ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
За много години! Flowers Four Leaf Clover
Пръсти не пукаме, но от три седмици отказва да яде месо. Говорихме, изнасях лекции, четох статии. На ти е със спорта и знае какъв е правилният хранителен режим. Казва, че не е мода и около нея няма приятели, които да са против месото. Върхът беше тази сутрин и се поскарахме. Всеки уикенд правя палачинки. Преди сладките, обичат да хапнат по една солена и още докато е на тигана я запичам с кашкавал, шунка, топено сирене... Сервирах им ги и след малко дребното взе да ме вика за да видя какво е направила кака и. В единия ъгъл на чинията беше изчоплила и отделила голяма част от шунката. Не издържах, скарахме си и им развалих закуската. Татито също се намеси. Пита я да не е крава, че само да пасе. Ако е така, да излиза в градината ни. Нети малко се смути. Баща и рядко използва по-груба реч. Обядът изяде без да маха месо - пълнени чушки с кайма и ориз + сос. Следя я и и казах, че няма да я оставя. В последно време готвя изцяло по нейните желания, с уговорка да има и месни ястия.

# 406
Аз никога не съм пукала пръсти, а съм била под пъти по-голямо напрежение, защото и амбициите ми бяха големи. Синът ми освен всичко е и музикант, е, не с тенденция да е професионален, но все пак от две - три години свири редовно, обяснявам му, че травмите на ръцете ще имат последствия, но не се трогва. Иначе, стрес или преумора от НВО при него нямаше, нито си е нарушил съня, нито забавленията, а и на уроци ходи някъде до октомври-ноември и то с прекъсвания, не ми се иска да се връщам на темата защо и как. Но от др страна, точно при принудително бездействие или като учи пука, т е свърмано е пак с някакъв дискомфорт. Ще пробвам със статиите, ако не се получи, ще търся съвет от психолог, но досега за др проблеми нито един психолог не ми е помогнал, а доста съм обиколила.

# 407
  • София
Не тормозете децата. Нищо им няма на пръстите.
Гледам за психолози заговорихте, пиенето ли спряхме всички Wink
Явно е време за среща...

# 408
Изида, ти поне имаш човешко име! Аз бях кръстена "Тиранозавър" и го разбрах, защото си изгуби телефона и вместо да звъннат на мен, звъннаха на сестра ми. Тя е записана като леля. Питали я защо няма мама в указателя и тя не знае какво да каже. Видели, че най-често е звънял тиранозавъра, но не посмели да се обадят на него, помислили, че е приятелче  Joy След това бях прекръстена на "Генерала". Сега не знам с какво име съм, може и никакво да нямам, защото ми е казвал, че ми знае номера наизуст и няма как да се обърка кой го търси Joy

# 409
Ще ме уморите от смях! А аз се цупя, че като е сърдита и говори за мен казва само " тя".

# 410
  • София
У нас ММ, друса крака и това ме изнервя, но него го успокоявало. За сега няма да пукаме стави: Питах я правила ли го е, тя каза, че в училище повечето деца го правят и я побърквало. Много било дразнещо. Значи метнала се е на майка си Wink Има на бюрото и по шкафовете всякакви слаймове и непрекъснато ги мачка и разтяга. Но самата тя си казва, че е под напрежение, не е нужно да го гадая. Казва, че се притеснява да не забрави някое домашно или нещо друго.

# 411
Много се смях с Пешо и Тиранозавъра. Аз на моето много рядко му звъня, основно я подсещам вечер да се прибере. След училище може да я проверя през Месинджър.
Не пука и не мачка нищо. Каза, че е дразнещо пукането.
Миа, правят ли им нещо, ако нямат домашно. Моята девойка е супер спокойна и хич не й пука. Даже се е заканила, че ако по АЕ господинът им прати домашното днес, нямало да го пише. Протест, че е в последния момент.

# 412
За без домашно при нас се пише забележка в бележника /нямаме си ЕД/.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 11:50 от Шарлот

# 413
За без домашно и за непълно се пишат двойки при нас и това е второто училище, в което се случва. Но преди беше за три пъти без дом, а сега не мога да му хвана края, пише в ел дневник дом работа, слаб 2 и тогава установявам липсващо домашно.
Май съм казвала, но в предишното училище децата имаха за дом веднъж в края на годината да пишат есе. Имаше точно два вида оценки-слаб 2 и отл 6.Слаб 2 за без домашно(макар и не трета липса), както и за буквално преписвоне от интернет. Отл 6, за всички останали. На мен ми хареса този подход, учат се децата на отговорност

# 414
  • София
За без домашно - цафе. Ама с 0%, което е много гадничко. Защото двойка е и от 54% нагоре, ама с 0% има много да се наваксва. То тежестта на домашните не е толкова голяма, но все пак.
Последно днес написа есето за "любовта е болка и нищо друго". Хареса ми как го е написала. Има напредък, но го мъдри от вчера. А на класното ще е трябва да го напише за 2 чуебни часа май.

# 415
  • София
При дъщеря ми за три пъти без домашно или непълно такова се пише двойка.Това епо правилника на училището.

# 416
При нас пишат двойка при няколко издънки с домашните. Моята сподели, че колкото и да и харесва новото училище, най - ужасното за нея откритие е ел. дневник. Joy Преди си имала система за поднасяне на лоши новини - оправяла нещата и съобщавала хубаво и лошо заедно, за баланс.( в старато у - ще имаше ел. дневник, но само един учител пишеше в него). Сега се чувствала депресиращо наблюдавана и притисната от всички посоки, против волята и, като добавим и статистиките - трудно можело да се измисли по - гадно нещо.

# 417
  • София
При нас Биг Брадър ряпа да яде.

# 418
  • София
За много години, момичета и изчезнали момчета! Бъдете здрави, да ви е прекрасна годината на всички!
И да продължаваме да си другаруваме тук и навън Wink

Много забавни 6 страници прочетох - само жени могат да извъртят 18 теми за нула време Wink

Новата година я изкарахме в луди танци в новата къща на едни приятели в Банкя. Да видя 7 деца на възраст между 14 и 21 да не пипнат 3 часа телефон - много ми напълниха сърцето. Млади и не толкова млади някакси намерихме обща музика.
Май само моите мъже не танцуваха, прибраха се половин час  след полунощ, ние с щерката се прибрахме към два на обяд.

За това пукане сефте чувам, но ще се ослушвам.

Прибираме се от Пампорово, спахме на Стойките, доволни сме.
Три дни слънце, днес валя сняг и беше по-студено.

Добър учебен старт на децата и успешна работна седмица!

# 419
Който спал - спал, който ял - ял, който учил - учил. Приключи ваканцията. От утре - успешен старт! Да подсетя да подсетите Simple Smile - да се облекат като за планината утре, че две седмици сигурно парно не е работило по училищата. Днес цял ден опявам на тая тема, да видим утре дали ще ме послушат.

Общи условия

Активация на акаунт