През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 441
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен Simple Smile. Много пишете, браво на вас!

Със закъснение - Честита годишнина и от мен на benighted!!! Пожелавам и само весели емоции и приятни изненади!!!

От тази седмица съм си в къщи - до края на август, после ще видя. Не излизам хич на жегите, забавляваме се с Йоана, сестра ми и племенничката в къщи Simple Smile. Момичета, вярно ли че другата седмица ще се захлади? (дано...) Трябва да започна да организирам нещо за 5-тия р.д. на Йоана, и не ми се ще организацията да я правя в жегите...

За кърменето - никакво подготвяне на гърдите, силно се надявам и този път да имам много кърма като предишния, и да кърмя по-дълго от преди. За раждането - мисля или 2-ра градска, или "Св.София". Дано се ориентирам по-навреме  Mr. Green.

Ние решихме да правим секция в хола - най-накрая... Поръчахме си плоскости, сега след работа с мъж ми полека-лека я сглобяваме, малко нанагорно му идва на него, но какво да се прави... Но пък после ще и се радваме много Simple Smile.

Пожелавам ви приятен ден!

# 211
  Bedstvieto, аз съм специалист по наказателно право Wink,но се разрових тук-там из законите и открих условията и реда,по които става откриването на частна детска градина-знаеш,че това може да стори физическо или юридическо лице/ООД,АД и т.н./,има една Наредба № 9 от 29.12.1994г.,както и Закона за народната просвета-чл.11,12 и правлиника за приложението му-чл.14-ако имаш възможност,погледни ги-ако-не-ще намеря начин да ти пратя текстовете-там всичко е подробно описано Peace

# 212
Безкрайно ти благодаря , мила Габи !  bouquet

# 213
Безкрайно ти благодаря , мила Габи !  bouquet

Моля те,няма защо WinkНасреща съм,ако имаш въпроси/както и останалите,де Wink/ Hug Успех ти желая в начинанието,и малко ще завиждам Wink,че в моя град няма такава ентусиастка Cry

# 214
Хайде да си завърша предългия работен ден с нещо приятно и да драсна 2 реда във форумчето.
Аз съм се насочила към "Света София" за раждането, с уговорка.
И на 100% подкрепям Цвети за предимствата за кърменето - предишният път кърмих до 1г3мес., надявам се и сега да е така! толкова е мило, приятно и удобно!
Хубава вечер и прохлада ви желая!

# 215
  • София, Дианабад
Хей, здравейте и от мен в този ужасно горещ ден!

Рени, Честита годишнина, мила, макар и с огромно закъснение!  Grinning Grinning
Bedstvieto, точно щях да ти кажа да погледнеш ЗНП-то, макар че не съм юрист - ама работех в тази област, но Габи ме е изпреварила!  Laughing Laughing Laughing Голямо ходене по мъките е, да знаеш!  Sad Късмет Simple Smile
А относно гърдите и кърменето - сутринта бях на ЖК в поликлиниката и там доктора мноого сериозно ми обясни колко е важно да си обтривам гърдите с кърпа, независимо, че щяло да боли!  Sad Но аз нали питах вече 1 път тук и знам, че даже не е добре, но си замълчах! Това за Гермастана може би и добра идея  - моите са ужасно чувствителни в момента!

А да се похваля, че бебчо е порастнал  и вече е 850 грама  Grinning И пак каза, че е момче е даже му направи снимчица на атрибутите smile3503

Лека ви вечер от мен  Laughing Laughing

# 216
Привет от Италия! Тук е много красиво, но и много горе6о. Нямам много време да ви 4ета, но се надявам и вие да се 4увствате така добре, както и аз. Аз открих пазаруването за бебето и ве4е съм купила дре6ки от 0 до 9 месеца, в зависимост дали са летни или зимни. Живот и здраве в понеделник се прибирам и 6е разказвам пове4е. Сложих една моя снимка в албума.

# 217
  • Ботевград
Здравейте, вчера се завърнах от последната си консултация с мъмрене ... много нисък ми бил хемоглобина?!!!
Изписаха ми отново Малтофер и ми се накараха яко, обещаха ми и престой в болницата, ако се продължава така след 20 дена!  Sick   Sick  Sick
Завърнах се вкъщи и там ме чакаше още по-лоша новина, приятелката ми, която беше бременна в осмия месец загубила бебето! Лекарите и казали, че причината е липса на оолоплодни води!
 #Cussing out
Защо има такава несправедливост по света? Приятелката ми и мъжът и се опитваха да имат дете от около 2 години  Shocked
Та така, днес съм с главоболие на работа и се тъпча с някакви храни да си вдигна хемоглобина, дано да успея!  Praynig

# 218
Здравейте, вчера се завърнах от последната си консултация с мъмрене ... много нисък ми бил хемоглобина?!!!
Изписаха ми отново Малтофер и ми се накараха яко, обещаха ми и престой в болницата, ако се продължава така след 20 дена!  Sick   Sick  Sick
Завърнах се вкъщи и там ме чакаше още по-лоша новина, приятелката ми, която беше бременна в осмия месец загубила бебето! Лекарите и казали, че причината е липса на оолоплодни води!
 #Cussing out
...

Направо се втрещих... Как е възможно да изпуснат бебето така в 8-ми месец?!? Нали тогава се гледа на 2 седмици, а приятелката ти сигурно е ходила и на друг лекар, като се има предвид колко дългоочаквано бебе е било... Направо не мога да си представя какво им е сега... Cry
ZLATNA, а не можеш ли да си вземеш отпуска? Аз докато ходех и ми се подуваха глезените, сега откакто съм си в къщи няма такова нещо... Хубаво е ако можеш да си почиваш повечко... Лошото е, че такива ужасни неща се случват около теб, така се натоварваш много психически... Не че аз, примерно, не бих се натоварила, да пази Бог...

# 219
Zlatna, не вземай толкова навътре навикванията на лекари и акушерки. То работата им е да се грижат за нас, и затова дават наставления... Ама вместо да викат като на непослушни деца, могат да обясняват като на големи хора - да ти бяха дали списък с препоръчителни храни, да обяснят как точно се приема Малтофер (че се дъвче, а не се пие с вода)...
Това че си с толкова нисък хемоглобин, е защото те не са правили изследвания навреме, (може би защото работата вече им е омръзнала, или защото по ЗК не могат по-често...) а сега стоварват отговорността на твоята глава. И аз се депресирах от една консултация преди месец - нисък хемоглобин и не качвах кг., ниско кръвно... Ама за един ден минава. Simple Smile
За твоята приятелка - съчувствам и на теб, и на нея. Това е ужасно - в 8 месец, когато бебето е почти готово за раждане, да го изтърват. Направо не мога да повярвам че в тези години е възможно това... все пак не живеем в колиби, и не раждаме по къщите с помощта на най-старата баба в селото...
Като мине време, ако е удобно, пиши какво е станало, че да знаем признаци и да се пазим.
Стискам палци хемоглобина да се вдигне бързо и да се чувстваш добре и спокойна.

# 220
   Здравейте  Hug!
   ZLATNA, много съжалявам за приятелката ти! Представям си как се чувстваш, щото и аз много тежко изживях проблемът на моята прияталка! Karil преди време ми каза за една нейна позната, която загубила бебето си в 8 м. в Тина Киркова, но според мен това е заради лекарска грешка  #Cussing out! Неможе 8м. всичко да е наред, изследванията да са Ок и накрая да ти измърморят че причината е в теб! А тия лекари къде са били, че да не видят проблема  #Cussing out? Ейййй, ама много ме е яд като чуя за такива случаи  #Cussing out! Тия лекари са за   #2gunfire!!!
   Момичета, сега да не вземете да се шашкате и притеснявате! За наша радост тия случаи са рядкост! Мен вчера моя лекар ме успокояваше, че вече и да тръгна да раждам бебо има шансове да оживее  Praynig! Все пак се надявам да не стане толкова рано, щото още е мъничък - само 900 гр.! Лошото е, че продължавам да съм с 1см. разкритие и мека шийка, което притесни доки! За мой ужас категорично ми забрани секса, докато не родя  Confused! Ние не че си позволявахме, но все се надявах да ми каже, че няма проблем  Tired!
   Качила съм 8 кила от начлото до сега т.е. +4 за последния месец  Shocked! А уж хапвам главно плодове! И моят хемоглобин е нисък и трябва да пия Малтофер!
   Мацки, някоя от вас да е чувала, дали Магнерота влияе по някакъв начин на развитието на главичката на бебето? До сега винаги е била в норма, а вчера доки я изкара с 4 седмици по голяма от другите части т.е. като за 29 г.с.! Не каза да има нещо притеснително, но аз се тревожа! Чудя се дали не е заради конските дози магнезий които взимам! Вчера на прегледа не разбрах точно с колко е по голяма и като се прибрах и си прегледах листа и видях разликата и  #Crazy! Може би трябва да се обядя на доки и да го питам  newsm78!?
   Вени, то май ако си раждахме вкъщи щеше да е по-добре! Поне знаеш кое как трябва да е  - инстинкт, а не някой отстрани да те навиква и после като стане гафа да си " Без вина - виновен!!"

# 221
ZLATNA, съжалявам за загубата на приятелката ти Sad

Чудя се всеки път ли ви казват колко тежат бебчетата като ходите на ЖК? На мен само веднъж са ми казвали до сега и то на феталната. Пък напоследък не са ме гледали на УЗ, само слушаме тоновете на сърчицето всеки път.  newsm78

# 222
   Жени, аз всеки месец ходя при докито при което ще раждам в частния му кабинет! Той ме гледа на УЗ и ми пише в специален лист кое колко е  и как е и следващият път като отида му показвам какво е било за сравнение! Тази от ЖК не съм и виждала очите откак ми установи бременността! Като ходя на ЖК е само акушерката! Тя ме мери, тегли, слуша тоновете и ми дава болничен! Даже и изследвания не са ми пускали след първоначалните, но то е предполагам, защото съм все по болници и там ми правят всякакви изследвания!

# 223
За раждането вкъщи, в чужбина то става все по-разпространено. Особено се тачи раждането във вана с вода вкъщи. Четох разказ на една майка, която раждала вкъщи във вана и направо се втрещих. Ваната е специална, слага се в средата на някоя стая и присъства само акушерка, без доктор. Тази майка описваше всичко с такива подробности, че наистина ми стана гадно. Даже по-голямото й дете и то било там и й разтривало гърба от време на време. Не знам ако се случи нещо и няма лекар и не са в болница, как точно ще реагират...
Другото пък, което ми разказваха е как в Холандия си раждали предимно вкъщи, на собственото легло, за да нямало стрес от непозната обстановка и да не изглеждало прекалено медицинско.  #Crazy
Не знам, май това, че не сме толкова "развити" като в тия страни е по-добро...

# 224
здравейте и от мен!

ЗЛАТНА, искрено съчувствам на приятелката ти- според мен пак се касае за лекарска грешка нещо щом е била в 8 месец вече..   

Аз вчера бях на консултация по ЗК- потвърдиха ми за пореден път пола - момиченце. Това, което е притеснява е, че имам контракции- лекарят ми предписа Магне В6 и Папаверин, но мисля, че е прекалено- за това сега ще звъня на другия ми доктор да видя той какво ще каже. Не ми пусна и изследвания за кръвта- иначе урината ми е проверява всеки път за албумин- каза, че не било нужно- чак към края на бременността- а пък миналия път 3 пъти ме изследваха- в края на трети семестър и сега се чудя дали да не отида в някоя лаборатория и да поискам да ми пуснат един хемоглобин- да видя дали и аз нямам нужда от малко малтофер- особено щом ще пия магнезий...

Общи условия

Активация на акаунт