Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 271
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 795
За 5 минути с 1 кръстословица и си ми ясна , колко ти е общата култура!

# 796
Но човек без висше...  дори се държи враждебно заради това, подигравателно.
А, точно! Нали, ние сме надути, обаче никога в живота си не съм казала ей-така 'я го глей тоя идиот, едва е изкласил гимназия'. Обаче съм чувала, вкл.за себе си 'тая какво си мисли, като има шестици и висше, че е голяма работа ли'.
Ми сигурно съм голяма работа. Не ме е срам да съм в компания на хора и с 8ми клас. Познавам такива - прекъснали гимназия, за да издържат семейството, защото на мама и тати парите не стигат. Ама да ми се изтъпани долноуйненският селяндур и да ми обяснява за моето образование и работа, докато се оригва и си чеше топките - не, няма да стане.

# 797
Няма много файда да знаеш факти на ниво кръстословица. Висшето е за това - да те научи да откриваш фактите, които са ти нужни и да ги ползваш за цели, различни от решаване на кръстословица. Взаимовръзки, малко по-сложни от водоравно и вертикално...но както казах - не може да знаеш какво не знаеш. Разбираш го чак след като учиш.

# 798
Няма много файда да знаеш факти на ниво кръстословица. Висшето е за това - да те научи да откриваш фактите, които са ти нужни и да ги ползваш за цели, различни от решаване на кръстословица. Взаимовръзки, малко по-сложни от водоравно и вертикално...но както казах - не може да знаеш какво не знаеш. Разбираш го чак след като учиш.
Тук вече мисля , че няма смисъл да пиша с теб , по тази тема / дървен философ висшист/ всички без вишо са хора 2-ра категория ! 100% мажът ти изневерява ..... Сигурен съм!

# 799
За 5 минути с 1 кръстословица и си ми ясна , колко ти е общата култура!
Като бях ученичка решавах кръстословици. След месец-два знаеш всички, какво общо има знам ли най-големия остров на Сейшелите?

# 800
Казах ли, че злобеят? Права бях...не, не са втора категория, но наистина не мислят по същия начин. Не знам защо се обиждат, вместо да си гледат работата.

# 801
То и аз познавам такива, които не са висшисти и са страхотни хора. Мисля, че повечето опониращи не схващат поантата. Че качествата на личността са отражение и на поведението – независимо дали още в училище, или после в живота. Става въпрос за личностни качества, а не за оценки и чудесни хора.
На такива хора им е много по-лесно да се реализират, да са успешни и адаптивни. Пак казвам, това не означава, че са лоши или добри. Просто някои качества на характера водят и до определени резултати.

Малко странно е тройкаджия (или едва завършил училище) да иска после да кара докторантура, те обикновено търсят по-елегантни и леки начини за реализация. Simple Smile) Аз такива не познавам. Все са бизнесмени и търговци.

А, също не приемам да се омаловажава труда на хората, които са положили много повече усилия, последователност, постоянство да се образоват, ей така, с лека ръка. Само който не е разбрал колко малко знаем всъщност и колко много можем да научим постоянно, може да говори по този начин.

# 802
Казва се "от обща култура " Случвало ми се е да ме питат, какво е полуостров.  Студентка 4-ти курс , която според колежката , висшето я възвишава.  Баба ми казваше, убий глупакът с мълчание ...... В случая, не се извисявай на високо при вишистката...... От високо , като паднеш много боли : ))))

# 803
Възможно е, ако е изкарвал тройки на инат, или са го нарочвали, но всъщност е разбирал нещата. Някои хора им се отваря мерак за учене. И не че няма полуобразовани висшисти, които не са попили нищо важно.

# 804
Само да вметна за неграмотния потребител по-горе – обща култура не се добива с кръстословици и виШо. И за там трябват определени качества на ума и личността. Обща култура не са само имена, цифри, дати.

# 805
Възможно е, ако е изкарвал тройки на инат, или са го нарочвали, но всъщност е разбирал нещата. Някои хора им се отваря мерак за учене. И не че няма полуобразовани висшисти, които не са попили нищо важно.

Противоречиш си !

# 806
Само да вметна за неграмотния потребител по-горе – обща култура не се добива с кръстословици и виШо. И за там трябват определени качества на ума и личността. Обща култура не са само имена, цифри, дати.
И диплома за магистратура: )))))

# 807
  • София
Мисля, че повечето опониращи не схващат поантата.

Много ясно, че не я схващат. Все пак са само с курсове. Mr. Green Доказват нагледно тезата, срещу която роптаят.

# 808
Истината е, че трудно може да се почувства мъжът по-можещ, по-знаещ и повече до жена с доста по-високо образование от неговото. Жените не прощават на някого, когото смятат за по-низш и по-долу.

# 809

Противоречиш си !

Напротив. Просто взаимовръзката не я хващаш, вече обясних защо. Нагледен пример.

Общи условия

Активация на акаунт