. Навсякъде оценките му са почти максимални, което е голяма рядкост. Цената му, сравнен с други хотели в Алания, не е ниска, особено като се има предвид, че няма аквапарк, не е реновиран и че има ужасен плаж изцяло от камъни. Но като се вземе предвид отличното обслужване, храната, хигиената и другите плюсове, цената е в много добро съотношение с качеството. Не съм забелязала/чела за негативи заради реката.
Платинум като по-нов хотел има по-съвременен вид и малко по-големи стаи. Той е по-подходящ за деца, заради големия миниклуб и като цяло е насочен към по-активна почивка. Има доста повече басейни с разнообразни дълбочини, повече пързалки, разположени на почти двойно по-голяма площ, с повече зеленина, но и хората са повече, тъй като територията се ползва заедно с гостите на Ботаник.

# 612
Марги, благодаря ти за отделеното време и коментара! наистина гледам след малкимално голямо проучване да питам тук във форума, защото знам, че на всички ни времето ни е кът, а тук сме в свободното си такова и в крайна сметка бих взела от нечие свободно време, искайки коментар. Само че половинката видя на картата, че Делфините са на по 30 км от Алания в посока, а ние обичаме да си щъкаме вечер, та май ще се насоча към форумните класики - Вон Резортите, като окото ми хвана за момента Coast чисто инфраструктурно. Тепърва ще гледам и Камелиите, още форумни класики. Като пари се вписват в бюджета и са горе-долу като Делфините в Алания по този показател. Лонисерите също са класики тук, но гледам, че са съвсем различни като концепции, малко зеленина имат, та те ще са ми много резервен вариант.

# 613
  • Варна
Огомна грешка, според мен.

# 614
Нещо не мога да схвана офертите за хотелите тази година. По принцип за пръв път ще ходим и с второто ни дете. , т.е. Ще сме с едно дете на 8 и едно на 2г. Всички деца са безплатно до 10г възраст в хотелите които съм избрала. За един и същи вид стая оферта от 4700 за двама възрастни, но за двама възрастни с две деца(на 8г и на 2г) 7100. Някой може ли да ме просветли? Или просто да сменям агенцията? Не че в другите се надявам да е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт