Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 434
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Моят син не изглежда притеснен. Радва се, че не ходи на училище, но вчера му се стъжни като затвориха и фитнес залата. Ще тренира в домашни условия, няма как да ходя да обеззаразявам стрийт фитнеса.
Дадох му да прочетете научи статии за вируса и съветите на специалистите. Накрая му обясних, че извънредните ситуации изискват извънредно дисциплинирано поведение и отговорност.
Казах му:
"Искаше да си войник, ето, сега си войник!"
Отговори, че вече не искал, обаче и избор няма... Назначен е да пази къщата и братовчед си (5 г.), защото не можем да си позволим да не ходим на работа. Засега всичко се приема спокойно. Дано да остане така.

# 526
Mößbauer-Effekt, ще ги пуснеш ли в понеделник на училище?
При вас някой носи ли маски?
След като прочетох снощи  интервюто с руския професор, не смея да си подам носа навън.
Имам чувството, че тук хората не знаят сериозността на заплахата.

В България ББ явно е разбрал всичко и затова взема тези крути мерки.
Видях, че полицаите ни дори са оборудвани вече с ръкавици и специални маски. А тук никой няма нищо - нито на лицето си, нито на ръцете си.
Сина ми снощи като разбра, че в България е извънредно положението, много се разстрои.

# 527
  • Русе
Моите приеха добре наложената карантина. Големият само промърмори заради тренировките но разбра, че няма мърдане. Пълна забрана съм им наложила на излизанията, както и за гости. Големият: Никога не съм мислил, че ще го кажа но ми липсва училището! Simple Smile Предполагам, че до края на другата седмица ще издивеят да стоят само в къщи но няма как Sad Достатъчно е, че аз съм на работа и през мен мина вчера целият град да си купува маски и материали за тях. Взех мерки но се притеснявам. Децата ми са със слаби дробове и ако се заразят.... Sad
Ако имах водолазен костюм, щях да го облека в понеделник. Дано директорът ни да забрани достъпа на клиенти Hands Pray

# 528
  • София
Синковецът се беше притеснил за около 2 дни, после рязко му мина. Не е доволен, че ще учи от вкъщи - ходи му се на училище. Ама то винаги е така - като ходи на училище не иска, а сега се сетил, че му се ходи Grinning
Преди 2 дни от школата имаха пробен виртуален урок - много му хареса. Опънал се на дивана с бургер в ръка и си прави упражненията, заедно с другите 35 деца. Вика ми - Бреййй, голям кеф било това хахахаха
Аз съм истерясалата вкъщи, но от както казаха, че затварят училищата се успокоих вече. Вчера и онзиден се възползвахме от хубавото време с двете деца и кучето - качих ги на колата и отидохме да се разходим по едни поляни около София - жив човек нямаше там. Беше много хубаво. Бях направила сандвичи, взех вода и така. Даже обмислям другата седмица, като се оправи времето да се разходим пак на някъде - до някоя пещера може би. Или някъде по разни поляни сред природата - хем на чист въздух, хем да няма хора. Че ние живеем точно в центъра на София в близост до всички болници, в които има болни от коронавируса. И си ме е страх. Отделно обмисляме, ако рязко стане бум с болни да се изнасяме на вилата. Там поне ще можем на хубавото време да си стоим на двора, а не да сме затворени вкъщи по цял ден

# 529
Здравейте,
и при нас всички масови мероприятия се спират за неопределено време. Днес малкия е на сбирка за подготовка на католически празник, но от понеделник до края на великденската ваканция няма да имат никакви срещи. Големите са на кеф, защото понеделник и вторник имаха класни. Ние сме в планински регион с възможности за игри на открито, но най-неприятното е, че няма да се виждат с приятели. Аз съм на работа, точно сега няма как да остана вкъщи. Ще се гледат и учат с татко им, той е с хоум-офис. Да видим как ще се получи.
Кофти ситуация по цял свят, но и това ще мине.

# 530
Катерица, да. Ще ги пусна.
Никой не е с маски. То и маски няма.
Днес пазарувах с еднократни ръкавици, имаше няколко насмешливи погледи.

# 531
  • София
Здравейте! Имам няколко въпроса относно моя син, който е почти на 14. Притеснявам се, че все още няма характерните за възрастта белези. Сравнявам го със съученици и съотборници- всички вече са с мутирали гласове, а моя писука с детско гласче. Не расте на ръст с особени темпове и е най- ниския, а ние и двамата с мъжа ми  не сме ниски. Почвам да се притеснявам, а и детето страда, че не е като приятелите си. Късен пубертет ли е това? Да го водя ли на някакви изследвания?

# 532
  • На топло в неговото сърце.
Спокойно, на есен ще сте пълна промяна!

# 533
  • София
Ами той страда, че е нисък и кльощав спрямо съотборниците си и освен това не може да се противопоставя но противниците. Треньора го пренебрегва заради физическите му данни и иска да прави повече силови тренировки, но е ясно , че нещата няма да се получат преди да му се повиши тестостерона. Опитваме се да го успокояваме, че е въпрос на време. Храня го здравословно и всеки ден готвя, защото държа на домашна храна. Храни се добре, но пак е хилав, то не че в рода ни имаме пълни мъже.

# 534
  • На топло в неговото сърце.
Спокойно,моя син за три месеца миналото лято дръпна с 17 см-сега е висок 175,а е само 50 кг.Косми по краката му се появиха буквално за месец и половина,а гласът му тотално мутира.

# 535
И моя дръпна бързо. От дрехи за ръст 154 направо на мъжки м. Изведнъж.
Опитайте повече протеин и витамин Д, така и така сме у дома.

# 536
  • София
Давам вит Д, а той яде предимно месо.

# 537
  • Пловдив
Какъв вит.Д  ползвате?

# 538
  • пак там
Против короната ползваме витамин С.

Аз обаче имам дефицит на Д, и ползвам вигантол.

# 539
Аз също да потвърдя, че момчетата в пубертета растат скокообразно и неравномерно. Скока на разтежа го чака и малкият ни син (13 и половина), който още е дечко на външен вид. Батко му за година се промени от хилаво русо момченце в 185 сантиметров космат мъж, тежащ 72 килограма с 45 номер обувки.

Общи условия

Активация на акаунт