Парфюмни размисли и страсти - 234

• 55 439
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Руските блогерки много хвалят Зеления Любовник на Лолита Лемпика. По-скоро бил женски.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Green-Lover-55323.html
Може ли мнения за него, джин с тоник ли е или шампоан Па-Па. ( изкупили сте тестера от Парфимо Simple Smile )

# 166
Може ли мнение за Boss bottled infinite от парфимо? Пробвах го на място и ми хареса.
Също така вярно ли е че EDP са по-трайни от EDT, но много зависи от типа кожа?

# 167
  • София
Също така вярно ли е че EDP са по-трайни от EDT, но много зависи от типа кожа?
Не е общовалидно правило трайността. Зависи от парфюма, от парфюмера... понякога едт и едп версиите може да са правени от различни автори, могат и да са съвсем различни аромати, може едп да изчезне тогава, когато едт тепърва ще заплющи с шлейф и излъчване, може всичко.
Виж, от типа кожа си зависи трайността, но не само от нея.

# 168
  • София
Кралицата не е ли спряна?
Иначе, приятна за моите вкусове виолетка.

Аз се пръснах с последните милилитри baiser vole, а само на ръкава от днес имам Bloom, който го задушава нон стоп. От опита ми определено тубероза и жасмин винаги ми избиват мощно върху кожата. Други хора не го намират за толкова силен, а при мен едно пръсване и ме души по цял ден.

Моля да споделите за Bloom/ Gucci/, че се двоумя дали да не го купя насляпо.Обичам плътни, шлейфови парфюми.
Блуум е тубероза, силно осезаема за мен. Но не е прекалено сладникава, а задушлива. При мен създава усещане за голяма влажност, сякаш лекичко ти отнема от въздуха. Нали знаете, като сте на много влажно място, как понякога има лека тежест. И жасмин усещам, при мен няма развитие този парфюм. От първа до последна минута (мин 8 часа) си е едно и също ухание, което мен си ме устройва. Но все пак трябва да отбележа, че дамите тук са с малко по- различни впечатления относно интензитета. Просто на моята кожа и жасмин, и тубероза избуяват сякаш и проекцията е на много високо ниво.
Не умея да описвам перфектно парфюми, но дано съм била полезна Simple Smile

Има го в почти всички молове за проба. Не бих рискувала насляпо, ако купувам рядко парфюми.

# 169
Благодаря

# 170
  • София
Привет на всички в темата,
бързам да споделя първи впечатления от нова поръчка на сляпо. Буквално преди час го разопаковах и снимах, ако мога да предам максимално ясно какво ще откриваме "заедно" Satisfied
Става дума за този арабски парфюм - Afnan Mirsaal With Love. Ето линк към сайта, където са листнати 2 парфюма то тази линия Mirsaal - http://afnan.com/collection/mirsaal/

Top notes: Fresh, Spices, Caramel
Middle notes: Woody Notes, Oud, Floral Notes
Basic notes: Amberry, Musky, Mossy

Изглежда така:
Скрит текст:

Изумен съм от презентацията! Това е моя първи досег с тази марка Afnan и съм същисан буквално от качеството и  дизайна, особено като знам цената!?!!!!?????? Без думи. Спрей-пръскача също е на топ ниво.
Сега за аромата - wow! wow! wow!
Четох много възторжени отзиви на румънски/с гугъл преводач/, на руски, но честно казано парфюма надмива с много очакваното.
С две думи - издържан е в стила на Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540.
Феновете на това ново модерно Бакара течение,  смело мога да кажа ще бъдат шокирани и предоволни!!!
Ултра вкусен, богат амбър, уютен, мек, смолист, изключително кремав... уау! Мега впечатлен съм!
Има фини разработки, а и дървесната част е фантазия. Не е сладък, но това гушливо и изкусително амброво усещане е водещо.
Ако трябва да сравня Afnan Mirsaal With Love с Mancera Instant Crush - афнана е по-зрял, малко по-сдържан, не така усмихнат и клубно/сексуален, както е мансерата. Но въпреки разликите, те също имат общи нюанси. Може би не е лоша идея да направя едно тройно успоредно сравнение между тях и Бакара.

Та това е. Отворихме заедно един парфюм, дано е било интересно на някой.Smiley
Пожелавам лек и бърз предпразничен петък.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 21:22 от Deetron

# 171
  • София
Не е лоша идея. Много ми се иска нещо подобно на Бакара, защото бойкотирам цената му. Но де обърках. Бакара си е изключително женски парфюм, а този не е ли с изразен мъжки почерк?

Instant crush траен ли е като другите Мансери, или е по- лекичък?

# 172
  • София
The Catcher in the Rye - поне при мен, Instant crush е пожар във всяка посока Animal Heart Eyes Cat - и като аромат, и като трайност/шлейф. Писал съм за него веднъж по-обстойно. Общо взето, за мен той е клубна, по секси и носима версия на Бакара. Само чакам да се появи нейде из сайтовете Misc Gun

Afnan Mirsaal With Love въпреки, че е от това семейство си има свой почерк. Сега, в развитието си при мен навява асоциации с това бижу L’Ambre des Merveilles Hermès
Надявам се, това да дава някакъв ориентир как го усещам.

# 173
  • София
Да, Deetron, мисля, че твоят пост е единствен по темата за инстант кръш-а. Четох го преди месец и нещо. Освен да чакаме заедно да се появи Laughing

# 174
  • София
The Catcher in the Rye - ама разбира се Simple Smile
Парфюми дал Бог! Остава и за това да се напрягаме.
Пък когато най-малко очакваме, обикновено тогава се стоварват хубавите оферти, та човек да се чуди после как да върже бюджета Simple Smile

# 175
Дийтрон, имай късмета да не ми хареса AFNAN MIRSAAL WITH LOVE. Smiley
Само като прочетох малина и шафран – може би най-любимите ми ноти, и подскочих на нокти.
Охххо, те били за Afnan Mirsaal Of Trust малината и шафрана. Хептен го закъсахме. Laughing

А и флаконите изглеждат феноменално.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 22:15 от Базила

# 176
  • София
Дийтрон, имай късмета да не ми хареса AFNAN MIRSAAL WITH LOVE. Smiley
Само като прочетох малина и шафран – може би най-любимите ми ноти, и подскочих на нокти.

А и флаконът изглежда феноменално.

Базила - ти говориш за другия от двата в линията им - Mirsaal of trust - който изглежда синичък - за него открих 2 думи буквално, че напомнял хладна кожа и едни викат - той е нещо от типа на Форд Тускан Ледър, други казват Ботега - ама така ли е, как е - идея нямам. Ще научим като му дойде времето, както викаше царя Smile

# 177
Дайте препоръка:
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/Just-Rock-for-Him-45863.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Him-39359.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Legend-Night-45692.html
Единствено последния съм подушвала в магазина и ми хареса колко е подправков, но беше отдавна... Сега тези коментари за лавандула и ябълка малко ме плашат Grinning Другата марка никога не съм я и поглеждала, но също идва изгодно.

# 178
This is him, определено.

# 179
Признавам си,много сериозно се влюбих....толкова красив и в същото време присъствен парфюм.Не мога да престана да го вдишвам-мирише ми на жена,на класа и лукс/все пак Одри Хепбърн е икона/ 😍😍😍Най-много ме радва факта,че си го усещам постоянно.Тъпо ми звучи някой като каже ,че в парфюм го радва факта ,че толкова си е свикнал с него,че не си го усеща....е то защо тогава да радвам само хората около мен.Парфюма е нещо толкова лично и интимно-трябва да радва преди всичко притежателя си.Ами малко разсъждения рано призори,но не се въздържах.Честно казано не очаквах кой знае какво от този аромат,а то взех,че направо останах без думи .Усещам се много магнетично с това чудо ❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт