Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 405
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ох, с това ИП ще го закъсат тези деца. Синковецът преди малко ми обясни, че изобщо не му пука за онлайн часовете, понеже те така или иначе нищо не учели в тях. Само седят и чакат 30 минути учителката да се свърже с учениците. И в останалите 10 минути, докато им каже нещо часа свършвал. Само щял да си чака да му дадат домашната работа, за да си я направи и това е. А в групата на класа във Вайбър все по-упорито се дискутира темата, че НВО тази година нямало да има. Не знам от къде са го решили това - аз до преди малко му четох заповедта на миностъра, за да е запознат с това, което предстои, но той си вярва на съучениците. Всички са на мнение, че нямало как ИП да приключи преди юли - август, следователно нямало да има време за НВО, така че нямало нужда да си дават много зор за подготовка. Ужас!!!

# 601
  • Някъде в Европа...
. Lady Cassiopeia Duval   , вкъщи е същото - пишат се домашните и дотам..аз съм на работа, съответно нямам никакво наблюдение над училището му до обед...Уж всичко разбрал...НВО и за него е някакъв мираж, мотивацията от ден на ден е под 0, една инерция го носи (а учеше отлично и особено по МАТ подготовката му бе отлична)...не става от пц, играят игри в мрежа и това е...Няма частен учител по МАТ, школата по БЕЛ уж от събота он-лайн и тя....
Аз съм в тих ужас за матурите....

# 602
  • Пловдив
Хей, как сте? Simple Smile

Май все пак ще има ваканция...а? Head Band
Днес моят пак ме ядоса...та...не казва, че има затруднения по бълг.език и не дал домашната в срок. Яде конско.

# 603
  • Варна
Ми как... Унили
 Единствения предмет, по който учи синът ми е програмиране. Преди ИП най-интередно му беше ФВС. Прогрес?

# 604
ние сме в момента във великденска ваканция. Чакаме да видим дали след нея ще бъде продължена карантината. Усещам, че сина ми иска да се върне към обичайния си ритъм.

# 605
Идея нямам дали ще има ваканция,но бих искала поне малко почивка.Аз давам заето от обяснения на задачи,пък какво остава за един вечно мърморещ тийн.И моят заяви,че иска да ходи в у-ще и да обикаля с приятели из квартала.Взе да му доскучава сякаш,даже взе да чете книга.

# 606
  • София
Свикваме Simple Smile

Моят днес излезе с баща си за първи път от близо 50дневна карантина. Техните 15 минути навън ми костваха бая дезинфекция.
Казал на баща си, че иска да остане на дистанционно обучение, но да можело след това да излизат навън поне по час на ден.
Прогрес при моят не виждам. Пак основно си набляга на математиката. Но и аз обяснявам много, чак пяна ми излиза на устата.

# 607
AnMary, в Италия ли сте? Четох, че вече може да се излиза в околоблокови пространства. Какво дезинфектираш, освен миенето на ръцете със сапун?
При мен ( Германия) за сега няма забрана за излизане. Но има някои ограничения .

# 608
  • София
В София сме Simple Smile Но дребният не иска да излиза. Страх го е. Оня ден ми каза "не искам да се разболея".
Снощи един негов съученик го накара днес да излязат.
- Не мога.
- Защо?
- Ковид!
- Е, всички ги е страх.

Голямата не иска да излиза... от мързел.

Дезинфекцирам маски, телефони, ключове, каквото са купили и донесели отвън. Не се вманиачавам. Имам бутилка с антибактериален гел и пръскам.
Ръцете си мият с антибактериален гел. Обаче ми остана малко.

# 609
  • София
Аз не знам ние дали ще сме във ваканция. Нито са ни пратили съобщение, нито нищо. Дали са им един куп тестове, проекти и домашни със срок за предаване другата седмица. Класната нищо не казва за сега и аз съм в пълно неведение
Аз пък днес писах на класната, казах й, че синковеца ще отсъства по домашни причини, натоварихме се четиримата заедно с кучето и айдееее - направихме си страхотен пикник на една поляна далееече от коронавирус. Много хубаво беше. Децата поритаха топка, поиграха на карти "Война", потичаха с кучено, ние с ММ се наравахме на хубавото време, набрахме си минзухари. Чудо! Ще видя за утре далище мога да измисля нещо подобно.

# 610
Нашите деца учат стабилно от първия ден на ДО. Дориэповече, защото домашните се изискват до края на деня. Сега, за дните от понед имат нова, олекотена програма. Някои часове като АЕ, БЕЛ и мат се запазват, гледам нямат философия, но тя е и без това в петък. В опр дпи БЕЛ е под форма лит круб, а последния, 7 час всички класове имат избор между музика, народни танци, фитнес(само един от дните), илюстрация, програмиране който в която виртуална стая иска да влезе. Но пак ще пишат отсъствия. Ще има и консултации основно по АЕ и мат.

# 611
При нас ще се почива. Сложиха някаква програма, но все едно я няма. В единия от дните е оставено време за петокласниците да рисуват, творят или направят някоя презентация.
В нашия случай е добре, дойде им в повече този един месец. След ваканцията ще са по натоварени, поне малко да починат като хората.

# 612
  • Някъде в Европа...
Ние няма да сме ваканция, даже обратното...
Имаме в Школо съобщение от директорката, че от другата седмица програмата ще е нормалната отпреди ИП (сега са с програма за ИП), 7 клас няма да са с програма по интереси, а всички часове по програма 30 мин с 10 мин междучасие...

# 613
А как се държат децата по време на онлайн час? Говорилня ли е или успяват да проведат нормален час?
Присъствах на един, два часа и честно казано съм доста озадачена. Няма никаква дисциплина в повечето часове. Не са никак продуктивни. Това е за пети клас.

# 614
  • София
Онзиден имаше инцидент по време на часа по история. Госпожата им беше дала да правят презентации и трябваше да ги представят в часа. Започнал часа и едно от момичетата си пуснало микрофона, но си махнала слушалките и си пуснала да си гледа детското "Играта на играчките", като усилила телевизора сериозно. За седми клас говорим. Учителката се ядосала и прекратила часа. Децата много се ядосаха, защото се бяха подготвили и в чата на класа стана страхотен скандал - много сериозно й се скараха всички на това момиче. Това е единствения инцидент до момента, за който аз знам

Общи условия

Активация на акаунт