Бременна и сама

• 15 672
  • 567
  •   1
Отговори
Здравейте,

След бурна и кратка любов с човек, с когото страшно много си пасвахме (и обичахме) и до ден днешен го мислим и двамата, аз забременях. Той ме заряза преди да разбере това с довода, че травмите, които си носихме от предишната връзка, ни попречиха. Което е абсурдно, защото имаше хармония между нас на достатъчно нива, за да се справим. Не се бори. Когато разбра, че съм бременна, не се върна. Детето е желано и от двамата, когато е било правено.
Държи се изключително нападателно с мен, когато стане въпрос за това да го задържа. Казва, че не иска да е баща, не иска мен, няма чувства и не желае да бъде част от живота ни, нито да припознава детето. Че е лош човек, че ако го оставя, съвсем ще ме намрази и т.н.
По всякакъв начин се опитва да ме накара да го махна. Щял да е до мен, докато се възстановя емоционално. Дори ми каза, че след година ще се видим пак и ще видим дали може да пламне нещо, тъй като в мен виждал страхотна жена и потенциална и способна майка.
Принципите му били детето да има майка и баща и тази ситуация не се вписва в представите му (затова ако оставя детето, ще се прави, че го няма).
Не ни иска…..това е. Аз трябва да се върна при нашите, за да се справям, ако го оставя, тъй като сама на квартира няма да се справям. Той се страхува, че ще му търся отговорност.
Объркана съм и не знам какво да правя. Истински обичам все още този човек и не си представям да имам дете от друг. Дори не мога да го намразя за постъпката му…
Не искам да махам детенцето ми…. То не е виновно за нищо.
Дори не знам какво ви питам, скъпи четящи, може би търся просто подкрепа. А ако мислите по друг начин, моля ви, споделете.

# 1
  • София
Аз не бих си махнала детето, заради мъж, който не иска такава част от мен. Че той утре може да реши, че и матката ми не му харесва и да ме кара да я махна. Сега, ако ти не искаш детето направи аборт. Но да абортираш, заради друг и после да го обвиняваш не е редно. Тялото си е твое. Като не иска да е баща не го записвай като такъв (мноооооого добронамерен съвет), гледайте си се двамата, нито ще си първата, нито ще си последната. И не, не се връщай при родителите си (в случай, че решиш да родиш), защото ще си скапеш независимостта и повярвай ми, много по-хубаво е да взимаш решенията си сама. Да, по-трудно е, но е по-хубаво. Много по-хубаво.
И не го търси повече тоя индивид. Човек, който е способен да се откаже от собственото си дете не е читав.

# 2
Такъв индивид не ти е нужен,безотговорен,нарцис,лентяй

# 3
Ако имаш подкрепа от родителите си и имаш финансови възможности, роди си детето. И пак ще е много трудно, когато започне да се интересува кой и къде е баща му.
На твое място обаче, в тази ситуация щях да махна бебето.

# 4
  • София
На него не можеш да разчиташ. Въпросът и можеш ли да разчиташ на себе си, за да гледаш себе си и детето си?

# 5
На колко години си? Колко кратка е тази бурна любов, че се решихте за дете? Той ти е казал, че не желае теб и детето, което значи, че не те обича разбираш ли? Те всички мъже обичат технологията, която произвежда деца, но и сама виждаш, че после някои бягат от отговорност. Ти явно го обичаш, след като дори и след като ти е казал, да махнеш детето, се надяваш нещата да се оправят и не таиш лоши чувства. Как ще се издържаш, къде ще живееш, ще можеш ли да се справиш като самотна майка? Всичко ще зависи от теб за детето разбираш ли? Свали розовите очила и си помисли добре.

# 6
Зависи на колко години си.
Ако си така самичка и залутана, по-добре детето да го махнеш.
Детето го направихме вика и двамата с желание. Joy
То иначе щеше да е изнасилване, бе моме.

# 7
  • София
Със сигурност го обича (по-скоро е заслепена от него) и е малка, защото, ако е над 30 би следвало да има опит и характер, които не биха ѝ позволили да се чуди дали да махне дете, защото някой си не искал. В смисъл, аз, дето съм на 46г отгледала съм едно дете сама от бебе и сега и дума да не става да започвам бебешки период от начало, ама ако имам гадже с такова поведение моментално ще го разкарам. Бебе може и да нямам, ама този екземпляр ще е аут от живота ми. Какво остава, ако съм стабилна жена без дете.  

# 8
Мнението ми е като на Светулчица, но без последната част, в която казва да не се връщаш при родителите си. Хубаво нещо е независимостта, но бременност, раждане и отглеждане на бебе съвсем сама на квартира, не ми изглежда възможно. Поне докато бебето не поотрасне малко.

Иначе и това би могла да направиш, но здравето и психиката ти, а и на детенцето, съвсем сама, без никой, на квартира, може да компрометира безвъзвратно и двете неща. А нали искаш да си здрава, всеки иска и здраво дете. Останалото ще постигнеш после.

За бащинство ти си реши.
Учудва ме, че страдаш за такъв тип и го мислиш още. Не е нормален човек. Не е мъж. Мъжете не постъпват така.

Не заслужава дори да се замисляш за този човек. Бягай далече от него.

# 9
Зависи на колко години си.
Ако си така самичка и залутана, по-добре детето да го махнеш.
Детето го направихме вика и двамата с желание. Joy
То иначе щеше да е изнасилване, бе моме.

На 27 години съм и очевидно имах предвид, че детето е желано от двамата и не е станало случайно. Работя, родителите ми ме подкрепят. Под “сама” имам предвид, че бащата ме е оставил в това положение. Залутан би бил може би (почти) всеки с толкова пресни преживявания като това.

# 10
Все едно по калъп си пишете всички темите. Общо взето само липсва "Бие ме, ама много го обичам и не искам да го напускам"
Сега да обобщя - Човекът си е направил кефа за няколко месеца и те е зарязал. Ти разбираш, че си бременна. Човекът е излязъл извън кожата си, да ти обясни че продължаваш да си зарязана и че не желае по никакъв начин да става баща след няколко секса, нито да се занимава с теб. Готов е даже да те изтърпи още малко, само и само да не става баща. А сега от твоята страна - намерила си любовта на живота си, искаш бебе, получаваш бебе и си мислиш, че с това бебе човекът ти е в кърпа вързан и ще се ожените и ще живеете щастливо до края на дните ви и ще си направите още 5 деца, 2 кучета, котка и къща с басейн. Малко не усещаш ли че нещо не е ок в ситуацията? И че няма да си водиш 5-те негови деца с минивана на уроци по футбол? Свали розовите очила и включи мозъка, вместо оная работа.
Аз не бих задържала детето от човек, който не иска нито мен, нито него. Какво ще му кажеш на това дете, като пита къде е баща му? - Ми той такова, малко мрази и теб и мен, ама иначе като правихме секс беше много яко де, да знаеш маминото.

# 11
  • София
Да де, ама това детенце не е само негово. То е и нейно. Пак казвам, ако не го иска нека да го махне (по-добре, отколкото да расте нежелано), но останах с впечатлението, че тя го иска. Сега, ако го иска, заради онзи с пе..са (мъж някак не мога да го нарека) е грешка. И ще страда.

# 12
  • Далечният изток
Звучиш като да си младо момиче. На първо място седни, събери си мислите, помисли добре в какво положение си от към финанси, жилище, помощ от близки. Дори седни с родителите ти и си поговорете сериозно дали и как ще се справите. За бащата на детето забрави. Не ти трябва подобен.... да не казвам какъв.

Аз на твое място, ако бях млада и неосигурена, бих направила аборт, но разсъждавам от гледна точка на сегашните ми години. На твоята възраст може би нямаше да съм никак рационална, а щях да разсъждавам емоционално, драматично, все едно е края на света като се познавам каква бях като млада.
Каквото и решение да вземеш, знай, че трябва да разчиташ само и единствено на себе си, за всичко и винаги, колкото и да ти помагат роднините.

О, сега видях, на 27 наистина би трябвало отдавна да мислиш с главата си. Мислех, че си на около 19....

# 13
И аз не бих родила детето.

# 14
  • Далечният изток
Хм, като за 27-годишна по-скоро съм ЗА детето и голям шут на баща му, ама такъв, че никога да не го виждам и чувам. И никакво припознаване, никакво!

Общи условия

Активация на акаунт