През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 362
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Иве,
коластрата в тоя момент изобщо не е задължителна. Може да се появи чак след като родиш - при мен беше така предния път, а си кърмих от първата минута до към 15 месец на Бобо. Надявам се и сега да е така и да нямам коластра до раждането - един проблем по-малко да го мисля...
За имената - със С на мен фаворити са ми Слав, Светослав. За Л - Лазар например...

Връщам се за да питам софийските мами къде в София има добре зареден магазин с индийски стоки - искам да си купя рокля преди да си заминем.

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 19:29 от Анонимен

# 106
...
Връщам се за да питам софийските мами къде в София има добре зареден магазин с индийски стоки - искам да си купя рокля преди да си заминем.

След като гледах един документален филм на Дойче Веле за индийските стоки хич, ама хич не ги долюбвам... Ако можете ги избягвайте, момичета - не е истина какво могат да причинят химикалите, с които пръскат още памука докато расте, а и после които се използват за обработка и боядисване на тъканите....

# 107
  • София
Цвети ами вашата количка е като тази, която съм харесала - Бевърли и след като си доволна явно ще е тази.
Иначе аз нямам никакви бебешки неща, нашето бебче ще е първото и затова всичко ще се купува и затова и аз се присъединявам  към Шехерезада като видите нещо хубаво и стойностно пускайте линкчета за такива като нас невежи мами за първи път. Praynig 

Р.S. Междудругото аз съм Мони от постингите на Ивето да знаете, т.е. sdsm (това са първите букви на името ми)=Мони. Т.е. казвам се Симона, а Мони ми е галеното име.

# 108
Вени, и  щях да пускам линк към тази тема. Впечатли ме много. Дано повече мами  я разгледат.
Ние още не знаем пола и не сме мислили за име. Въртят ми се няколко в главата. За Йоанна до последно казваха, че ще е момче. Щеше да се казва Максим  Simple Smile Термина ми беше на 13 август и по църковно се чества свети Максим на тази дата. Сега съм за 8 ноември- Архангел - Михаил.
Сладки сънища

# 109
Момичета,
Говорейки за колички  1strollerи креватчета  1crib, искам да ви попитам за мнението ви кое според вас е по-удачно да се избере за бебешкото креватче - матрак или дюшек ? Знаете ли дали има разлика в това как биха повлияли на развитието на бебчето  newsm32 и кое е по-препоръчително да се избере newsm78 ?...

# 110
Ани - матрак е по-добре и то качествен - не се сляга като дюшека, не променя формата си, по-твърд е. Нещо там от ортопедична гледна точка е по-добре, ама подробности не мога да разкажа. Ако си вземеш кошарка-креватче от тези които се трансформират и на юношески легла, ще се ползва по-дълго време и ще си изплати паричките. Но и при нормалните размери кошарка - 140/70 , ако е със сваляща се решетка, се ползва минимум 3 години, така че инвестицията си струва - все пак е за здравето и удобството на детето.

# 111
ето появих се,от както майка ми е тук не ми остава време да седна на компа......ама нека сега да и се радвам,4е само след 3 седмици си тръгва и ве4е сърцето м се къса Sad.
Ина4е съм добре,бебката рита доста,а за име се спори всяка ве4ер.Сега мъжа ми като се е затръ6кал за Джулия и това е.....аз едно време обожавах това име,ама сега като ги гледам 4е половината италиянки са с това име и много обикновенно ми зву4и,пък и така съм се настроила ве4е за Алесия,4е ми е трудно да го променя.Ама 6те видим де,то има време о6те.

Да се похваля,4е в4ера се записах на курс за бременни,6те го по4вам на 8 септември.....продължава 6 седмици,всеки петък.Много се кефя,4е на една от сре6тите се ходи с татковците....6тели да им показват как да помагат на мамите по време на раждането и това много ме устройва понеже моя мъж е категори4ен 4е 6те влиза с мен по време на голямото събитие,въпреки моето обеждаване,4е няма да съм особенно приятна гледка  Mr. Green

А за коли4ката,ние ве4е я купихме,бяхме я купили о6те с първата бременност,въпреки 4е бях само в 3 месец,понеже много я харесахме и бе6е в промоция.Са съжаление не можахме да я ползваме с първото беб4е  Cry,но се надявам този път вси4ко да е наред и да и се радваме много ве4е на пълна коли4ка  Simple Smile
Модела е на Chicco от тези 3 в 1,дето съдържат зимен,летен модел и стол4е за колата.Само дето преобладава синия цвят пове4е 6те6е да пасне за мом4енце,ама карай,няма да издребняваме толкова много  hahaha

Ами това е от мен,лек и хубав ден на вси4ки,цункам ви от сърце   bouquet

П.С.За кг съм плус 4 ве4е и ми се струва 4е трябва малко да се стегна и да се поограни4а малко,4е до края не искам да заприли4ам на буре  hahaha..........въпреки 4е от време на време о6те повръ6там,а да не говорим какво рядко 6тастие ме е налегнало,хората го мори запек,а аз по 3 пъти на ден се изявявам
  hahaha

# 112
забравих да ви кажа 4е Мина ми се обади в4ера,добре е,само се оплаква 4е камериерките в хотела досаждали,ама те тука6ните са маниаци на тема 4истота така 4е не се у4удвам  #Crazy
Та в събота сигурно 6те ни дойдат с мъжа си на гости и аз много се радвам,така поне и аз да видя някоя съфорумка,4е се изяждам от яд као се събирате,пък аз надале4е
  Twisted Evil

# 113
 Бимба,килограмите ти са повече от нормални за седмиците Peace-не мисля,че има смисъл да се подлагаш на ограничения NaughtyИ аз съм досега +4 и съпоставяйки други познати и приятелки,които са били на тези месеци +7-10кг. Shocked-смятам,че съм в норма!
  Аз още не съм избирала количка и легълце-не че съм суеверна,просто по тия жеги хич не ми се обикалят магазините... Confused
   Както ви се похвалих вече,че ще имам щерка Grinning,снощи един странен сън сънувах как ми носят момченце,гледам го колко прилича на мен,радвах му се и чак след известно време се усетих,че аз чакам уж момиченце Rolling EyesТолкова беше шокиращо,че се събудих....Не че вярвам в сънища,но все още съм с много странно усещане...
   Това е от мен,в общи линии Wink-да ми имате кахърите LaughingГоляма жега е в Търново,предполагам,че и по другите градове WinkПазете се,не излизайте много-много и пийте повече вода Peace,или яжте по 1 диня на ден-като мен CrazyПрегръщам ви!

# 114
Мамета, здравейте! Отдавна не съм се вясвала, за съжаление, и виждам че вече обсъждате имена. Това което аз четох ми се стори интересно, по повод значението на името ..."Трудно произносимото име създава пречки в общуването, предизвиква напрежение, неловкост.  ": http://www.margaritta.dir.bg/05chovek.htm
Още по темата - смятам, че е наистина е важно как ще викат на детето ни, независимо колко хубаво дълго име сме му дали. Освен това и в крайна сметка модите отминават,,и надали след 20-30 години детето ми ще се радва, ако съм го кръстила с гальовно или сладко име, когато вече е голям мъж и шеф на фирма Simple Smile. Относно имена с Д преложенията ми са Данаил, Десислава, Димана, Димо, Дора/ От мъжките смятам за хубави имена като Самуил, Калоян, Кирил, Климент, Йордан,Атанас....
Аз да се похваля - от другата седмица изкрънках акушерката да ми дава вече болничен. Опита се да ми каже нещо как трябвало да си изчистя отпуската преди това, което ми се стори смешно - Нямам такова задължение  newsm78. Дано само се чувстам добре,,На работа имам климатик, а в къщи не -май ще трябва някое вентилаторче да си закупя. Ще си прокарам и БТК ADSL..че без интернет ще перкулясам - не съм била без нет,,,,повече от 1 седмица..никога! Mr. Green
Да ви се похваля - тези дни се разбих!  Joy В събота срещу неделя ходихме с приятели на палатка на брега на морето. Беше супер! Само дето сънувах цяла нощ цунамита да ни заливат..тъй като имаше много силно вълнение,,досами палатката ни. Освен това явно костите ме позаболяха от спането на твърдичко,,че реанимирам още...Допълних "разбиването" с концерт на Whitesnake в сряда. Не бебето много му хареса Simple Smile -на БТР започна да рита, но като излезе чичко Ковърдейл,,се уткроти. Сега ме боли корема от танците и висенето пред сцената!
И аз да питам за курса за бременни - смятате ли да се записвате? Моята акушерка ми каза смеейки се, че всичко дето са ходили на курс, после са раждали секцио  Sick
Ох,..толкова много писах,,,,
Iviche, ЧРД на патерици! Лъжа ли се, или за спектакъла ви бяха излъчвали репортаж? Защото ми звучи адски познато. Поздравления за прекрасното ти занимание! Simple Smile

# 115
ronja, мерси ! Hug Не се лъжеш - имаше няколко репортажа.

За името - много е важно, както и за всяко друго нещо човек да се допита до интуицията си.
Аз съм много щастлива, че Марена си харесва името, даже веднъж ми беше казала : "мамо, много хубаво име си имам" Laughing

Аз да ви се оплача - много се ядосвам с фирмата с дограмата. По-късно ще пусна отделна тема в подходящия подфорум за тази фирма и за това защо НЕ ТРЯБВА  да я избирате.
Знам, че не е хубаво да се ядосвам сега, но днес направо ме вбесиха.... smile3511

# 116
Иве, не се тормози излишно. Гадно е точно майстори да те ядосват, ама все така се случва с тях. Като правихме нашата кухня така ни изтормозиха тези идиоти - не идваха когато се уговаряхме за среща, (понеже не живеехме тук още), носеха ни на части шкафовете, уж били забравили вратичките, а те не са ги направили примерно и т.н.. че накрая с цялата си наглост ни поискаха и допълнително 100 лв ли беше, 50 ли, за "разкарването", понеже идвали от Люлин и много бензин били изхарчили за нас Simple Smile И аз доколкото си спомням им платих даже с 50 лв. по-малко от уговореното, точно за това, че ни направиха на идиоти  #Cussing out

А сега друго да ви питам - задъхвате ли се тези дни от жегата и от дъждовете, че аз нещо не мога да дишам много много, даже и като си лежа.. Дали е от това или че бебето вече притиска диафрагмата?  newsm78

# 117
    Здравейте,момичета.Най-сетне да се включа и аз.След една седмица на море и една седмица работа успях да намеря време и за любимия ми форум.
    Не успях да прочета всичко,но общо взето нещата са под контрол и всички сме добре,нали?Госпожицата в корема ми е ужасна лудетина и рита по цяла нощ,спя по 3 часа,защото като спре,то пък ми се е допишкало...Мисля,че баткото не беше толкова шавлив,но да ми е жива и здрава.Таткото иска да я кръстим Стефания,аз София,като на Габи,но как ще е още не е сигурно.Иначе вчера бях на консултация,всицко ни е наред,кръвното ми налягане е ниско,като всеки път,вие имате ли проблеми с него?Моето е перманентно 90/60.
      И едно въпросче имам към мамите,запознати със трудово-правните взаимоотношения.Работя в държавна структура,на която предстои реформиране с около 50% съкращение от 1.09.Бременността или майчинството пазят ли в такива случаи?
  Целувки.Приятен уикенд!

# 118
  • София
Мишенце, аз също обожавам индийските дрешки, джунджурийки и т.н. Има един магазин, който редовно посещавам - има ужасно много неща и то - специално за бременни! Намира се на ул"Сан Стефано" където е БНТ, почти до подлеза на Орлов мост. Всеки там може да те упъти.
А пък аз имам въпрос към вас, момичета - имате ли "кротки" дни, в които бебо много-много да не шава? Защото от няколко дни моя почти не се обажда, а преди това бяха едни ританици ... Дали пък и на него не му е жега?  newsm78
Между другото - приятен weekend на всички. Аз отивам на вилата да се завра на хлад - кеф, кеф ... Laughing

# 119
         И едно въпросче имам към мамите,запознати със трудово-правните взаимоотношения.Работя в държавна структура,на която предстои реформиране с около 50% съкращение от 1.09.Бременността или майчинството пазят ли в такива случаи?

Голяма корекция Simple Smile

чл. 333 от КТ, 328, 330

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 17:06 от jenny_b

Общи условия

Активация на акаунт