ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 345
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Бях забравила за класното по АЕ. Моето говедце си учи новите думи, когато господинът каже, че ще изпитва. Голяма майсторка е да прецаква системата.
Пък той снощи към 18 часа чак да им напише, че днес ще ги изпитва. След като й казах, че трябва да си учи и без това обяви, че тате й съчувствал и ще се оплаква на него.

# 436
  • В средата на времето
Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да са здрави и щастливи!

Miriel, допълнителната работата няма как да не донесе положителен резултат.

В Първа имат някакъв прословут директорски тест, който ще го правят средата на този месец и той ще им се води като класно. За домашна работа имаше да направи 4 такива от минали години, та видях за какво иде реч. Не ми се видя лесен като за нивото на английски, което изучават в момента. За някои задачи от теста си трябва по-добро познаване на езика и боравене с него. На последната родителска класният беше сигурен, че класа ще успеят да докарат общ успех от теста между 4,50 и 5,00. Явно не е лесно, но моя американец по душа вкъщи не го виждам да се е напрегнал нещо.

# 437
  • София
Честит празник на именниците!
За съжаление ваканцията свърши!
Набора го принудих да порешава малко задачи ваканцията, че на последното контролно се изложи, а предстои и класно. Няколко дни го карах и по немски думи да разписва, та стигнахме до заключението, че трябва да си препише речника - много грешни преводи има.
За сметка на това , сестра му си написа без подканяне всички домашни, а те не бяха малко, и научи по разказвателните предмети.
За пукнето на пръсти - и той го прави, но ако се намеся само ще го засили, така че не го закачам.
Все още не са обявени датите за класно по мат и НЕ при нас, по БЕЛ мина.

# 438
  • София - Младост 1А
Честита Нова Година и честит празник на именниците!
На всички желая здраве, вдъхновение и много приключения!
Аз си изключих интернета на Коледа и го пуснах днес. Пропуснах честитките, стикерите и картичките, но прекарах вълшебни дни с децата и семейството. Готвихме си, играхме игри, ходихме по гости, имахме гости... починах си доволно.
Наборчето нищо не пипна, за разлика от малката, която имаше супер много домашни. Днес, с голямо неудоволствие и двамата се понесоха към училище.

# 439
Здрава и успешна година, мили дами и двама господа!
Отново на училище. Девойката си почива пълноценно, прави се , че учи малко в събота и вчера. Предишните дни хич и не е отоворила дори. Повече мисли за почивка и пътешествия. От няколко дни се уговаря с италианската си приятелка/гостува ни миналата година февруари по обменна програма от училище,  после Мила и беше на гости извън програмата/ да се видят в Лондон края на юни, което означава отсъствие от училище поне една седмица. Тя ми обяснява как накрая сигурно нищо няма да правят, може и да е права, сигурно ще я пусна хммм. Ще пътува и сама за първи път със самолет в чужбина ако се осъществи пътуването. Ех, как растат тези деца.
Празниците минаха с много гости и приготовления и на Коледа, и на 31-ви, че и на 1-ви. На 1-ви правихме парти за РД на малчо. Въобще уморих се, но беше приятна умора.
Желая успешно приключване на първия срок на децата. Май вече не са зайци, миналата година по това време чакахме резултати от първи пробни изпити. Сега всеки е в новото си училище и клас.

# 440
  • София
Eй, aniK, ами забравила съм. Роди на Стефановден - не роди Стефан, то отдавна знаехме кой чакаме Simple Smile - даже се чудехме дали не са сменили името заради празника.
Живо и здраво голямо бебе, на 30ти ги изписаха. Улучи направо - нито по Коледа, нито по Нова година беше по болници.

леле, тая нощ сънувах как класната във ФЕГ ми дава някакво контролно, на което ми е поправяла думи и аз трябва да ги пиша, да ги спрягам, ужас беше някакъв.
Викам си - леле, защо дадох на детето да учи френски, сега и аз трябва да го уча... жив стрес беше!

Иначе осмокласничката е за похвала - два дни кара ски до обяд, за да може да си учи - колко е учила не знам, защото ние караме от начало до край. А синковеца имаше да чете приказки, снощи след като установи, че не е прочел всички му удари едно четене и от 21 май само 2 не прочете.

Честито на всички празнуващи!

Иначе колкото до писането на работа - аз не пуша и форумът ми е един вид разсейка Simple Smile

# 441
  • София
Моята девойка изока с 4-ка на есе по литература, писано на контролно. Ми не ѝ се отдава писателската дейност и това си е. Миналата година я учих да наблегне на граматика и биографии, защото с писателския си талант не може да надскочи себе си, сега се налага да го повтарям. Ако беше изкарала 6 на граматичния тест, щеше да е по-спокойна сега. А в сряда щели да имат литературен тест. Така се било оказало...това означава, че нищо не е прочела през ваканцията по темата. Като имала дете, щяла да го кара от 5 годишно да пише есета, за да се научи как става. Разказах ѝ, как от 6 годишна като я слушах как не може да се изразява, я молех да ми опише с думи мечтания замък и мечтаната рокля на принцеса, но това не помогна, защото на втората дума решаваше, че е много сложно и по-добре да ми ги нарисува Wink
Надявам се поне да си преосмисли решението за профил след 10 клас, че по едно време беше решила да е езиков профил, в който часовете по БЕЛ са повече.

Сънчо, били сте на гости в Банкя, познатата родила на стефанов ден... да не сте били при нашите комшии, че съседът - таткото ни черпи за син роден на 27-ми срещу 28-ми Simple Smile

# 442
  • София
Да ни е честита, здрава и много успешна новата година!
Синът ми сутринта в колата брои дните до пролетната ваканция и ми обяснява как изобщо не мусе учи Frowning1. И двамата не пипнаха нищо през ваканцията и вчера обстановката вкъщи беше леко стресираща. Аз повиках, помърморих и кротко си заспах, кой до кога е учил идея си нямам.
Все още не си пука пръстите, но си тресе краката и си яде кожичките. Днес му пристига PS4 , която си поръча с парите събрани по Коледа и не зная как ще се съчетава с ученето, аз при всички случаи ще започна да пия повече вино, за да мога да издържа на напрежението. Когато е навън и му звънна, ми отговаря на messenger и пита: Кажи... Изобщо ние извън къщи с него контактуваме предимно в чата.

# 443
Леле, buni, каква сте си купили бе хора ...? Ние наскоро го продадохме: разбирайте аз го купих за 10-тия му РД, а те с баща му го продадоха след НВОто с надеждата, че е голям вече. Та след като го спазариха накрая двамата доволни си разделиха “печалбата”, ама то си е чиста печалба за тях де; да му мисли тоя, който го е купил. Изобщо някакви такива “успешни” сделки се въртят около мен: със стипендията плюс половината от горната печалба бяха закупени наскоро чифт маратонки; стипендията покри едната, а половината от PS4-та покри другата, та това му беше главно грижата през ваканцията. Е, остана малко и за социален живот... Завиждам на Сънчо за френския сън, моят е направо кошмар, който не успявам да разгадая!

# 444
  • В средата на времето
saffron, и аз много се надявах (по-скоро разчитах на непреклонността на половинката относно точно тази покупка), че PS4, ще подмине къщата ни, но не би...Simple Smile Половинът удъжа точно една година на напъна и миналата Коледа се предаде. Тази Коледа, освен другото, му подарихме и 3 нови игри за нея...Ако три-четири години е била на мода у вас, да се надявам, че докъм завършването на моя син може и да му мине.Simple Smile

buni, не знам колко запален геймър е твоя син, но на моя миналата година му прибирах контролера през седмицата (заради НВО-то). Играеше само събта и неделя. Simple Smile И сега си знае, че ако се издъни - първо заминава конзолата, а след това получава прост телефон с копчета. Второто май повече го стресира.

# 445
  • София
Помните ли бебе Джони, за чиято мозъчна операция имаше кампания? Джони вече ходи! Красив коледен подарък за всички, които се вълнуваха и помагаха с каквото могат - от парични средства до молитви и положителни мисли!

За съжаление не е точно така. Cry

Темата в БГ Мама отново е активна с недобри новини.
https://old.bg-mamma.com/?topic=1122458.msg39893973#new

Kампанията за Джони в Хелпкарма е възобновена.
https://bg.helpkarma.com/campaign/da-spasim-ednogodishnia-djoni-save-johnny-531

Моля,който има възможност и желание да помогне на това малко създание!

Лично познавам майката на Джони и предварително благодаря от нейно и мое име!
Вярвам,че заедно ще успеем!

# 446
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За много години момичета и момчета! Желая ви най-вече здраве, а другото ще си дойде на място.
Преживяхме доста неприятни празници, покрай болна свекърва. Повечето нощи й бях придружител и сега не знам кога е ден и кога е нощ, но здраве да е. Децата умряха от скука и са щастливи, че тръгват на училище. Основното учене и на двамата беше вчера. Нямам идея как си се отгледаха 2 седмици почти сами, но къщата не е потрошена 😆
Изида ти пак добре с тоя Пешо, аз съм Хитлер 😉

# 447
  • София
За много години мили виртуални и реални дружки  Hug
Здрава и щастлива година на всички!

Уморихте ме от смях с вашите тайни имена, ММ ме нарича Фелдфебела, но децата още не са го вкарали в употреба това прозвище, а и смеят ли.  👹 Laughing

Обръщам се към мамите на немско-говорящи деца-щерката ме помоли да и купя двуезична книга на немски/български, ниво А1-А2. Търся в нета, но намерих само разкази, дали някой има идея в специализирана книжарница за немска литература мога ли да намеря подобна книга, но да не са разкази?

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 22:28 от звездица

# 448
  • София
MIA на 7.01 си празнува Калоян,нали е "хубав Иван", а  аз писах на 05 Wink
Дарих малко, но от сърце за бебе Джони - дано се съберат парите и се оправи детенце Hands Pray

# 449
Ali97, аз ще помогна, отново! Много ми е мъчно, но за съжаление покрай празниците животът ни сблъска и с други подобни ситуации на наши близки хора. Хем ми е тъжно, хем започвам да осъзнавам, че се радвам на неща, които не съм забелязвала преди.
Утре предстои устно изпитване по немски, подхванато отпреди Коледа. Втори час, тест по немски - граматика. В сряда - тест по немски върху рекции, класна по математика, тест по информационни. Уж преговаря през ваканцията, но сега се е забила горе в стаята да учи и не дава муха да бръмне. Blush

Общи условия

Активация на акаунт