През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 351
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
бременните даже са по- защитени и от майките на малки деца- не могат да те съкратят- можеш да пуснеш търсачка тук и да прочетеш доста неща по въпроса- КТ защита бременните и майките с деца до 3 години

мами, току-що прочетох няколко тъжни истории- искам да кажа, че докторите в БГ са за изтрепване - на тези, които са решили да не плащат за раждането- съветвам да го премислят, защото излиза, че навсякъде си играят с нас и живота на децата ни!

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 18:44 от Цветина

# 121
Цвети, пусни моля те линк към тези теми, за да знаем за какво става въпрос.

# 122
[...А пък аз имам въпрос към вас, момичета - имате ли "кротки" дни, в които бебо много-много да не шава? Защото от няколко дни моя почти не се обажда, а преди това бяха едни ританици ... Дали пък и на него не му е жега?  ...

И при мен и така. Има дни, в  които рита доста силно, има  дни, когато не го усещам често. Мисля, че е нормално. Може да са по-активни, когато спим и да не ги усещаме.

КТ ни защитава докато сме бременни и децата ни си малки.

Карил, количката на Чико, която си харесала е летния вариант на Чико, нали. Питам, защото преди два дена, на една разходка, видях една такава на Чико и ми хареса, че вози добре и питах мамата - тя беше много доволна и по спомени цената била 300-350 лв. Но не разбрах модела. 

# 123
   Еййййй, Цвети, недей така! Аз не че нямам доктор, но все пак винаги има риск от фал  Tired! Все пак съм любопитна за какво иде реч!
   Lina_d, след бурята онзи ден, Karil пак няма да е сред нас за известно време, щото лап топа и пак нещо се е прецакал!
   Аз днес си направих една жестока разходка с една колежка от университета, която е с термин 30.08 и да ви кажа има такова коремче като моето  Embarassed! Направо ме досрамя като я видях! С 2 месеца и повече е пред мен жената, а сме с едни размери - ужас  Crazy! Иначе разходката беше от 9:00 до 13:00 / нищо че около 2 часа от тях са прекарани в сградите на общината и соц. подпомагане на район Младост  Mr. Green /.
   Iviche, сподели тоя път какъв е проблема с дограмаджиите! Нас тука разни майстори ни събраха очите като ни искаха 380лв. за една тераса 6 кв. м. и по 6-8 лв. за шпакловка  #Cussing out! Накрая моя мъж реши, че част от отпуската си ще я изкара в ремонти, щото в крайна сметка не сме милионери!

# 124
Цвети, пусни моля те линк към тези теми, за да знаем за какво става въпрос.

всичко тръгна от там, че един колега ми разказа как негова позната започнала да ражда в петък - и нямало никакви доктори- никой не я поглеждал- в ІІ градска и изпуснали бебето и на мен що ми беше работа да погледна в форума за родители преживели загуба-  и си развалих настроението, че сега и вашето ли- няма нужда... по- голямата драма е, че освен да имаш желание да си платиш трябва да улучиш и точния доктор, че и това вече не е гаранция.... не знам - добре, че се намериха колеги да ме изведата на бира, че да не си мисля за ужасии

ние днес ходихме на илиенци да купим лятна количка на Ран- избрахме една на Мони, която е с много хубави колелца- лекичка, ама с един отвратителен плат... но не ни се даваха повече от 60 лв, че много не ги ползваме тия колички... аз си харесах една обаче не се спускаше до долу , а Ран често спи в количката- иначе сигурно беше 3 кг. .. на който не му се дават пари за колички пак на мони- нещо от рода на кенгуро -или нещо такова-  не запомних, но бяха доста прилични - с хубави платове за по 200 лв.- комбинираните-

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 22:15 от Цветина

# 125
Макар и късно и аз се включвам!
Здравейте, моми4ета! Flowers Sunflower
Доста сте поизписали и ми отне доста време да чета. Много интересни и полезни неща и аз като една попивателна чета внимателно... smile3523
...относно имената за бебо, ние с моя мъж ще спазим българската традиция и ще го кръстим на свекъра...проблема е, 4е избора от имена с буквата "Т" е много малък...Вени, благодаря за предложенията!...ама и на нас са ни големи изискванията...хем да е българско име, хем да е хубаво...
...още никакви покупки не съм правила за бебо, но вече започвам да се замислям дали не е време малко по-малко да се приготвям...та в тази връзка ще попитам и помоля тези , на които не им е за първи път, да погледнат този списък http://www.pakostnik.com/mblist.php и да кажат доколко е пълен...влизайки в седмия месец мисля, че ми е време да си приготвя чанта с багаж за родилния дом, а аз незнам какво трябва да включва той...ще съм ви благодарна и задължена, ако помогнете на една неориентирана бъдеща мама...  omm...благодаря ви предварително... Flowers Bouquet
iveto75, при мен също има кротки и бурни дни...най-добре усещам бебо, докато седя седнала пред компютъра през деня   typeuu(такава ми е работата) и ве4ер, когато си легна smile3524...например, от два дни не мога да спя на дясната си страна, защото бебо се е разположил там и при най - малкия натиск се противи и бунтува... 
...някой беше споменал за дрехи и по-то4но за дрехи от индийски магазин...аз лично рядко харесвам нещо от тези магазини...даже майка ми се опита да ме склони да си купя рокля от там...в Стара Загора има магазин за бременни, в който зареждат стоки от пловдивска фирма CONTI, която се занима само с това...аз лично съм много доволна, защото има голямо разнообразие и пазарувам само оттам...и преобладават естествените материи...

...май се поунесох...ама навън вали дъжд,  Wear Umbrellaмъжа ми изморен си легна и аз какво да правя...пак пред компютъра...спокойна и прохладна нощ ви пожелавам... bye

# 126
списъка е много добър- аз от бебешките принадлежности не съм имала само аспиратор за нос - даже не знам какво е това... можеш да прескочиш и гребена, стерелизатор- а пък овлажнителя за въздух съвсем не ти трябва -  да са забравили нещо- не виждам- важно да има къде да спи, да има пълен комплект за баня- с всичките му принадлежности и нещата за пъпче и с какво да го облечеш

а от списъка за майката съм имала само помпа и крем против стрии- силиконовите зърна не ги препоръчвам на никой- бебкото свиква с тях и не иска да приема гърдата ако не са с тях- така по - лесно се отбива 

ако съм ви досадила тази вечер да ме прощавате- на работа съм и умирам от скука- но остават само 20 мин до емисия, така че изчезвам- лека нощ!!!

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 23:37 от Цветина

# 127
За списъка и аз да кажа - за бебето има няколко излишни , според мен неща. Те са :
- Ако кърмиш, 2-3 шишета са много, за начало ти трябва 1
- Стерилизатор за шишета - ако нямаш възможност, защото има доста неща за купуване, същата работа върши и тенджера + котлон
- лично аз лепенки за пъпче не съм ползвала
- аспиратор за нос /много скептично съм настроена към този инструмент, след като на едно бебе му бяха разранили нослето с такова нещо - за непосветените - това е помпа, с която се "изсмукват" сополите/
- гребен и четка за коса - за изписването няма нужда / бая буйни коси трябва да има едно бебе, за да се купува първите няколко месеца /
- термометър за въздух
- овлажнител за въздух

Това е лично мое мнение, не ангажирам никой с него  Peace
Сега ще прегледам и дугия списък

# 128
 hahaha Цвети, силиконовите зърна вършат чудесна работа в комплект с помпата за кърма - поне при мен беше така - помпата ми разрани зърната, после силиконовите ми ги оправиха.
Шегата настрана, аз лично не можех да се изцеждам с помпа, както казах по-горе - разрани ми жестоко зърната, и силиконовите зърна ги слагах, за да не пие бебето кръв+мляко. В тази връзка - работа вършат тези от 0.60 ст. български, докато тези на Авент са прекалено меки и не стават. Няма отбиване, ако бебето си има добър сукателен рефлекс, но това е нещо, което се купува, ако се наложи, а не предварително.
Ластичен колан също не съм ползвала.
Деница, този списък не  е подходящ за багаж за болницата. В библиотеката на "Майки - бъдещи и настоящи" има такъв, който е хубав.

# 129
Denitca, виж тукСПИСЪЦИ
                    и
ДРУГИ СПИСЪЦИ

Съгласна със забележките по списъка на ivivhe.

В Бургас също има дрехи на бременни от пловдивската фирма КОНТИ и ми харесват, дори имам един техен тоалет от  2 части - много ми е удобен и май само него нося. Смятам пак да ги посетя.

# 130
Аз вече си изкарах един списък и започнах да действам.Това което ми прави впечатление е,че във всички списъци за бебо в болницата не се искат дрешки.Тук, в Добрич обаче искат - сестра ми ражда миналата година и колкото дни остана там,толкова комплектчета носеше.Всеки ден пременяха бебо с нещо чистичко.Така,че се поинтересувай за това...

# 131
Точка, аз когато родих, Марена също всеки ден беше с  нови дрешки, но си бяха от болницата. Само за изписването /естествено/ си беше с нейни дрешки. Но може в някои градове да искат и в болницата бебетата да са с техни дрешки, така че е хубаво да се провери това предврително. Хубава забележка. Peace

# 132
Ха, аз вчера си купих лятна рокля точно на Conti - до коляното, много свежарска, за 15 лв. (някакво намаление). Дрешките им наистина са симпатични.

# 133
Добро утро, ноемврийски мамчета!!!  Nature Sun With Face Как спинкахте тази вечер? При нас беше много прохладно, заради дъжда и спах много добре, а и бебо беше спокоен...може би и той е усетил прохладата... newsm46

Благодаря ви, Цвети, iviche  и lina d за информацията!  remybussi Другата седмица ще започна с купуването...май ще ми е най - трудно с нощниците, защото аз съм любителка на пижамите и по-скоро тези на мъжа ми... Blush...като спя с нощница (от това, което си спомням), тя винаги ми се качва до под брадата... Smile

...като четях списъка и стигнах до "самобръсначка", че се сетих да ви питам нещо...какво ви е мнението за колата маска по време на бремеността и преди самото раждане...аз се притеснявам да си направя преди раждането, а от друга страна не искам да използвам самобръсначката...  33uu...а за клизмата да не говоря...ще си умра от срам... Flushed Flushed Flushed

...време е за  newsm79 wash hang 1ironing 1dishes clean така че хубав, прохладен и спокоен ден ви пожелавам! lovekiss

CONTI се оказа много добра българска фирма...аз съм си накупила панталон, пола, рокля и няколко туники и блузки от там и само тях си нося...горещо ги препоръчвам на вси4ки... newsm10

# 134
И в Русе има един магазин, който зарежда стоки на Conti. Имам един сукман и един панталон оттам. Трябва да видя дали са пуснали някакво намаление, че иначе са скъпички нещата. Може би тук им завишават цените, незнам...Но определено не ми се дават пари за нещо, което ще нося за съвсем кратко. Например, харесах си една туника - беше 34 лв. и се отказах, по принцип не обичам такива дрехи като туники, така че едва ли ще я сложа следващото лято.  Аз може би ще пътувам до София следващата седмица, така че събирам идеи за магазини с дрехи като за нас, за което ще ви бъда благодарна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт