ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
УФ! И аз утре съм на работа след четиринадесетдневен отпуск.

мартеа, то за втората смяна ще се стоплило, надявм се.

# 421
мартеа, благодаря, нямаше да се сетя, че ще е студено. Ние сме от групата предимно спали и яли - ще видим резултата.
На "Шипка" 6 има до края на мес. международно триенале на графиката. Вчера го посетихме цялото семейство, много хубави работи имаше, ако ви остане време - вижте го. Госпожицата тръгна с нежелание, но там се оживи - хареса и, вечерта седна да рисува даже.

# 422
  • Sofia
Сънчо, роди ли тази жена бееее Grin Нищо не казваш.

Сутрин аз приготвям дрехите и си знам за понеделниците след дълга очивка Wink

Пука пръсти и още когато започна, ми показа 100 хиляди статии, че не е вредно. Лошото е, че и аз пукам, та нищо не мога да му кажа Relaxed Още от малък си има някакви успокояващи действия с ръцете, които в началото ме притесняваха, но след разговор с психолог, се успокоих, че е нормално. Преди пукането на пръстите, си въртеше джобовете на долнището анцуг Confounded

Ние забихме два дни на СПА. Носих книжка на немски за човека, моите лекции да уча и аз... тц - нищо не пипнахме Confounded Не можах да се отделя от четеца аз, та реших от утре да учим. Наборът не е погледнал един ред на немски Confounded Щателно проверих кога са следващите ваканции и започнах да планирам И морето.

# 423
  • София
...Сутрин аз приготвям дрехите и си знам за понеделниците след дълга очивка Wink...
И аз си знам - слагам тези, дето са на ластик. Joy

# 424
  • София
Привет. Ние също бяхме на СПА и днес се прибрахме. Дъщеря ми за първи път не си взе да учи по време на почивка и за първи път съжали, тъй като имаше и време, и възможност. Иначе влачи учебници винаги и навсякъде,
Скрит текст:
носили сме учебници на всевъзможни места -планини, плажове, хотели, хижи и даже и на Малдиви
, но не ги отваря, а само си ги влачим и аз много се дразня и този път й забраних да си взима. Но пък нейната приятелка е в 7клас и детето си учеше по 2-3часа на ден, а мойта лапаше мухи през това време. Обвини ме, че за първи път не носи нищо за учене и аз съм виновна. Направо я "разучи" тази седмокласничка и явно покрай нея си спомни миналогодишния гърч, но тази сутрин даде зор да тръгваме рано, тъй като трябвало да учи. Така е като цяла ваканция бля, сега се сети, че нямала време. Откакто сме се прибрали учи и не е излизала от стаята си. Каза, че и утре ще ставала рано. Голям шаш и спек в последните часове на ваканцията.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 20:58 от jenap

# 425
  • В средата на времето
Мойто да го похваля - отговорно се отнесе към ученето през ваканцията. Мъкнахме учебници навсякъде, където ходихме. Имаше домашни и по англ. и по математика доста. Беше си разпределил кога по какво да пише и приключи овреме. Трябваше и по български да преговаря, но нещо му писна май ( коментар:егати ваканцията!) и претупа работата там.

# 426
  • София
Искрено се възхищавам на ученолюбивите ви деца!
Синковецът писа по арабски, поучи за класното по БЕЛ, но след явни заплахи от моя страна,че няма да излиза Smiling Imp
Сега обсъжда как да уважи 2 именни дни утре и какво да прави на неговия в сряда - никакви училищни тревоги си няма Thinking

# 427
Охх, ученолюбив, ама друг път! Избяга при баба си и дядо си и се върна едва вчера! По нищо не е пипнал подозирам аз, обаче прочел какво съм написала за името в телефона и ме обяви за стара Confused Не било "Тиранозавър", а било "АлТоРаптор" видиш ли, а аз, старицата, съм забравила това хубаво име Joy

# 428
  • София
Споко - аз в телефона на Калоян съм "Шефката" Laughing

# 429
  • София
За съжаление свърши тази така прекрасна ваканция.
Никъде не сме ходили ние, но и учебници не са пипнати до събота, когато реши, че е време за подготовка за училище...
Съмнително ми е някак, че за два дни е протекла пълноценна подготовка, но миналата година се зарекох да не давам зор повече, че и психиката на децата трябва да се щади.

Да я караме спокойно и през Новата година, но не и без старание.
Хубав ден на всички!

# 430
  • София
Добро утро!
Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави!

Ваканцията свърши за жалост. Наборът преговори все пак по немски и по мат, че предстоят класни.
Хубав ден ви желая!

# 431
  • София
Честит имен ден, на именяците!
Валя, защо празнувате имен ден на 8-ми, а не на 7-ми, че ми стана любопитно?
Аз вчера не съм пипала ел. устройства, че едното ми око нещо се бъгна и ме беше шубе да не се налага неделно да търся спешно офталмолог. Затова и исках да си легна по-рано и хубаво да се наспя. Да, обаче тъпите "екипни" проекти както винаги ми бият контра. Партньора на щерката не знаел, че срокът е до вчера в полунощ, имал гости и щял да почне да го прави в десет вечерта. Естествено и тя остана будна. Тази сутрин ми спомена, че поела част от работата, но аз бях толкова кисела и недоспала, че и изсъсках как не ме интересува.

Сега съжалявам, защото детето се нуждаеще от подкрепа. По някое време от училище ми "изплака" по вайбър как не ѝ се учело. Успокоих я, че януари е тежък месец за всички, но тя има РД за утеха и още 2бр. на брат ѝ и баща ѝ. Аз да му мисля Simple Smile Че ще я водя на юнак да кара кънки и да пие топъл шоколад, че всички ученици имат класни, не само тя. И че след 2 месеца идва пролет и всичко ще е по-оптимистично. Изглежда успях да я обнадеждя и разведря.

# 432
  • Sofia
Е, M_I_A, така по-ми харесваш Revolving Hearts Какви бяха тия приказки, че не правиш планове за лятото. Чак ме замисли, че и аз съм с възрастен баща, малките на сестра ми са все сополиви/кашливи, но планове си правим, то за какво ще живеем иначе, ако няма какво да чакме с нетърпение Grin Много мразя аз екипна работа Rage

Моята дъщеря живее от почивка за почивка - прави си календар за всички празници и екскурзии и си брои дните - как мине едното нещо, вече знае колко дни остават до следващото. Пита ме тази година кога се пада грипната ваканция, за да си я отбележи Laughing

Да си призная, аз умишлено не бях много настоятелна да учи наборът Relaxed Само в началото на ваканцията изреши задачите за контролно по мат и после го оставих намира. Притеснявам се, че може да е позабравил доста неща по немски, но пък може да са му улегнали, кой знае Thinking Говорим си от време на време на развален, а на НГ бяхме с приятелско семейство, което живее в Германия и се открехнахме на немски групи и песни. То и нямаха никакви домашни. Малката е друга "бира" - тя гледа да отмята домашните веднага - още първите дни си написа всичко по всичко, а беше доста. Пък такова дете като на jenap, което да си носи самоинициативно учебници на почивките... май няма да имам Laughing

Като съм се разписала, да кажа за звъненето по телефона - без да искаме, понякога се случва с баща му да му звъним един през друг (най-вече, когато е навън със съученици). Едва ли някой му наднича в телефона да види, че "мама" или "тате" звъни и се надявам да не става ясно, че сме ние, че вярно ще излезем over-protective, а ние просто го държим в течение как се движим, за да прецени дали да го приберем отнякъде, че до нашия квартал си е бая път.

# 433
На Богоявление да пожелая успешно приключване на първия срок! То почти не остана от него, като се вземе и някой друг ден за грипна ваканция..макар, че две класни предстоят - английски и мат ..

Да са здрави и пребъдещи всички именяци целия месец!

Забавни и понякога тегави са тези момчета в отношението към близките... Някой тук, в темата или форума, беше споделил преди време, че в тел. е под кодовото име "Кобрата", та другите прозвища ми се виждат направо милички Joy

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 22:37 от 6tiplio

# 434
  • Разпиляна във въображението
За много години, момичета!

Вики не си пука пръстите, но от много години си дърпа кожичките по пръстите. Имам чувството, че няма да има грам отпечатъци. Много е дразнещо. Говоря постоянно с нея, но резултат - 0.

През ваканцията си преписа речника, написа 26 от 30 странично допълнително домашно и това в тетрадките. Не знам какъв резултат ще тръгне, но не съм оптимист. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт