През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 355
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Габриела, чудно име си измислила, много ми харесва. И аз си мислех за него, ама си представях как ще й викат София от София...

# 91
  • София
Мамета, я да ви запитам аз вас - вие правите ли някаква подготовка на гърдите за кърмене? Защо чувам различни неща, а и доста изчетох и честно казано доста съм объркана. newsm78
Не, никаква подготовка.
Ако имаш кърма , ще си кърмиш, ако нямаш каквато подготовка да правиш няма да ти помогне

# 92
Честито разпознаване на момата, Габи! Да ти е жива и здрава и да се появи на бял свят безпроблемно!- за положението на бебката не се притеснявай- много е рано още- ти си в началото на 6-ия едва- Ран беше седалищно до средата на 9 месец, но си се обърна и се роди нормално.

Били, а защо не искаш да е Ана- на мен това най- ми харесва
benighted, какво ще кажеш за Борил - иначе и Баян ми харесва- за мен и на двете може да им се вика Бобо, Боби, Борко..

За подготовката за кърмене- по-скоро ивето питаше за това как да избегнем раните от кърменето- ами аз миналия път се мазах с ГАРМАСТАН последните 2 месеца- струва 15 лв- но тия патки в родилния дом ни караха да си мием гърдите със сапун, което се оказа възможно най- тъпото- така ми изсуши кожата и като се напуках- като ме захапе малкия и аз започвам да рева- обаче Гармастана ме спаси и тогава- за 3 дни всичко мина- казаха ми, че същия ефект има и дефламола обаче аз пак ще се доверя на гармастана- все пак си е специално за тази цел.

Ние добре,че си имаме количка- днес ходихме да търсим лятна,че  баща ми сгази без да иска с колата нашата- не си я бяхме пибрали... но такива буклуци продават, че чак ме е яд- искам лека, малка количка- да не е само седнала- в петък излизаме и без количка няма да се връщаме! обаче реших да не е тсм- казаха ми, че много бързо се чупят. Иначе зимната е Чиполино- много е удобна и не е мръднала, а от 2002 две бебета вече е изгледала-на сестра ми и моето - чака си третото 

# 93
  • София
Пишете, пишете и направо не се спирате.
Габи
честита девойка и от мен. Май мацките вече бият мъжете при нас, но това никак не е зле.
Иве аз лично не правя никаква подготовка на гърдите, но от около седмица ми се появи коластра. В началото беше безцветна, но от няколко дни от време на време си е направо с цвят на кърма. А може и да е кърма вече, знам ли newsm78. Мамите с второ нека кажат дали е така.
По въпроса за имената от няколко години си знам, че ако имам момче ще е Димитър, а за момиче Дария и двете на баща ми, който е Димитър и мъжът ми е съгласен. Така че ще е Димитър.
Ще ми кажете ли къде в центъра има магазин на ТСМ, за да видя и аз тези сутиени?

По въпроса за количката гледах една на Чиполино- Бевърли и не ми се стори никак лошо, но и честно казано хич не разбирам, така че казвайте каква. А и не беше от най-скъпите - около 270 лв.

# 94
коластрата има цвят - като мляко, ама по- жълто- първоначално бебето се храни с коластра- в много по- малки количества, но много по- хранителна - кърмата идва няколко дни след раждането -

за Чиполино -ами нашата е такава, не мога да се сетя точен модел- с 4 колела, помпащи се- минава през всичко. Не съм я купувала- имам я от бебето на сестра ми- тя тогава се чудеше дали не купи едно куини за 600 лв, но им се сториха по- малки, а то това им е предимството.. Обаче да ти кажа и от Чиполиното не се оплаквам - то и без това тая количка се ползва докато бебето може да седи - после много по- удобни са леките летни колички

# 95
  • София
Цвети точно такъв е цвета и все още е малко. Основно вечер се появява по 1-2 капчици и това е. А за количката тази, която гледах е
http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=487_496_499&products_id=15680

# 96
ето това е нашата количка и тук

жалко, че нямам качени снимка в по-общ план да ти покажа колелата- те са единичини и това е много важно, защото когато са двойни снега се завира между тях и те спират да се въртят  - количката не ще да върви - така, че за нас подходяща количка е с големи единични колела- иначе не съм от  мамите, които непременно държат да имат количка за 1000 лв- не, че има нещо лошо, но не бих си купила, защото ми идват малко безмислено множко- ако беше първо дете в рода може би щеше да си струва- ще извози още няколко- разбира се не трябва да се купуват и съвсем буклуци само защото са евтини- за мен Чиполино е доста добър вариант. Обаче със столчето за кола е друго положението- там трябва да се купи по- скъпичко, защото по- евтинките за 60-70 лева не са удобни за бебчетата - важен е и матрака на леглото

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 21:04 от Цветина

# 97
Габи честито девойка и от мен !  bouquet
Гледам изравнили са се двата отбора вече  Grinning
Относно имената, нашето е доста странно Вилхелмина, на кандидат-свекърва ми  Wink Имат някакакъв чешки корен и името се предава по наследство. Естествено , ако искаме Wink.
Аз нямам нищо против, още повече като видях , че термина ми е около 11 ноември , а тогава е свети Мина. Така че, бебо може да си дойде и с името . Между другото , бъдещата баба е страшно готина жена, интелигентна, добра, абе ако внучката се метне на нея , направо ще съм повече от доволна Laughing
А и на галено ще е Мина, чисто българско, красиво име Laughing

P.S. Може ли да ви помоля, като избирате разни работи , да вкарвате тук линкчета, че направо се оплитам като опре до пазаруването Rolling Eyes. А и мамите с опит, ще са ни страшно полезни със съвети за разни неща Simple Smile

P.P.S. Ето Цвети даже ме превари  bouquet

# 98
Здравейте  момичета ,

за една седмица сте изписали доста  HugСнимките от пикника са страхотни , другия път обещавам да се включим и ние Simple Smile Виждам , че вече коментирате имената на бебоците ... В тази връзка аз да ви се оплача , че моят мъж явно има немерение да ме изненадва с името Sad Аз мра от яд , защото знам , че  държи да го кръсти на баща си Ангел Sad На мен обаче името въобще не ми харесва , а и татко му не е между живите ( аз съм ужасяващо суеверна ) Та нашия татко отказва категорично да коментира имена с обяснението , че вече имаме дете на което аз съм избрала името ( Мики ) Е да , ама аз не искам едното ми дете да се кефи с що годе уникално име , а другото да се тръшка Sad((( Мислех си за Слав , Веселин ( много чаровно Simple Smile , Вангел ( македонско и много рядко ) , Ран ( да , Цвети ужасно ми харесва и мислех да си го открадна ) , Нико ( Мики и Ники , ха ха ха ) , пък то какво стана ....
Както и да е радвам се , че всички сте добре , щастливи и усмихнати Hug
Поздрави от мен !  bouquet

# 99
  • София, Дианабад
Ей 3 дена имах много работа и сега цяла сутрин чета колко сте изписали  Grinning Grinning
Габи, честито ти момиченце! Хубаво е че се е показала момата най-накрая и не се притесняавй за положението й  - такова въртене е в момента..

Ние сме харесали едно единствено име за сега и малко се тревожа, че не можем да си уеднаквим вкусовете с таткото - Борис. А това име е харесано от години и по стечение на обстоятелствата Кумата ни е Боряна, т.е. евентулно бъдеща кръстница! То и свекърва ми се казва Боряна, но нейното идвало от "бор", та затова не се брои Grinning Grinning Grinning И не само затова, де Grinning Grinning

benighted, на мен ми допада Данаил.

Цвети, по повод количките аз казах, че съм си харесало 1 чико - доста скъпо, но си права че има смисъл, ако е първо бебе в рода - и то ще е!  Grinning Grinning Grinning А и столчето за кола върви с нея!

Аз да те питам - какъв трябва да е матрака?

# 100
Бедствието, всъщност Ран произлиза от Ангел (Рангел) ние даже празнуваме имен ден на Архангел Михаил. Така, че защо не подхвърлиш така между другото на мъжа ти- "Защо не кръстим детето Ран- хем ще е на баща ти, защото е съкратено на Ангел Simple Smile " пък ако се съгласи- супер- името е прекрасно и не е запазена марка  Wink

Дари М, бебешките матаци не знам точно от какво са направени, обаче са по- скъпи и от самото легло- ние се уредихме с такъв от сестра ми- аз имах впредвид, че според мен трябва да се избягват евтините донапенени дюшечета, които лесно се вдлъбват и не са много подходящи за новородено- ние чак сега ще купим такъв на Ран- ще го сложим в кошарата- той там ще спи- хубавия матрак отива за бебката

# 101
  bouquet Силен довод , Цвети !:) Ще се мъча до край , обещала съм си Simple Smile А ако любимия кандиса , отрока да се казва Ран , ще се радвам да ги запознаем с голям Ран , може и кръстник да стане , хахаха Simple Smile)) Не знам дали е позволено , но ще бъде сладко Simple Smile
Поздрави !

# 102
Момичета, открих една страхотна тема в форум "Нашите деца". Ако не мога да я включа като линк... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=43695.0
заглавието е "За душите на нашите деца и степента в която ги разбираме".
Чета оттук-оттам, че тя е дългичка, с дълги постинги.. и си поплаквам, има страхотни примери за възпитание не децата, стихове, цитати от книги.
Приятно четене.

# 103
  • Ботевград
Честита ни нова темичка!
Честити рожденни дни на всички мами, дечица, честити годишнини, весели празници на всички!
Пожелавам Ви от сърце много здраве, щастие и късметлийски моменти!
момичета, как я карате в тези жеги? Аз лично много си мечтая за малко дъждец, а и за моренцето ми е мъчнооооооо ....
Страхотни сте на снимките от пикника, направо сте № 1, както винаги   bouquet

Името на моето момиченце ще бъде ЗЛАТКА!  Hug

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 17:36 от ZLATNA

# 104
  • София
Леле момичета вие как сте се размислили за разни имена, направо ме притеснявате Embarassed. Ние още въобще не сме мислили за име. Нали ще е момченце и аз прегледах набързо имена започващи с Л и С (бабите), но нищо не харесах. Така че - ще го кръстим, както си харесаме за добре - бабите по принцип мисля, че няма да се сърдят ... може би .... newsm78 Въсщност, ако се сещате за подходящи имена с Л или С - споделяйте, може пък нещо да ми е убягнало. По въпроса с количките и леглата - моят въпрос е уреден - от племенника ми, който е на близо 4 годинки - типично зимна количка (някаква немска) и малко по-отворена триколка на Чиполино + съвсем лятна. А за леглото трябва само да купим ново дюшече. Отделно има и коритце и маса за повиване в едно, два вида столчета за кола ... Абе както казва снаха ми - абе ти си намаза - почти всичко ще имаш ... У ... като се замисля - блазе ми - това са си бая разходи! Айде други път на сбирка ще черпя по една безалкохона бира  Laughing
Мони, аз още нямам коластра - не знам, дали е задължително всъщност да ми се появи?

Общи условия

Активация на акаунт