През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 489
  • 294
  •   1
Отговори
# 180

Момичета, шести месец се води рисков месец. Така че почивайте и не се претоварвайте.

Lina, сподели моля те, защо е рисков 6-ти месец, че никъде не мога да намеря инфо по въпроса, а всички майки все това разправят и като ги питаш 'защо' - не знаят.
Пък вчера забравих да питам доктора.

# 181
Аз не видях кой знае каква защита на бременната жена Sad Пенсионерите са в по - добро положение от нас , хахахахаха  Sick

# 182
 чл.333, ал. 5  Бременна работничка или служителка може да бъде уволнена с писмено предизвестие в 30 дн. срок или друг, но не повече от 3 м. само на основание чл. 328, ал. 1,
т. 1 /при закриване на предприятието/,
т. 7 /при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност;/,
т.8 /когато заеманата от работника или служителя длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност;/,
т. 9 /а освобождаване на заеманата длъжност поради завръщане на работник или служител, който е предсрочно освободен или отложен от редовна военна служба и е заемал преди това същата длъжност;/ и
т.12 / при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор/,
както и без предизвестие на основание чл. 330, ал. 1 /Работодателят може да прекрати трудовия договор без предизвестие, когато работникът или служителят бъде задържан за изпълнение на присъда./
и ал. 2, т. 6./ работникът или служителят бъде дисциплинарно уволнен;/
 В случаите на чл. 330, ал. 2, т. 6 уволнението може да стане само чрез предварително разрешение на инспекцията по труда.

чл.333, ал.6   Работничка или служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане, може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1. - това означава да си влязла в прословутите 45 дни преди раждането!!!
   Бедствието, ако нещо не ти е ясно - питай! Може пък и да успея да изровя нещо от главата си! Никой не може да те принуди да прекратиш сама договора си, след като ти не желаеш! Това е най-лесния начин да се оттърве работодателя от теб!!!
   luchia, 6-ти месец се води рисков, заради опасността от късен аборт! Тогава бебо е достатъчно развит вече, но все още не е жизнеспособен! Е, има и случаи на оцелели бебоци родени в 26 седмица, но такива деца обикновенно имат доста проблеми, защото не са напълно развити! Аз за това стискам още малко и вляза ли в 7м. вече ще дишам по-спокойно и няма да се притеснявам толкова от контракциите!

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 12:55 от benighted

# 183
 Benighted-ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!!!!Много любов,здраве и късмет ви пожелавам!Горе главата Wink, и благодаря за почерпката HugМежду другото, миналата година като бях в Испания,точно същото вино си купих Grinning
  Вие обаче ме притеснихте с този рисков 6 месец Thinking-аз мисля да ходя на море след 2 седмици,пътя ми е около 200 км.....надявам се,че всичко ще е наред...Все съм си мислела,че 7-ия месец е по-рисков newsm78

# 184
Benighted,Честита годишнина, с пожелания за прекрасни весели години занапред, и ухилено и здраво бебче на есен. Почерпката е много апетитна Simple SmileТова за рисковия 6-ти месец малко ме притесни, ама си викам, ако го забравя бързо... все едно не го знам, ще мине и този месец лесно и леко (че ми остават още три седмици).
Аз съм добре със здравето, и особено щастлива от предложението за майчинство до 9-тия месец на бебо... не че ме осигуряват на пълната заплата, но поне половината ще вземам и без да работя.

# 185
  • The wild, wild west
Аааа момичета,
Никакви такива рискови месеци.   Naughty Аз пък тъкмо днес навлизам в 6-ти месец.  Mr. Green
Я да ви питам получавате ли главоболие? Аз обикновенно нямам, а сега през ден, през два ...  Tired От друга страна, от както ми мина най-големия зор с повръщането, поне 4 пъти седмично спортувам.  bowuu Е, то е предимно ускорено вървене по пътека под наклон 30-40 мин, ама все е нещо. Преди нямах сили и желание за нищо.  ooooh! Вие спортувате ли нещо?

# 186
benighted, Честита годишнина ! Да сте живи , здрави, много обичащи се и да се насладите пълноценно на хубавите си деца ! luvbed

Момичета, не го мослете това за рисковите периоди, така само се шашкате, спокойно се наслаждавайте на бременността.

Аз да се похваля - имаме дограма, да не повярва човек, след почти 1 месец чакане. Но в къщи е малък ад - няма тоалетна, кухня.....абе търпи се, особено като знаеш, че ще стане по-добре, но си е гадничко.
На всичкото отгоре трябва да организирам на Марена РД-то, което ще бъде съпроводено от откриване на първата и самостоятелна изложба / как звучи само.... Joy/. Ама сега се опитваме всячески да не я караме да се чувства пренебрегната заради бебето, ремонта...и всичко това в моето ежедневие е гарнирано с опитите ми да работя, гледайки я, защото свърши детската градина. Направо не знам как ще оцелея, но вече спря да ми пука... Sunglasses

# 187
  • София
Бени честита годишнина и от мен и никакви черни мисли!!! Hug
Тази държава трябва да я прекръстят на Абсурдистания с това отношение към бременните жени. Вчера четох във в. "Труд" статия, че от март 2006 г. с новите поправки в Закона за държавния служител бременните и майките с деца до 3 г. не са защитени от съкращения и уволнения. Тези които работят по трудов договор както Бени е писала могат да ги махнат само със съгласието на Инспекцията по труда. Ако някоя има такива проблеми казвайта. Моята кумица е инспектор в Областната дирекция по труда и по сигнал може да отиде на проверка в дадената фирма, но дано не се налага.
Дано тази седмица бъде приет  Закона за 9-те месеца. Незнам дали ще мога да се възползвам от него, защото аз съм назначена по заместване и не съм на постоянен щат, а за момента такъв няма такъв заради миналите съкращения в държавната администрация.     

# 188
Честита годишнина, benighted! Бъдете живи и здрави, обгрижвайте се и се радвайте на поне още 3 деца Two Hearts newsm67

...това за рисковия 6-ти месец и аз не бях го чувала...виж за 8-я знам, че е опасно, ама за 6-я... no

...аз имам късмета да съм на държавна работа и да карам лека бременост, която да не налага излизането в болнични...в момента повече ме притеснява, че може би след около 2 години в службата ще има съкращения, поради централизирането на работата, т.е. по-голямата част ще се върши в София...та незнам дали няма да "изгърмя" тогава... cry

...предвид на щастливите събития, които ми предстоят, гледам да не мисля за тези неща, за да не се разстройвам и ядосвам и по този начин и на бебо да не му е добре...като му дойде времето ще му мислим...така момичета ГОРЕ ГЛАВАТА и МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО!!!

Целувки на вси4ки по коремчетата! lovekiss

P.S. Да се похваля...Снощи бебо "изнася" представление за първи път на татко си! За първи път движенията му бяха видими с око newsm32 и мъжа ми се смя от сърце!!!

# 189
  bouquet benighted,Честита годишнина и от мен!Много здраве и едно пухкаво и послушно бебче!
Това за рисковия 6-ти месец и аз го прочетох.Имам една готина книжка,дето пише всичко за бъдещата майка и във форума има цитати от нея.
Та аз пак ще ви попитам за нещо,тоя път за спането по гръб!Дали е опасно за бебето?Малко се притеснявам,защото ми е много удобно да лежа по гръб? Sad

# 190
Честита годишнина, Рени!! Много щастие да ви носят двете ви дечица и много да се обичате!!

Евита, можеш спокойно да си лежиш по гръб щом ти е удобно- аз миналия път почти до последно си лежах по гръб- само седмица-две преди раждането бебо започна да ме притиска и ми ставаше лошо

Ивиче, честита ти дограма! Със сигурност си е заслужавало чакането- и като мине изложбата на Марена да пуснеш снимки да я видим

# 191
Честита годишнина benighted  ! Много любов и щастливи мигове !

То както е тръгнало излиза, че цялата бременост е рискова Thinking
Но като не знаеш и си по-добре, така че не му мислете много Hug

# 192
Benighted, честито и от мен! Пожелавам ви да остареете заедно, но да запазите огъня на любовта и привличането помежду ви.
  bouquet

# 193
Benighted, бъдете много щастливи!
Евита, аз миналият път непрестанно настрани спях, но сега по гръб ми е по-удобно - то бебето си показва как се чувства добре. /поне така се надявам/
sheherazada, и аз от време на време се шашкам зверски от тези рискови периоди - 6, 8месец....Дано бог ни пази коремчетата!
Хубав ден  и положителни емоции!

# 194
   Хайде сега кака ви да ви успокои  Mr. Green! 6м. се води последния рисков месец, защото както вече писах, ако бебето се роди тогава шансовете му за оцеляване не са много добри! От момента в който влезете в 28 седмица обаче бебо има всички реални шансове за оцеляване! 8 м. въобще не е рисков!!! Защо? Ами защото колкото по-късно се роди бебето толкова по-добре са развити всички органи и системи и толкова по-добре функционират!!! Това, че 8м. е рисков са глупости и измислици на нашите баби! Няма да ви описвам с каква иронична усмивка на уста ми го обясняваха това лекарите! Дайте да сме по-съвременни и да не вярваме в бабините щуротии  Sick! Кажете къде е логиката в 7м. бебето да е по-добре развито и да може да живее, а в 8м. / 1м. по-късно в развитието / изведнъж да не може?!?
   Ами това е! Аз гледам изобщо да не мисля за това кой месец е рисков и кой не, защото тя цялата ми бременност е такава! От време на време изпадам в тревожни мисли, но гледам бързо да ги отпращам!
  Хайде след цялата тирада да ви благодаря от сърце за милите пожелания  Hug! Много ми стана хубаво като ги прочетох  Heart Eyes! Ние снощи с татито излязохме и преядохме  Embarassed  Mr. Green! И цяла вечер се чудихме, кога минаха 8 години и кога Вили стана на 7г. и тогава се замислих, как след още 8г. пак ще се чудим кога са минали още 8 и бебо е станал на 7г  Joy!
   Иве, сподели как така ви "огря" най-после този прословут "Златен дъб"  Mr. Green!? Да не ходи да ги навикаш подобаващо  Twisted Evil? Щото те тия дограмаджии това заслужават!
   Да ви се жалвам: от събота и на мен ми текна коластрата  Tired! Много неприятно! Надявах се тази екстра да ме подмине и този път като предния, ама не би! Дано имам достатъчно кърма после  Praynig! Иначе имам на NUK едни подплънки за кърма още от баткото, ама за сега отделеното количество не е голямо така че ще изчакам с ползването им!
  Чао за сега, че пак се олях с писането  Mr. Green!

Общи условия

Активация на акаунт