Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за използване на тестове за овулация?
Кога е препоръчително да се изчисти тялото от утрогестан?
Какво представлява лутеалната фаза и как се определя или изчислява?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за използване на тестове за овулация?
-
Кога е препоръчително да се изчисти тялото от утрогестан?
-
Какво представлява лутеалната фаза и как се определя или изчислява?
Лутеалната фаза е втората половина от менструалния цикъл, която започва след овулацията и обикновено продължава около 14 дни, въпреки че може да варира. За определяне на лутеалната фаза могат да се използват методи като измерване на базалната температура и използване на тестове за овулация. Лутеалната фаза е периодът след овулацията до началото на следващия цикъл и неговата продължителност може да варира при различните жени. За да изчислите лутеалната фаза, трябва да знаете деня на овулацията, който може да бъде определен с помощта на тестове за овулация или други методи за проследяване на плодовитостта.
-
Каква е новата тема във форума?
-
Какви са препоръките за приемане на цветни есенции?
Темата е стресът и влиянието му върху човешкото тяло, върху различните органи и системи, като има цяла глава за връзката на психологическото напрежение със сексуалното здраве и репродуктивната система на мъжа и на жената. Ами, препоръчвам да хвърлите едно око.

Bobolinka90 МЦ - 28.11, О - 11.12,
- 26.12

Няма проблем да разкажа, разбира се. С ММ сме на по 32 (аз този месец ще ги навърша) и имаме едно момченце на 2,5 г. Това ни беше четвърти месец опити. Малчо също стана на четвъртия месец. С него правех тестове за О, мерех БТ, ползвах и лубрикант (въпреки че точно последния месец, който се оказа успешен, давах през просото и спрях да меря БТ и да правя тестове за О). Този път си дадох срок до края на годината да не правя нищо допълнително. Планът по принцип беше да започнем опитите след Нова година, но решихме да опитаме все пак за още едно лятно бебче. Това, което направих този месец, беше да действаме през ден, както ме беше посъветвала лекарката ми миналия път. Цикълът ми варира между 23 и 26 дни като цяло. Имахме опити на ден 7, 9, 11 и 13, като на 13тия ден имах мнооого особена лепкава ЦС, точно като лубриканта беше на консистенция. По принцип не ми е такава, явно съм улучила месец с фертилна слуз просто. На 15ти ден бях на профилактичен преглед за цитонамазка и тя потвърди, че О е минала преди поне 36 часа, което горе-долу се припокриваше и с моите усещания. Бях готова и на 15ти ден да продължим с опитите, но не се наложи.
На 13ти ден след О се усъмних, защото нямах типичното зацапване преди цикъл и направих теста с бледата чертичка. Днес беше денят на очаквания цикъл и тестът изглеждаа ето така: 
Аз си чакам теста и се чудя колко дена по рано да го направя, познавам се и няма никакъв шанс да изчакам 23
даже планувам и един пиклив да направя преди това