През НОЕМВРИ стрелец или скорпион ще влезе в моя дом

• 19 496
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
мамчета и аз не мога да повярвам за шейново-аз също съм се насочила на там:( миналата година правих миссет аборт там и всички се отнесоха много мило с мен -дано нещата са заради ремонта Praynig     а колкото до магнезия и аз го пия от няколко седмици ама схващанията ми в таза си  продалжават и чак на 14-ти съм на ЖК та дано доки ми каже какво да правя,днес даже  и опашката ме боли Mr. Green    и още нещо -всички хвалихте магазина за дрехи-маи беше КОНТИ, а като попитахме каде се намира  в СФ никоя от вас не казвааааааааа,аз лично си взех една много хубава рокля от ДАФНЕ и съм много доволна-тя единствена още не ми стои като тениска-всички други ми окасяват от нарасналото коремче,а с панталоните баш не ми е много удобно-бебо рита точно там кадето ми е колана!

# 166
  • София
Момичета по въпроса за майчинството Законът наистина не е приет още, но влиза в пленарна зала тази седмица и със сигурност ще мине, защото е одобрен от Социалната комисия. Тези 315 дни през който ще се получават 90% от брутната заплата са междинен вариант на предложените два проекта -
1. на Масларова за 200 дни
2. На Христина Христова и Милен Велчев за 400 дни
В крайна сметка остават 315 дни, т.е. до 9 месец на бебо и 45 дни преди термина.
Вчера цял ден съм се ровила в Нета, за да чета за тези неща, така че за тези които са осигурявани на реалната заплата това определено е добра новина. Хубавото е че и нас ни хваща, защото няма да са ни изтекли досегашните 135 дни.

А за Шейново направо съм втрещена. Аз съм с много добри впечатления оттам, дори миналата седмица ходих по спешност на дежурен (няма да ви пиша защо, за да не внасям притеснеиня  важното е, че беше фалшива тревога и всичко е наред) и лекарите, бяха двама Йончев и Семкова, бяха изключително мили и внимателни и ми казаха при най-малкото притеснение което имам да ходя без да се притеснявам. Вярно, че аз ходя на ЖК там, ама дали е заради това newsm78. Накрая когато попитах колко дължа за прегледа и УЗ  ми казаха "Една усмивка и никакви притеснения"
Иве спокойно можеш да си правиш кичури говорих дори с лекар. Това са някакви остарели бабини деветини. Аз от както съм бременна вече правя 2 пъти и си се постригвам без проблем. Съвременните бои вече са много хубави.
Май много се разписах и затова спирам. Лека седмица на всички newsm51

# 167
Здравейте и от мен!  bouquet
...понеделниците са тежки atwork и днешния не се отличава от останалите, но въпреки това седнах да почета и да драсна някой ред...

Lussy, на мен също ми се схваща прасеца нощем докато спя и то най-ве4е сутрин...направило ми е впечатление, че се случва в редките случаи, когато спя по гръб (напоследък и така ми е удобно да спя  smile3524)...доки ме успокои, че бебо натиска някакъв нерв и затова така се получава... newsm32...както те е посъветвала luchia, майката му е контрашпица... newsm56

iveto75, от моята фризьорка знам, че има безамонячни бои, които са с много добро покритие и безвредни за бременни жени...аз лично не бих рискувала, още повече че заради "бушуващите хормони" има вероятност боята да не ти "хване"... 4470

габи, моя доки ми каза, че следващите изследвания (след като се 4увствам и изглеждам добре) ще са септември месец...нямало смисъл само да ме бодат...още повече, че последния път ми прилоша, поради рязко падане на кръвното... smile3517

veselinka, klukarkata и Дари М питат за магазин на CONTI в София...вчера случайно видях реклама в списание "9 месеца"...та там пише само за специализирани магазини на фирмата в Пловдив и Стара Загора...може би правят зареждане и за други градове...проверете в специализираните магазини за бременни...УСПЕХ!!! thumbsup

...ама на вас в София хич не ви е лесно, момичета...с толкова много болници... doctor...ние тук си имаме една АГ болница и никой не смее да връща...аз ли4но се надявам докрая на септември да открият частната АГ болница и съм решила там да раждам...ама това за Шейново дето го пишете е много много неприятно...уж добра АГ болница, а така да се отнасят с бъдещите мами...НЕДОПУСТИМО Е!!!   no
...май се поунесох, ама два дни бяхте много мълчаливи и сега си наваксвам... newsm03

Спокойна и прохладна вечер на всички!!! Flowers Rose

# 168
   Много се радвам за майките които се осигуряват на цялата заплата! Мен шефа не пожела да ме осигурява на цялата - ако исках трябаваше сама да си плащам остатъка, а това означаваше, че е по-добре да не съм на работа! За мое нещастие, понеже няма да има минимум аз ще получавам до 9 месец на бебо цели 115 лева, защото съм имала "късмета" да съм с проблемна бременност и да съм в болничен  Tired!!! И за съжаление не само аз съм така, а ще има и много прецакани майчета, може би повече от облагодетелстваните! Трудно ми е да го кажа, но може би за мен и за всички около мен щеше да бъде по-добре ако бях направила аборт  Cry!

# 169
    Мамета аз сам за малко от др ПС...Споки ОК сам..Моита приателка още не е родила...За тези които ше раждаме Шейново - внимателно да изгледаме още веднаж следното...http://www.archive.org/details/Homebirth Лека на всички...  bouquet

# 170
beniqhted, не се притеснявай от сега, мила, възможно е да се гласува минимум. И това за аборта не е така. Ти имаш едно детенце и знаеш колко е сладко да имаш дете. И аз съм в болнични почти от началото.
За нещастие българите сме си беден народ и не ни е лесно.

Относно магазините на Конти. И в Бургас няма техен, аз намерих техни дрехи в специализиран магазин за бременни, както е писала Denitca.

ЦвететУ, лекарят не ти ли е  предписал магнезиев препарат до сега. Аз също съм с контракции, най-вече при умора и пия Магнерот.

Момичета, шести месец се води рисков месец. Така че почивайте и не се претоварвайте.

Лека вечер

# 171
Момичета, много работа имам напоследък и не смогвам нито да прочета всичко, нито да пиша, което доста ме натъжава Tired. От миналата седмица съм на магнерот заради честите контракции, макар да съм само +5 кг до сега, се чувствам доста трудно подвижна. Мечтая си по-скоро да свършат горещините на август и да си остана в къщи, за да се настроя на бебешка вълна с пазаруване и почивка. Бебчо не спира да се върти и да рита - определено усещането е по-различно от предишната ми бременност.
Жалко наистина за недомислицата за майчинството за тези, които са били в болнични заради проблемна бременност...Аз лично съм от щастливките, осигурявани на пълна заплата и ако го приемат, облекчението за семейния бюджет ще е значително!
Пазете се!  bouquet

# 172
Момичета , побесняла съм  #2gunfire #Cussing outТоку що ме накараха да подпиша последно предупреждение за уволнение , заради закъснения е...... му м......та  #2gunfire #2gunfire #2gunfireПросто ще убия някой ! Не стига , е им понасям простотиите нон стоп , не стига , че му работя на тоя хулиган цялата работа ( дори и в склада ) , а сега иска да ме уволнява , защото не съм точно в 9 на работа ! Ебати п........а  #Cussing out #Cussing out #Cussing outНе съм полудявала скоро така ! На всичкото отгоре по закон бременните имат право да работят по час по - малко ! А аз не излизам на обед , за да компенсирам закъсненията ! Идиот ! Нямам думи ! И товаа ден след като поисках да ми плаща пълните осигуровки, на които в крайна сметка имам право  Sad(((
Наистина не мога да разбера , защо тези хора си мислят , че са ни хванали за ушите след като им работим Sad И какво сега ще ме правят на маймуна , защото съм бременна и никой няма да ме вземе така Sad ? Дали пък да не си взема блничен до края ? И ще ме остави да мизерствам с 200 лв?
Извиняте ме за многоточията , но наистина съм много ядосана и много ми се събра Sad 

# 173
  • София
   Много се радвам за майките които се осигуряват на цялата заплата! Мен шефа не пожела да ме осигурява на цялата - ако исках трябаваше сама да си плащам остатъка, а това означаваше, че е по-добре да не съм на работа! За мое нещастие, понеже няма да има минимум аз ще получавам до 9 месец на бебо цели 115 лева, защото съм имала "късмета" да съм с проблемна бременност и да съм в болничен  Tired!!! И за съжаление не само аз съм така, а ще има и много прецакани майчета, може би повече от облагодетелстваните! Трудно ми е да го кажа, но може би за мен и за всички около мен щеше да бъде по-добре ако бях направила аборт  Cry!
Какви ги говориш?????
Децата са най-хубавото нещо което ни се случва!
Мисли положително,колкото и да ти трудно . Когато родиш здраво и хубаво бебче ще си толкова щастилива че няма да се сещаш за 115 -те лева. УСМИВКАААААА Simple Smile

# 174
Аз се осигурявам на висока заплата, но пък от работа ще ме пуснат в отпуска само 3 месеца и не съм сигурна дали да се радвам на новите възможности или не. Тази държава все повече ме възмущава с безхаберието си към младите семейства и децата.  

# 175
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Ей ама такива наистина са за разстрел. Много се ядосах като го прочетох. Ами това е тръгнала си да си отстояваш правата и той веднага намира начин да ти подреже крилете!
Но в тази държава всичко е позволено-ИНАЧЕ МАЙКИТЕ БИЛИ ПОД ЗАКРИЛА?! КОГА И КЪДЕ?
Миналия ден ми си обажда моя приятелка която след като излиза в отпуск за отгл. на дете директорката на у-щето я вика /тя е учителка по музика/ и й казва че трябва да й прекратят договора, тъй като трябвало да прави икономии??????
За какви икономии става въпрос не разбрах - 160 лв. които държавата плаща. Освен това й обяснила, че няма да има проблем да си получава и понататък сумата.
Само не разбрах откъде, защото от всичко което прочетох тя може да получава помощ от 100 лв. и то като неосигурена?!!!!
Ако някой знае нещо повече по въпроса моля да пише, защото се чудя какво да я посъветвам.
Та като чуя за такива случаи страшно се вбесявам  #Cussing out

# 176
  • Ботевград
bedstvieto твоят работодател е за  #2gunfire
Как така ще те заплашва, не знам дали не можеш да излезеш в болнични до самото раждане и тогава си защитена от уволнение! Но трябва да се провери, ама не е честно егати, нестига, че двама му работят, а той и недоволен!
 Lussy   в училищата ако се съкрати щата се получава икономия за самата институция, но определено нямат право да съкратят щата, а трябва да назначат някой да замества приятелката ти, докъто тя се върне, защото при съкращаване на щата, след майчинството в размер на 100 лв. - защото тя напрактика остава без работа, после не и се пази и мястото!
Егати хората  newsm78
Но то Господ гледа отгоре!

# 177
Луси, твоята приятелка веднага да пусне едно дело срещу училището- една клиентка на баща ми беше в подобна ситуация - също учителка и ги осъди за 2 заседания. Бедствието, мисля, че  и при теб положението е същото- ако те уволни - дело и ще изтъкваш, че са те тормозили по време на бременността с тия заплахи за уволнение и т.н. и че те съкращават, защото според работодателя си непреспекти5вна с две деца- дискриминация и тн. и не само, че трябва да те възстанови, но и обезщетение да ти плати!!!!

Рени, сигурна съм, че това, което си написала за аборта изобщо не го мислиш! и за това не ти се ядосвам- то ако чакахме финансова стабилност, за да раждаме деца- тая държава отдавна щеше да е в историята

аз също съм от мамите, които не се осигурават на пълна заплата, но по- добре да го приемат и след това да измислят някакви мерки, с които укриването на доходи да стане невъзможно

# 178
   Лелееее! Ама какво става напоследък? Направо съм изумена! Ужас! И аз съм тръгнала да се оплаквам! Нали поне съм на работа т.е. така се водя...
   http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594373121   вижте тук чл. 333 във връзка с чл. 328 и чл. 330. Ако няма друг начин - сигнал в Инспекцията по труда!
Сега да ви почерпя вируално с едно хубаво испанско вино и една тортичка Mr. Green:

и дано така ви оправя малко настроението! Днес с мъжо правим 8 години откак се бракувахме  Mr. Green!

Цвети, вчера бях изпаднала в много мрачно настроение! Просто в последно време разходите ни са огромни и като се замислих вчера - направо се уплаших как ще я караме! Трябва да си припомня времето когато с мъж ми и бебе живеехме с 300лв и плащахме и квартира! Но нали знаеш, че човек лесно се учи на хубаво и като закъса всичко му е черно...

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 12:34 от benighted

# 179
  Лелееее! Ама какво става напоследък? Направо съм изумена! Ужас! И аз съм тръгнала да се оплаквам! Нали поне съм на работа т.е. така се водя...
   http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594373121   вижте тук чл. 333 във връзка с чл. 328 и чл. 330. Ако няма друг начин - сигнал в Инспекцията по труда!

Аз го писах същото преди няколко дни, но това което наистина трябва сега да се направи е обаждане в Инспекцията по труда. Там много обичат да ходят по сигнали за такива нарушения.  #Cussing out

benighted Честита годишнина Simple Smile И без повече мрачни мисли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт