Парфюмни размисли и страсти - 234

• 54 707
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • Франция
На мен пък Gris ми е различен от Gris Montaigne.
Simple Smile

# 466
Тази ванилия и аз я заглеждам, а Амбре империал много прилича на Еликсира, но аз си купувам първообраза, все пак идеята е на Hermes.
 Момичета, загнездила ми се  е идеята да си купя Highness rose на Montale без тест. Някой да каже две думи, ако го е пробвал.

# 467
На мен пък ми се е загнездила идеята за това -Jardin Exclusif Mancera-правя,струвам -все ми се навърта в главата-много мой ми звучи,но не съм го помирисвала изобщо.Единственото ,което ме спира за сега е факта,че го описват като летен парфюм,а зимни пари за летен парфюм не ми се затварят Simple Smile

# 468
Дами, моля за идеи за парфюми с основен аромат портокал и/или мандарина.

Писах преди време, че портокаловия ми любим аромат е на Molinard Orange Cannelle, но е спрян и му търся заместник. Не е нужно да прилича на него, но е ключово да мирише естествено, а не примерно на портокалово сокче степ 😁

# 469

Писах преди време, че портокаловия ми любим аромат е на Molinard Orange Cannelle, но е спрян и му търся заместник. Не е нужно да прилича на него, но е ключово да мирише естествено, а не примерно на портокалово сокче степ 😁
Умирам за всичкото цитрус на този свят и нямам прафюм, в който да няма поне по едно от тези ароматни плодчета. Обичам ги под всякаква форма в парфюм, и натурални и изсушени и карамелизирани, та даже и алкохолизилани. Flowers LemonFlowers TangerineHands Thumbsup
Ето няколко:
Mandarin Neroli Donna Karan
Sicilian Mandarin Ermenegildo Zegna
Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain
Mandarine L Artisan Parfumeur
Lime Basil & Mandarin Jo Malone
4711 Acqua Colonia Mandarine & Cardamom Maurer & Wirtz
Osmo Scents Mandarine Il Profvmo
Flora by Gucci Glorious Mandarin
Mandarina Campos de Ibiza
Mandarine Mandarin Serge Lutens
Mandarin Tea Love & Toast
Nativa Spa Mandarin + Damask O Boticario
Les Plaisirs Nature Mandarine d'Italie Yves Rocher
Mandarin Zents
Mandarin Orchid The Body Shop

В момента се наслаждаман на Guerlain Mon Guerlain Eau de Toilette Heart Eyes
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Guerlain-Eau-de … ilette-50747.html
Закъснял коледен подарък, който получих снощи. Естестествено, след душ го сефтосах, кой ще чака до сутринта!? и даже спах с него. Това се е случвало само с Шалимар суфъл и с никой друг парфюм до сега. Говоря за прясно пръснат преди сън, не остатък от деня в косата.
Мой си е, няма две мнения по въпроса, правен е за мен!
В него също усещам мандаринки. Пресни и свежи начупени парченца, залети с горещ карамел и поднесени охладени с поръска от пухкава и нежна ванилия с мек дъх на лаванула. Не са прекалено сладки, карамела е като хрупкава решетка върху тях. Свежи и сочни са, но при всяка хапка освен аромтният хладен и свеж сок, усещаш и хрускавият карамел, който добавя точната сладост и баланс (Това е бил и любимият десерт на Луи XIV, само че той е предпочитал портокал). А лавндулата е точно толкова, колкото да направи аромата красив, но не и ядлив. Нежен е и въздушен, вибриращ и блещукащ при всяко движение, като жив е. Напмоня ми на пухкав, сух и лек сняг, при който се вижда всяка една снежинка, а когато духнеш в шепата си  можеш да ги видиш една по една, колко различни и колко съвършени са. Nature SnowflakeNature SnowflakeNature Snowflake Но задържиш ли го по-дълго в шепата си, всяка снежининка се превръща в кристална капка и блещука като идеално шлифовано димантче. Heart И днес съм с него и много, ама много му се радвам!

Желая на всички весело посрещане на Новата година!
И нека тя да е успешна, здрава и изпълнена с прекрасни аромати! Champagne

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 17:43 от Sysly

# 470
  • София

Препоръчвам този весел, цитрусов и леко канелен аромат🌺
https://www.fragrantica.com/perfume/Moschino/Cheap-Chic-I-Love-Love-728.html

# 471
Мандарина- Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain. Портокал- Orange Sanguine Atelier Cologne. От тези двата по-натурални не съм открила и да не звучат като препарат.

# 472
Мандарина- Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain. Портокал- Orange Sanguine Atelier Cologne. От тези двата по-натурални не съм открила и да не звучат като препарат.
Подкрепям.

# 473
Ето това е прекрасен портокал, в листа ми за купуване е.
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Orange-De-Bahia-55735.html
Mandarine Basilic и Orange Sanguine при мен стоят много химично, а принципно ги пробвах с голямо желание и очаквах много от тях.

# 474
И на мен ми харесва много.

# 475
Здравейте! Аз пак се включвам с питане. Обожавах го този парфюм - https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Envy-97.html, но това лято изхабих и последната бутилка, която си бях запазила. Сега пак ми се е приносил, но няма къде да го открия, освен в ebay на космически цени, след като е спрян. Имате ли идеи за парфюм с подобен аромат?

# 476
  • Бургас/Пз
Весели празници на всички!
Минавам да споделя, че в този студ Либрето не ме радва много, явно не е за минусови температури. За сметка на това WOW Joop ми е прекрасен и се усещам, че все по често посягам към него. Днес дори си позволих да се намажа и с лосиона за тяло, и по едно-две фъс от парфюма и цял ден ми е едно хубаво и гушливо. Дори колежките не ги дразни така, както когато беше по-топло.  Mr. Green

# 477
Здравейте! Аз пак се включвам с питане. Обожавах го този парфюм - https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Envy-97.html, но това лято изхабих и последната бутилка, която си бях запазила. Сега пак ми се е приносил, но няма къде да го открия, освен в ebay на космически цени, след като е спрян. Имате ли идеи за парфюм с подобен аромат?

И аз го имам това Гучи, сдобих се с него преди около 2 години на сносна цена, исках да го пробвам защото ми беше интересен. 50мл шише, от които може би липсват 8-9 мл. И на мен много ми харесва, но не го ползвам почти, нека си седи Simple Smile

Иначе ми е зелен, кремест, плътен, напомня ми, като че ли аромата на крем Нивеа. Мисля си, че ако се намажеш с Нивеа и пръснеш малко Chanel N19 или  Chanel Cristalle може и да го докараш Simple Smile
Също съм попадала и на този, като негов "близнак"
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Verino/VV-Platinum-4107.html
Обаче не съм ровила да видя къде го има...

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 16:50 от Jeune Fille

# 478
  • Варна
Аз пък видях дъното на Елексира на чудесата и ми е някак пусто без него. Опитвам се да убедя сама себе си че Кара Миа на Айгнер ще го позамести, защото ми носи същото усещане. Но да видим докога ще се заблуждавам. И да кажа че попаднах в плен на новото Гучи със сложното име Blush Първоначално започна остро, мъжко, като парфюмите от 80 те, но послеее...лайката се усеща отчетливо и на блотера се превърна в разкошен аромат, който ще се върна да пробвам на кожа.

Леле точно като мен, привършвам Кара Миа, докато купя нова бутилка, ще извадя еликсира, бях го прибрала за да се отърся от него, но винаги имам в наличност.

Но май ми се иска да понося и Аура сега.

# 479
Аз имам последна бутилка от старата версия на Мандарина - босилек и е страхотна и доволно трайна. Наскоро съфорумка ми даде да пробвам Heart и Mandarino di Sicilia на Perris Monte Carlo и макар на моята гореща кожа е да е доста синтетичен, е хубав, жизнерадостен и с много модерно излъчване парфюм. Стори ми се и траен.
 Допълвам пак с питане за Highness rose - никой ли няма да ме разколебае.

Общи условия

Активация на акаунт