През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 442
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  Иве,напълно разбирам за какво говориш-и ние до скоро бяхме в ремонт,но вече му се вижда края-остава само почистването след майсторите Tired-всеки знае за какво иде реч Mr. Green
  Евита,благородно ти завиждам,че можеш да спиш по гръб Wink-аз в момента,в който заема тази поза и г-жицата започва яростно да ме рита Mr. Green-едва като се обърна на една страна,мирясва!Хич не я вълнува как е удобно на майка й Laughing
   Да питам раждалите вече мами-купувахте ли си специален сутиен за кърмене,от тези,дето се разкопчават отпред newsm78
    Лек ден и целувки на всички Hug

# 196
Здравейте момичета!  Hug

Как отцелявате в жегите?! Аз днес питах счетоводителката да ме осигуряват на по-висока заплата през последните месеци.
А от понеделник ще съм отпуск една седмица и направо нямам търпение     car003
Аз забелязах един-два пъти преди седмица на зърната на гърдите нещо като ситни прозрачни капчици /като роса/, но на сутиена нямах нищо. След това вече не съм забелязвала да имам. Дали е било въпросната коластра...  newsm78
А да питам раждалите мами, че ми е интересно - когато ти изтичат водите - какво точно се случва? Много ли се подмокряш? Това изтичане навсякъде по всяко време ли може да се случи  clock  ...  Ей така чисто любопитство
Нашия бебо е станал мнооого нежен - вече не блъска бясно отвътре, а само нежно ме попипва. Но като тръгне да се намества и... мачка, мачка... Simple Smile   nuts
Искате ли да си напишем при термините коя къде мисли да ражда? /това ако й се занимава на Цвети/ Аз съм се насочила към Света София.
Хайде хубав и успешен ден от мен!!!   bye

# 197
Честита годишнина benighted   bouquet! Бъдете много щастливи и нека всичко, което най-силно желаете се сбъдне  newsm51!!!

Момичета, вчера ходих на доктор и съм много щастлива  Hug! Каза ми, че двамата с бебчето се развиваме нормално и няма за какво да се притеснявам  Heart Eyes. Заради стара моя травма обаче ще ми се наложи да раждам с планово секцио поне седмица по-рано от термина, така че може би датата ще бъде около 20.11., вместо 27.11. Така, че малко ме е страх, но няма друг изход  Praynig. Относно пола - най-вероятно се очаква да си имаме момченце  stork-boy! Мъжът ми подскочи от радост  newsm44! Аз нямам претенции, даже вече съм му избрала и име, но нека за сега да не изпреварвам събитията  Wink...

# 198
  • Ботевград
Честита годишнина и от мен!Днес празнувайте отново на патерица   Hug
Пожелавам Ви здраве, любов, щастие, късмет и много положителни емоции!
Нека Вашите желания станат наши пожелания!   bouquet

Относно ремонта, ние тепърва започваме ... едни майстори, един цимент, прах, едно чудо и се очартава до септември да е все така!
Въоръжавам се с търпение  #Crazy нямам друг избор!
За спането по гръб - дано да мога и аз като Цвети да спя докрая, че иначе не знам, едвам се отучих да спя по корем, а много обичах  Whistling
Приятно прекарване на всички отпускари, запътили се към нашите курорти! Хубаво време, диви емоции и щур купон!  Hug

# 199
Аз днес питах счетоводителката да ме осигуряват на по-висока заплата през последните месеци.
.....

А да питам раждалите мами, че ми е интересно - когато ти изтичат водите - какво точно се случва? Много ли се подмокряш? Това изтичане навсякъде по всяко време ли може да се случи  clock  ...  Ей така чисто любопитство

по първия въпрос- ами малко е късничко за това, защото болничния и после 90-те процента, ако го приемат до 9 месец се изчисляват на база от предходните 6 месеца и то преди датата на болничния лист - по- скоро попитай не могат ли да ти плащат парите на ръка както са го правили и до сега

а за изтичането на водите- няма как да го сбъркаш, ако ти се случи- защото може да има и контракции без изтичане на водите и мехура да ти го пуктат в болницата- но ако ти се случи спонтанно изтичане на водите- ами просто под теб плисва една локва- бистра като минерална вода..няма болка, аз дори не усетих като да се напишквам или нещо такова- просто беше мноого мокро- обаче това е само първоначално- на мен продължиха да ми текат повече от 15 часа след това по малко

колкото до предложението да вписваме болниците към коите сме се ориентирали- ами ако срещне подкрепа на мен не ми пречи- аз не веднъж съм казвала, че ще раждам в Шейново с уговорка

# 200
      Benighted,ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА и от мен на патерица! Пожелавам ви да сте щастливи още много, много години!   luvbed
      Аз много рядко пиша, но съм редовен ползвател на информация и в повечето случаи сте ми много полезни, за което ВИ БЛАГОДАРЯ. Но вчера не можах да се включа и съм изтървала почерпката.
      Що се отнася до коластрата и на мен ми текна, но незнайно защо само от едната гърда. Възможно ли е това? Иначе се чувствам добре, само от време на време получавам някоя друга контракция.
       Утре вечер ми предстои пътуване, което ще продължи около 4,30 - 5,00 часа с автобус и съм малко притиснена дали няма да ми се отрази зле. Няма да съм в София 5 дена и много ще ми липсвате, защото там където ще съм няма интернет, а едва ли ще тръгна да търся интернет клубове. Но хубавото от цялата работа е, че ще си видя детенцето. Вече цял месец не съм го виждала и много ми домъчня. Оффф, май ви напълних главите с моите проблеми.
       Пожелавам ви хубав и успешен ден! Пазете се от жегите!  newsm51

# 201
Честита годишнина и от мен на патерица!!!!!!!!!!!!! Много щастие и любов ви пожелавам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз последните две седмици не сам влизала и като видях колко сте изписали... Simple Smile щяха да ми трябват 2,3 дни да прочета всичко та направо почнах с наи-новата тема пък другите ще ги чета като остане време. Миналия месец ходих два пъти на преглед и и на двете места ми казаха че мацката ще е дългокрака малко по дълги и били крачеттата  Laughing . Малко се притесних като прочетох че 6ти месец е рисков дано да мине по-скоро. Радвам се че и при вас нещата са добре само тия жеги мен поне страшно ме мъчат особено и като съм постоянно на климатик и като излезна на вън ми се струва още по непоносимо  Rolling Eyes
Хубав и успешен ден от мен!!!

# 202
Benighted, честита годишнина със закъснение!
Желая ви дълъг и щастлив семеен живот и безпроблемно раждане.

luchia, видях че са ме изпреварили с отговора за рисковете в 6 мес. Аз четох същото. Но да не се притесняваме излишно. Достатъчно е да сме по-внимателни.

Аз също спя и по гръб. Наистина така бебчо ритка по-често.
Преди обичах да спя по корем. Сега подлагам една възглавница под корема към краката, така че да не го притискам и спя леко настрани и  по корем. 

# 203
Хайде и аз да се присъединя към благопожеланията за Рени , въпреки че май съм позакъсняла Simple Smile Желая цялото щастие на този свят !:))))))

Между другото мили  момичета , пуснах анкета в "майки бъдещи и настоящи " Бих била изключително благодарна , ако получа и Вашето мнение относно частните детски ясли и доверието в тях ...  bouquet В тази връзка дали има мамче - юрист сред нас ?

Поздрави и усмивки ! Hug

# 204
 Да,има Wink-за какво става въпрос?

# 205
Здравей Габи Simple Smile ,
 Става въпрос за възможности да се открие детска градина / ясла Simple Smile Опитвам се да събера инфо през министерство на здравеопазването , образованието , ХЕИ и т.н , но дават толкова мъгляви отговори , че можеш да се гръмнеш Simple Smile Та предполагам се нуждая от юридическа консултация относно регистрация на детското заведение  #Crazy В интерес на истината аз съм икономист и имам пълната представа как се управлява едно предприятие , но за съжаление относно юридическата страна на нещата винаги съм ползвала смляна информация Sad((
Благодаря предварително !

# 206
Момичета, и най-вече раждали мами  Hug,
моля ви да ми дадете съвет - кога и как трябва да започнем с подготовката на гърдите за кърмене  baby_neutral? Докторът ми каза да започвам по малко чрез масажи на зърната с изпрана и изгладена кърпа, както и от време на време на излагам гърдите си на слънце за по няколко минути  Nature Sun With Face, когато се сетя. Но днес четейки разни статии в мрежата, научих ще метода с кърпата е остарял и вече не се препоръчва. Кои са тогава най-актуалните стъпки в тази толкова важна подготовка ?
Предварително ви благодаря   bouquet!!!

# 207
   Ани, аз никаква подготовка не съм им правила на гърдите си преди да родя! За метода с кърпата прочетох наскоро във форума и останах така  Shocked!
   Като родих свеки ме беше предупредила да си мия зърната само с вода преди и след кърмене и после да стисвам леко зърното и да го мажа с покапалата кърма! Не съм имала ранички или нещо друго докато не поникнаха зъбите и не започна да ме похапва докато заспива на гърдата  Mr. Green Twisted Evil!
  За повече инфо виж в БИБЛИОТЕКАТА на кърмаческия форум!
   Момичета, точете виртуални вилици и ножове, че скоро ще имам пак повод да почерпя  Joy! Още веднъж ви благодаря за милите пожелания! Да ви се връщат  Heart Eyes!

# 208
За кърменето нищо не знам  Thinking Не съм кърмила ... В този ред на мисли ( ама днес съм голяма блейка  Embarassed) аз изпитвам панически ужас от тази процедура Sad Микаел не е кърмен нито един ден ( не че имах кърма де ....) Най - лошото е , че възприемам най - майчинския акт с отвращение:( Явно съм сбъркана нещо  newsm78 Избягвам дори да слушам пропагандата в полза на кърменето Sad А да ви кажа честно , синът ми се разболява най - много веднъж в годината , аз пък хич ( не съм кърмена ) С първото дете имах ужасни разногласия със свекърва ми относно тези ми виждания Sad Ама кажете ми какво да направя , като направо ми се изправя косата , като си представя , че това чисто , сладко детенце ще трябва да ми захапе ц...та , за да яде  Sick Sick Sick #Crazy Застреляйте ме , ще сте прави Sad
И още нещо .... Никога не съм обичала да пия алкохол ... Мразя вкуса му . Пила съм на сила половин чаша вино по празници ... В днешни дни не мога да заспя без да цапна една чашка ликьорче или мартини ... newsm57 Ужас и безумие !!!!
Пак подравчета   bouquet

# 209
Момичета, и най-вече раждали мами  Hug,
моля ви да ми дадете съвет - кога и как трябва да започнем с подготовката на гърдите за кърмене  baby_neutral? Докторът ми каза да започвам по малко чрез масажи на зърната с изпрана и изгладена кърпа, както и от време на време на излагам гърдите си на слънце за по няколко минути  Nature Sun With Face, когато се сетя. Но днес четейки разни статии в мрежата, научих ще метода с кърпата е остарял и вече не се препоръчва. Кои са тогава най-актуалните стъпки в тази толкова важна подготовка ?
Предварително ви благодаря   bouquet!!!

ами ти вече си разбрала, че не трябва да си търкаш гърдите с парцали и т.н. - освен, че няма смисъл може и да предизвикаш контракции, а пък това за слънцето за пръв го чувам- ако все пак искаш да се подготвиш за кърменето- последния месец можеш да се мажеш с кремче Гармастан, което е специално за тази цел- и най- важното е да не слушаш акушерките в родилния дом да си миеш гърдите със сапун, защото кожата се изсушава и се напукват зърната и е много неприятно- но дори и да ти се случи- гармастана много помага - аз също си изстисквам няколко капки преди да зацока бебето и то е ако случайно нещо е попаднало в каналчето- да се изчисти- не знам дали има смисъл- по-скоро е въпрос на навик при мен

за мен кърменето е изключително приятно и лесно-  предимствата са много- първо- можеш да излезеш и да не се притесняваш, че няма да се върнете на време- манджата е винаги с теб Simple Smile второ- подготовката за хранене не отнема време и средства Simple Smile трето- бебето не качва излишни килограми и още мноооооооооооооого мога да изброявам, но  не убеждавам никого в нищо- аз със сигурност ще кърмя

Общи условия

Активация на акаунт