След 7 месеца неуспешни опита

• 1 493
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Ако не е проблем, Tommy_21, може ли да ни споделиш лекаря и малко подробности, ако не е твърде лично, какъв беше проблемът, как го решихте, колко струват подобни процедури и консултации? На пролет ще си идваме до България и смятаме ако до тогава нямаме успех, да се консултираме с лекар, но ще трябва наистина са отидем на точното място, тъй като няма да разполагаме с много време за лутане... благодаря предварително.
Лякар можеш да си избереш след проучване и най-добре среща. Най-известните клиники, за които се сещам в София са Щерев, Надежда, Репробиомед, Аджибадем (това е Токуда, купиха ги), Адела, Малинов. Сигурно има още, просто аз не мога да се сетя. Щом нямате време Надежда отпада. Там се чака страшно много време за всичко. За другите не мога да коментирам, но аз съм в Адела при Семерджиева. Направихме едно инвитро и съм доволна от отношението. Е, ако бях бременна щях да съм още по-доволна, но все пак... За час при Семерджиева не се чака много, на мен в началото на седмицата ми записаха за края на седмицата. Да, когато отидеш, може и час да чакаш, но като цяло е супер като го сравниш с някоя друга клиника. Неприятното е, че е може би една идея по-скъпо.
За всяка болница има тема тук, може да прочетете какво пише, да питате момичетата каквото ви интересува и са вземете решение. Предполагам, че всеки си харесва клиниката, затова е там.

# 16
Аз обиколих доста гинеколози и в родния ми град, и в София преди да се насоча към репродуктивен специалист. Първо чаках 4 месеца за час в Надежда. Паднах се при д-р Персенска и първата ни среща протече за няма и 5 минути, като това включваше и ехографски преглед. Освен това й занесох доста изследвания, които бях правила по собствена инициатива и тя дори не ги погледна.Претупано ми се видя, не почувствах да му пука за мен на лекаря отсреща. Бях правила преди това една цветна снимка и едната тръба беше запушена. Макар да твърдеше, че снимката не е направена добре и не може да се разчита на нея, веднага ми заговори за инсеминации (4 неуспешни, за да мога да кандидатствам за инвитро). Отхвърли предложението ми за нова ЦС. След няколко месеца все пак направих ЦС при нея и тогава резултатът беше точно наопаки - другата тръба излезе запушена. И пак слушах за инсеминации. Нещо ме човъркаше вътрешно. Тогава си запазих час за проф. Тимева в Щерев. Ако следиш вниматено кога й излиза графика, може да си запазиш час доста скоро. Та Тимева ми разгледа внимателно всички изследвания, някои дори си сканира и ми обясни, че при тия цветни снимки най-вероятно имам някакво хронично възпаление. Препоръча да направя диагностична лапароскопия, за да видим тръбите как са действително. Каза, че инцеминация не би могла да ми направи на този етап, защото не знае коя тръба пропуска и не може да ми постави диагноза на база на досегашните изследвания. На второто посещение при нея аз проявих инициатива да се захващаме с лапарото, не ме е притискала по никакъв начин, нито си е натрапвала виждането. На следващия месец ме оперираха, буквално ме заведе за ръка на преглед и после в операционната. След като излязох от упойка дойде 2 пъти при мен. Харесвам й подхода и загрижеността към пациентите. На лапарото са открили ендометриални огнища и са ги изгорили. Според нея това е била причината да не забременявам вече 2 години. Напоследък много я хваля, но просто се чувствам в сигурни ръце откакто съм при нея.

Цените са напълно нормални. Първото ми посещение при Тимева беше 1 ден преди менструация, та минах без ехограф. Запознаването и консултацията ми струваха 20лв. След това, когато прегледът е бил с ехограф съм плащала по 45лв. Последния път каза, че иска направо на следващия цикъл да ме види и няма смисъл да ме набутва с прегледи. Говорихме за състоянието ми, но след това на касата ми казаха, че не дължа нищо.
Оперативната лапароскопия с направление и с избор на екип и меню ми излезе точно 1390лв.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 16:21 от Tommy_2001

Общи условия

Активация на акаунт