Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 414
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
3 ден мускулна треска от час по физическо с камера Joy
Иначе камери не се пускат.
вярно? Simple Smile
Напълно възможно. При това заседяване...
Моят беше много уморен след първата тренировка. А тренировките са им по час и малко.

Играхме снощи на туистър. Усетих още снощи умора в мускулите, но поне мускулна треска нямам Joy

# 571
  • Пловдив
Да, от клековете има мускулна треска Simple Smile Иначе са правили планк, клекове и т.н. но явно повечко му дошло
ще мине Simple Smile аз искам моя да се запали по нещо, ама... не Confused всеки ден го карам да прави упражнения поне 30 мин.
Имат ли и те да учат стихотворението?

АнМари, учудването ми беше, че учителят е поискал да си пуснат камерите, не от треската.

# 572
  • София
Нашият учител по физическо ги кара да правят презентации. Миналата седмица правиха за баскетбола, тази - войлейбол. Големина на игрища, брой играчи, правила, известни спортисти и т.н.

# 573
  • София
Да, от клековете има мускулна треска Simple Smile Иначе са правили планк, клекове и т.н. но явно повечко му дошло
АнМари, учудването ми беше, че учителят е поискал да си пуснат камерите, не от треската.
Алекс също тренира с пусната камера. Използват teems. Само микрофоните си спират.
Треньорът няма изискване за пуснати камери, но се пак иска да види какво правят, как го правят и т.н. Казва, че срамежливите могат и без камера.

# 574
  • Някъде в Европа...
Нашият учител по физическо ги кара да правят презентации. Миналата седмица правиха за баскетбола, тази - войлейбол. Големина на игрища, брой играчи, правила, известни спортисти и т.н.
При нас даже и тест правиха по баскетбол 🙄

# 575
  • София
mystic woman, моят е петокласник и вчера ги изпитваха онлайн на "Хайдути", дето по дължина хич не отстъпва на "Опълченците...".
Госпожата реши да ги изпитва само на първите 40 реда (нямаше как да се получи в един час да минат всички на цялото стихотворение), но те не го знаеха и за тяхната възраст беше почти невъзможно да го кажат хем без нито едно запъване, хем изразително, ако не го четат. Пък изпита беше и на пусната камера. Мисля, че трябва да са много тренирани, за да не си личи, че четат от екрана. Дълго стихотворение пък и не може да се събере на един екран, без да скролнеш надолу. Та така, изпита си ги... Каза, че е важно да го знаят за изпита след 7 клас.

# 576
  • Пловдив
И от 5-ти клас ще им остане нещо в главата до 7-ми...? Simple Smile това е предтекст само.

# 577
Специално стихотворенията ако са научени добре, трудно се забравят. Аз помня много стихове от гимназията, а са минали десетилетия, а и не само аз, много познати възрастни също.

# 578
По ФВС правят проект,веднъж седмично,отделно има клипчета с упражнения,но няма начин да го накарам да ги погледне,камоли да ги изпълнява.
Контролни нямат на този етап.Камерите не си пускат,а отговарят само при поставен въпрос.Ако пречат и се лигавят ,получават забележки и родителите биват информирани в рамките на деня.Прави ми впечатление,че в teams  е по забавно и мотивиращо за учениците.

# 579
  • София
А вашите момчета интересуват ли се от Коронавируса? Моят синковец преди около 2 седмици много сериозно се беше притеснил. Наколко нощи го хващах, че дори не спи от притеснение. Водихме разговори по темата и уж се поуспокои малко. Обаче в последно време следи всекидневно данните за разпространението, чете всякакви статии по темата, интересува се. Притеснявам се да не му дойде в повече тази информираност.

Другото, което ме притеснява е това пусто НВО. То си е сериозен стрес за децата и за родителите. И ще дойде точно след големия стрес свързан с Коронавируса, който тепърва предстои. А като добавим към това и тази изолация, която съвсем стресира децата направо не ми се мисли какво ли чудо ще е с кандидатстването тази година. Мисля, че НВО-то тази година ще ни дойде в повече на всички. Знам, че и предишните години е било стресиращо, обаче сега.....
Извинявам се, че пиша тук по тази тема, но не съм активна в темата за седмокласниците, а имам нужда да си изплача мъката някъде

# 580
  • Пловдив
Лейди, пак ще го кажа...хич не ми пука за НВО и кандидатстване! Даже искам да ги отложат!  Няма никакъв смисъл от тях и тоя безумен стрес...Може да ми се смеете, но така мисля...
Много повече се притеснявам и мисля това, как да му събудя интереса към нещо - спорт, книги, вселена...нещо!

Моят не се вълнува от вируса.

# 581
Моят не се вълнува много, защото у дома аз съм хипохондрика и съм обяснила на всички всичко и на тях вече им е тъпо. Но инерцията с ученето намалява. За децата е стрес и възрастта, и вируса, и матурите, така че аз също гледам вече ден за ден

# 582
  • Пловдив
На моя хич не му идва на акъл да се страхува или притесни от матурите, ама хич...чак не си го представям да трепери и не спи заради това.
Е, иска ми се понякога малко да се трогне...ама явно е характер.

# 583
Това,че не дава външен израз не знам дали е показателно

# 584
  • София
Именно. Не знам до колко ще е реално това НВО тази година при уславие, че една част от децата ще са стресирани покрай Коронавируса, друга част ще са се отпуснали покрай ДО-то и ще са го ударили на "уволнявка", трети изобщо няма да успеят да усвоят материала и да преговорят ученото от първия срок и от 6-ти клас и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт