Ноемврийски бебета 2019

• 27 862
  • 890
  •   1
Отговори
# 720
Хмм..да има логика, но като няма къде да тествам. Баткото го поносих в една Мандука към три седмици и като стана 6кг повече не можех да го нося. От там изхождам, че и сега няма да мога. По принцип правех преди упражнения с гирички за тази част, но сега акушерката ми каза да поизчакам явно заради кърменето ли и аз не знам понеже упражненията са за тези мускули около плешките.

# 721
По повод претоплянето имам м казус.

Купих на Михаил, спално чувалче на
Baybi 😇, зимно и го дават за температура от 19 до 22градуса.стараем се такава да я държим в саплята през нощта.... Но... Като се събудим да се кърмим, ръцете, а и носа са ледено студени. Иначе вратлето и вътре в увала си е нормално. Но иначе ръцете са като премръзнали🤔
Днес го ових с още една пелена, ръцете - ок, но вътре май беше доооста горещо.
Незнам как да постъпя. Уж ръцете и носа не са критерий, но те са ледени. През деня никога не стават чак така. А иначе пък се страхувам да не го претопля...
Иииии.... Дайте съвет🤔😊

# 722
Аз много съвет не мога да дам, но ръцете не трябва да бъдат чак ледени, хладни може да са.
Аз толкова малки спални чували имам два, един летен и един зимен от баткото. С летния като спи ако не сложа отгоре одеалце са и така ръцете, със зимния няма нужда. Но пък аз май с парното бъркам понеже го включвам някои вечери, а не трябва. Сега гледам да затопля стаята и да го изключа, дано се поти по-малко.

# 723
  • Наблизо
Моят спи с чувалче и одеало.Ставта е на 17 градуса горе долу.Иначе му е студено нослето.Трудно ми е да го сложа да спи и да е облечен както трябва..
Бебчо е в пик на растежа-спи много неспокойно,става задължително с крясъци и рев да яде през нощта и избумква 180мл при кормално 150.Давам,защото иначе реве и не спира.
Вие как стимулирате бебетата? Моят седи в столче ,слагам играчки..иначе го слагам на активната гимнастика ,опитвам се да го въртя .слагам на корем..но бързо се изнервя и почва да плаче.

# 724
Аз и държа една висулка, тя от няколко дни се заглежда, на два месеца и половина е и за активна гимнастика и е рано, може би към трети месец ще и е вече интересно. Иначе шареното одеало много го заглежда и посяга към него, така откарва и по половин час.

# 725
Аз над шезлонга имам висулки и й закачам още няколко и почнах да и ги допирам до ръчичките и й стана интересно.Тя е на 2 месеца и 10 дни. Започна да се заглежда и да ги пипа. Слагам й и една дрънкала в ръката и си я държи и я гледа и има едно боди с разни картинки на ръкавите и постоянно ги гледа 😀. Иначе и аз я слагам по корем, но не и харесва особено

# 726
И на нашия малчуган често са много студени нослето и ръчичките, в стаята е 20 градуса и половина, обличам го с вълнено или памучно боди и ританки или гащеризонче и го завивам с леко одеалце. Мисля че е нормално, не е плакал че му е много студено от началото, така че с чувалче ми звучи нормално. Тук все казват, че по-добре да е по-хладно отколкото да е претоплено, но все пак и бебетата са различни и някои им е по-добре на хладно и се потят повече на по-топло.

За стимулирането слагаме по коремче, на него не му харесва, но като че ли взе да свиква, слагам играчки отстрани или някой от нас дрънка с дрънкалка или му говори. Сложили сме цветни играчки и на количката и столчето. Също активна гимнастика, пеем му, танцувам с него, бебетата обичат музика/ритъм. Разнасям го из къщата давам му да се допре до различни неща и му говоря. Иначе му слагаме и ето такива играчки за крачета и ръчички и са му интересни и ги гледа.

Да ви кажа днес излязохме на разходка и след като се прибрахме започна истеричен рев без видима причина, 40 минути не можем да го успокоим с баща му, за да може да го нахраня. Знаете ли дали спането в количката се брои като сън? Да не би да сме го преуморили ако не е спал добре в количката, нали на тази възраст могат да стоят будни около 1-1.5 часа?

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 19:01 от markos

# 727
О, нашата като стана на месец и половина започна да се заглежда... Вече активно се радва на меки книжки, като разлиствам. На активната гимнастика бута висящите играчки и може до около 30 минути да лежи и да се забавлява сама. (в момента е на два месеца и половина)

# 728
Марина и тя към 1вия месец, ама чак сега почна да посяга да ги пипне, обаче като я попнат коликите и се почва един рев пак.. Вашите мъници имат ли още колики? Моята ако не спи 70 % от времето реве и се напъва.

# 729
И на нашия малчуган ръчичките му са много студени нослето и ръчичките често, в стаята е 20 градуса и половина, обличам го с вълнено или памучно боди и ританки или гащеризонче и го завивам с леко одеалце. Мисля че е нормално, не е плакал че му е много студено от началото, така че с чувалче ми звучи нормално. Тук все казват, че по-добре да е по-хладно отколкото да е претоплено, но все пак и бебетата са различни и някои им е по-добре на хладно и се потят повече на по-топло.
И ние така процедираме и мисля, че всичко е точно. Докато се притеснявахме за студено носле и ръчички все я претопляхме. Откакто след консултация разбрахме, че те не са критерий, спряхме навличането и презавиването и всичко е наред. Не е настивала или боледувала =)

За стимулирането слагаме по коремче, на него не му харесва, но като че ли взе да свиква, слагам играчки отстрани или някой от нас дрънка с дрънкалка или му говори. Сложили сме цветни играчки и на количката и столчето. Също активна гимнастика, пеем му, танцувам с него, бебетата обичат музика/ритъм. Разнасям го из къщата давам му да се допре до различни неща и му говоря. Иначе му слагаме и ето такива играчки за крачета и ръчички и са интересни интересни и ги гледа.
По корем и на нашата не ѝ харесва, хич не иска да я вдига тази главичка. Иначе като я вдигаме, носим и т.н. си държи я изправена и не се люшка насам-натам. А тези играчки изглеждат много готино... Май ще пробваме и ние =)

Да ви кажа днес излязохме на разходка и след като се прибрахме започна истеричен рев без видима причина, 40 минути не можем да го успокоим с баща му, за да може да го нахраня. Знаете ли дали спането в количката се брои като сън? Да не би да сме го преуморили ако не е спал добре в количката, нали на тази възраст могат да стоят будни около 1-1.5 часа?
Мисля, че спането в количката си е като нормалното спане, даже имам чувството, че спи доста по-дълбоко отколкото вкъщи. А вчера след разходката продължи да спи в коша и откара общо 5 часа сън така. Много интересна реакция... Не знам на какво може да се дължи... Ако е глад при нас гърдата в секундата решава проблема. Ако е за сън - пак на гърдата и заспива в рамките на 2 минути....

# 730
Откъде са тези играчки? Много са интересни 😊
И на нашия малчуган ръчичките му са много студени нослето и ръчичките често, в стаята е 20 градуса и половина, обличам го с вълнено или памучно боди и ританки или гащеризонче и го завивам с леко одеалце. Мисля че е нормално, не е плакал че му е много студено от началото, така че с чувалче ми звучи нормално. Тук все казват, че по-добре да е по-хладно отколкото да е претоплено, но все пак и бебетата са различни и някои им е по-добре на хладно и се потят повече на по-топло.

За стимулирането слагаме по коремче, на него не му харесва, но като че ли взе да свиква, слагам играчки отстрани или някой от нас дрънка с дрънкалка или му говори. Сложили сме цветни играчки и на количката и столчето. Също активна гимнастика, пеем му, танцувам с него, бебетата обичат музика/ритъм. Разнасям го из къщата давам му да се допре до различни неща и му говоря. Иначе му слагаме и ето такива играчки за крачета и ръчички и са интересни интересни и ги гледа.

# 731
Хмм..да има логика, но като няма къде да тествам. Баткото го поносих в една Мандука към три седмици и като стана 6кг повече не можех да го нося. От там изхождам, че и сега няма да мога. По принцип правех преди упражнения с гирички за тази част, но сега акушерката ми каза да поизчакам явно заради кърменето ли и аз не знам понеже упражненията са за тези мускули около плешките.
Странно. Лекарката на мен ми позволи всякакъв спорт, а знае, че кърмя. Не че спортувам, но имам възможността.
Тук https://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/lifestyle/mom-exercise/ споменават, че може заради упражнения да се запуши каналче на гърдата. При мен не се е случвало и бих пробвала първо има ли проблем.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 23:37 от vesibu

# 732
му слагаме и ето такива играчки за крачета и ръчички и са интересни интересни и ги гледа.

В Хиполенд съм виждала.

# 733

Нашите са от амазон https://www.amazon.co.uk/Baby-Rattle-Toys-Rattles-Developmental/ … 2C157&sr=1-20 (дано не се счете за реклама, ако е така ще махна линка), иначе да и в хиполенд има.

# 734
Има ги и в АлиЕкспрес за около 5-6лв общо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт