Бременна и сама

• 15 676
  • 567
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ние дори не знаем дали наистина е говорил с родителите си, или просто това е поредната измислена история с цел да изманипулира авторката да направи аборт. Дори да е говорил, не знаем какво са му казали, нито знаем той какво им е казал. Може да им е наговорил пълни лъжи. Доказал е вече, че е способен на всякакви жалки и отчаяни измислици в опит да се измъкне от ситуацията. Доста противно поведение демонстрира този индивид, мъж не мога да го нарека.

# 556
Огромно самочувствие има - да смята, че сле месец и ако авторката е направила аборт, пак ще му се хвърли в ръцете. Бляк.
Дорис, какво против имаш  "щастливата сериозна връзка" с 8 години по-млад? И аз, и няколко приятелки сме с по-млади мъже вече по доста години. Пораснаха ни и децата от тези връзки даже. На някой че не му се вярва - негова си работа Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 06:48 от B2022

# 557
Според мен нещо доста сериозно се е случило за периода от 2-3 седмици, между "искаме бебе" и "бременна съм", за да се изнесе мъжът от общото жилище. Така че, нека не обвиняваме само него.
Ами ако ситуацията беше обратната - тя изведнъж разбира, че не може да живее с този човек и се изнася, след което разбира, че е бременна - пак ли щяхте да я съветвате да запази детето и да се съберат отново заедно, щото той така е решил и иска?

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 08:23 от Прекрасная Василиса

# 558
Според мен нещо доста сериозно се е случило за периода от 2-3 седмици, между "искаме бебе" и "бременна съм", за да се изнесе мъжът от общото жилище. Така че, нека не обвиняваме само него.

И аз до такъв извод стигнах. Само че тя е живяла в неговото жилище (докато е течала "бурната любов и желание от двамата за дете", по думите й), после пак тя е тази, която напуска това жилище, неговото, и излиза на квартира. Това е все едно в прав текст - оставям те.

Проблемът е, че както в много теми, авторите подават част от информацията, а спестяват, умишлено или не, съществени детайли.
Няма как да стане да получат адекватен съвет, защото е все едно да гледаш друг сценарий, друг филм.

# 559
Не, аз разбрах, че двамата заедно са живеели на квартира, и той се е изнесъл.

# 560
Авторке, успех! Дано всичко е наред и родиш здраво бебче! Този мъж го забрави обаче, колкото и да е трудно.

# 561
Каквото и да се е случило, няма значение. Имали са кратка и вече приключила връзка когато авторката е узнала за бременността. С дете не се "залепват" разпаднали отношения. Аз не бих съдила строго и него, не сме чули неговата версия. От написаното до сега стана ясно, че двамата са се събрали след скоро приключили връзки и поне той не е бил за нова.
Няколко потребители в темата писаха, че след време той може да потърси това дете и да го овъзмезди материално, щото нали "носи неговата кръв" или бабата/дядото щели да го издирят.
Вие реални такива случаи знаете ли? Защото аз - не. Не е по-различно от донорството. Биологично дете, израсло в друго семейство, е също толкова чуждо, колкото и всяко друго. За да имаш връзка и близост с някого не зависи от кръвните връзки, а от общите и споделени мигове в живота.
Знам за точно обратния пример. Позната се развежда когато детето е на 1 г. За 25 г нито той, нито тя са се срещали или детето го е виждало. Когато разбра, че е починал детето отиде да търси наследството защото бяха проучили, че има имоти и няма други деца. Да, но не - човекът беше "продал" имотите на жената, с която е живял през тези 25 г и която го е обгрижвала когато е бил тежко болен. Родителите му са живи, но нито по-рано, нито сега са потърсили внука си. Нямат други внуци, но се съмнявам, че и от тях ще получи нещо.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 08:36 от ее123456

# 562
  • София
Ами ако ситуацията беше обратната - тя изведнъж разбира, че не може да живее с този човек и се изнася, след което разбира, че е бременна - пак ли щяхте да я съветвате да запази детето и да се съберат отново заедно, щото той така е решил и иска?

Всъщност, някой съветва ли я това? Аз бих я посъветвала, което и сега - хубаво да обмисли и двата варианта и да вземе решение, подходящо за нейния случай. Детето е нещо отделно от бащата. Колко жени са се разделили с бащите по всякакви причини, детето не са си върнали или оставили. Авторката наистина се надявам да не иска да го задържи заради мъжа, но при всички положения, тя ще си носи последствията и е добре изборът да е нейният избор, не нечий чужд и после да обвинява еди кого си, че не е постъпила, както е искала.

# 563
Каквото и да се е случило, този си е правил кефа без презерватив и е редно да си плати сметката и той. Нека не го жалим. Явно само авторката ще плаща и за жалост и детето.
Но пак казвам - поведението му в случая говори за нещастник, който не си заслужава да припознава детето. Ако беше стабилен мъж щеше да каже - Не искам и не мога да съм семейство с теб, но ще поема отговорност за детето, ще го призная, ще плащам издръжка и ще го виждам уикендите.
В случая с моите близки мъжът беше казал, че не иска и нея и детето, но ако го роди, ще си поеме ролята на баща. И пак не струва пет пари, понеже после реши уж да са семейство, но освен да и прави дете след дете, нито пари дава, нито децата гледа. Тя се трепе от работа, те на градина, той компютърни игри цъка. Е, голяма печалба, че забременя момичето тогава не съвсем случайно и го задържа. Добре плаща.
Жена ли си, да си опичаш акъла, че сметката си я плащаш ти и често родителите ти.

# 564
  • София
Мис Каприс, на 42 съм ! Това което вие  тълкувате минава бременост по грешка, което е друго !! Ма нека да му се ползва от грешката, един безплатен донор й се явява! После пък като дадеш 20 и кусур бона да ти го сложат инвитро, не мисля, че по -лесно ще се оправи с парите ! Аз лично на беглец не бих дала родителски права,

# 565
  • София
Защо пък раздялата с един манипулатор задължително трябва да доведе до това да търси донор след време? Никаква логика не виждам.

# 566
Всичко може да се случи. Аборта може да я увреди или ако не стане, други проблеми да има. Факт, че много жени имаме проблеми без да сме правили аборт, други са правили не един и забременяват от раз. Късмет.
Въпрос на лично усещане и убеждение. Някои жени искат дете повече от мъж. Други искат стабилно семейство и създават дете само ако го имат.

# 567
  • Sofia
Предлагам да заключим темата вече.
Благодаря за мненията!
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт