Парфюмни размисли и страсти - 234

• 54 665
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Имат прилика, като Едп е много по- хубав.
Благодаря много Денси, ще го търся в друг дъглас. Четох блога ти и от там хукнах да го търся, но в мола просто беше свършил. Благодаря още веднъж Simple Smile

# 571
Аризона,от къде взе отливка?
Аз също харесвам нощния скандал 1:1 ми стой като LVEB Интенс,само където 2-я ми е малко по-задушлив и траен .
Ebay 🙂

# 572
Здравейте, докладвам първи резултати от търсенето ми на портокалов аромат.
Едно разочарование и едно и аз незнам какво Simple Smile

Разочарованието е Aqua Allegoria Mandarine Basilic и то заради трайността или по точно липсата на такава - час и половина пряко сили Sad
Иначе аромата много ми хареса - започна като истински прясно обелени портокали и мандарини с нещо още по-сладко, с намек за нещо залено, което скоро се разви в крайно интригуващ зеления чай излъчващ босилек, който не беше съвсем босилек и имаше нещо изкуствено, което обикновено мразя, но в случая само правеше уханието по интересно.
Ще го пробвам пак лятото, дано да е по-траен и да не седи толкова близко до кожата.

Не знам каквото е Néroli Amara by Van Cleef & Arpels. Много нежен и женствен аромат е въпреки малко по-острия цитрус и е страшно траен 8-9 часа без проблем. Лошото е че аз искам портокалово/мандаринен цитрус, а тук е микс от лимон и лайм със съвсем малко мандарина. Интересното е че парфюмът сякаш  избухва още в началото след което остава абсолютно еднакъв до края - портокалови цветчета с лек дъх на кипарис и много мека круша пронизани от цитруса.
Въпреки многото умело съчетани нотки ми е някак... скучен.

Търсенето продължава, дали сте ми предложения, за което благодаря, ще се тества Simple Smile

# 573
Не е по- траен лятото, нито излъчва повече.
Виж и Аква ди Парма синята серия, но те също са пословично нетрайни. Обаче са натуралистични, красиви и изпипани цитруси.
За мен са по- добри от Алегориите. И с по- красиви бутилки.

# 574
  • София
Обожавам  Classique Essence, с него посрещнах Нова Година. Пръскам обилно и е един от най-бързо изхабените ми парфюми. Имам 50 мл от пролетта и ми е останало  за още 1-2 носения . Трябва да си поръчам нов.
Обожавам да се нося в облака му.
Аз харесвам всичко от серията Класик, без лимитките, които просто не пробвам. За мен този е най-женствения и най-малко мръснишкия от тях.
Близко усещане ми докарва Pure Bloom на Дюпонт. Въобще за вечерни излизания все към тях посягам.
Не намирам допирни точки със Скандал серията.  
Но портокаливия цвят си е трудна съставка според мен, доста често е главоболен.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 00:26 от ~Étoile~

# 575
Мерси, Densi, a къде може да се тестват
Acqua di Parma? Видях че в Дъглас нямат.

# 576
  • Sofia
В Сефора The Mall.

# 577
~Étoile~ , Classique Essence, май не е за мен, аз търся доминиращ портокал/мандарина, а този поне според фрагрантика е основно флорален, при това със силно изявена ванилия, което за мен е твърдо не.

# 578
  • София
Не беше предложение за теб. Той не е  цитрусов, белоцветен е с ванилия, точно.
Споделих си Новогодишния парфюм просто, поста на Аризона ме подсети, че не съм се отчела.

# 579
  • The Evergreen State
Честита Нова Година! Бъдете здрави и щастливи! Новата Година посрещнах с La Vie Est Belle l'Eclat. За Коледа получих Dior Joy.

Търсенето продължава, дали сте ми предложения, за което благодаря, ще се тества Simple Smile

Не успях да изчета всичко написано, дано не ми се повтаря портокаловото предложение - Atelier Cologne, Orange Sanguine Cologne.

# 580
Портокаловият на Аква ди Парма, за мен е леко химичен, най - много ми напомня на Фанта, въпреки това го харесвам - заради позитивната инфантилност, която излъчва, и не спирам да се терзая дали да си го взема. Трайност (от фабрична мостра) имаше на моята кожа около 30 минути. Карамели и други от заявените сладости не ми бяха сложили.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 09:37 от silver pearl

# 581
~Étoile~ , Classique Essence, май не е за мен, аз търся доминиращ портокал/мандарина, а този поне според фрагрантика е основно флорален, при това със силно изявена ванилия, което за мен е твърдо не.

Ейй значи, много се радвам, че писа за мандаринено-босилковата Алегория, тъкмо тия дни я разучавах онлайн, но май сега се разубеждавам... А по описание много ме грабна!
Ако търсиш доминиращ портокал, може да пробваш това

Няма  изявена ванилия и е страшно превемащ пространството аромат, портокаловия цвят е най-доминиращ, но и има доооста други неща, почти неразличими както са смесени които го правят много комплексен. При мен най-силно, освен портокала излизат също жасмин и туберозата, с които съм малко love-hate. Сериозен парфюм, мaлко ми е стил old money и лукс. Да се разбира и като за по-зряла жена.

# 582
  • София
За много години момичета и много красиви парфюмни изживявания през Новата година пожелавам! Hug

Аризона, момиче, не разбирам  защо все негативни позиви предизвикват тия парфюми в теб?! Laughing Все кофти асоциации! Ще ме умориш от смях! Joy hahaha

Разочарованието е Aqua Allegoria Mandarine Basilic и то заради трайността или по точно липсата на такава - час и половина пряко сили Sad
Иначе аромата много ми хареса - започна като истински прясно обелени портокали и мандарини с нещо още по-сладко, с намек за нещо залено, което скоро се разви в крайно интригуващ зеления чай излъчващ босилек, който не беше съвсем босилек и имаше нещо изкуствено, което обикновено мразя, но в случая само правеше уханието по интересно.
Ще го пробвам пак лятото, дано да е по-траен и да не седи толкова близко до кожата.
И лятото е така, за съжаление Wink. Много голям мой любимец е този парфюм и го купих от Малага юни месец. Разви се по съшият начин. Понеже го купих на много добра цена от Примор, мъжът ми ме дразнеше, че то затова цената му била по-евтина! hahaha Joy
После питах тук във форума и момичетата потвърдиха същото.

Друг мой цитрус на сърцето ми е този: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Pamplelune-57.html
Обожавам го и имам сантимент голям от години към него. Не го ползвам почти вече, но винаги държа в наличност. От любов! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Flutter

# 583
Вчера се напръсках в Дъглас с новото или вече не толкова ново Гучи Memoire dune Odeur. И вечерта подлагам китка пред носа на ММ. И той ме пита какво е това странно нещо, ме миришело на парфюм Simple Smile

# 584
  • София
Ламята, пробвала ли си Жур и Жур Абсолю на Ерме. Не са портокали и мандарини, но са много хубави цитруси. И определено трайни .

Общи условия

Активация на акаунт