Бременна и сама

• 15 689
  • 567
  •   1
Отговори
# 540
Сериозно ли мислите, че авторката с умисъл е забременяла?
Стига де, чак такъв злодей не вярвам да е. Предвид откровено детското й мислене, за мен е абсурдно. Още малко и Крюела де Вил едва ли не ще я изкарате...

# 541
И да няма трети лица има все пак причина за раздялата им, нали? Явно тази причина е мотива му да реши, че не иска да има нищо общо повече с тази жена.

# 542
А какъв беше вариантът на родителите му?

# 543
Сериозно ли мислите, че авторката с умисъл е забременяла?
Стига де, чак такъв злодей не вярвам да е. Предвид откровено детското й мислене, за мен е абсурдно. Още малко и Крюела де Вил едва ли не ще я изкарате...

Ако визираш моя пост - не си ме разбрала правилно. Там говоря по принцип за пазенето - мъже - жени.

Авторката си го пише в прав текст - искали са дете и не са се пазили. После са се разделили. После е разбрала, че е бременна.
И цялата тази работа от "Да си направим дечица" - до "Не мога да те гледам" е отнела 4 седмици!!!

Интересно ми е за колко дълга връзка говорим тук?

# 544
  • София
Когато се прави секс без презерватив, пазенето зависи от мъжа. Мъж също може да забремени жена умишлено, въпреки мерките, които тя е взела, например ако свали презерватива, без да й каже.

# 545
Два месеца, колко да е била.

# 546
Когато се прави секс без презерватив, пазенето зависи от мъжа. Мъж също може да забремени жена умишлено, въпреки мерките, които тя е взела, например ако свали презерватива, без да й каже.

И ти няма да разбереш, ако той свали презерватива по време на акта?
Такъв шут ще му набия между краката, че ще избяга като малко кученце.

# 547
  • here and now
Една жена, ако не иска, трудно ще забременее. То хапчета, спирала, спешно хапче...
Но авторката е искала и иска, а мунчо уж искал, пък размислил...
Но пак тя излиза лошата...

# 548
  • София
Ариел, възможно е да не разбереш, да.

И хапчетата, и спиралата не са особено здравословен избор. Спиралата пък, освен че не винаги е сигурна, се препоръчва само на раждали жени. Спешното хапче не може да се ползва често, вредно е и трябва да знаеш, че е имало фал за да го вземеш.

Контрацепцията не е отговорност на жената. Тя е отговорност и на двамата, и всеки от двамата си понася последствията за себе си, ако е решил да разчита само на другия.

# 549
  • here and now
Напълно съм съгласна, че е отговорност и на двамата.
Но в конкретния казус, САМО жената си е поела отговорността.

По назад някой питаше за родителите на момчето. Авторката в предишни постове спомена, че той ги слушал. Най-вероятно там е заровено всичко. И предишната връзка и тази са се разпаднали с дейното им участие, защото няма достойна за мамин златен. Но тъй като липсват детайли, това си е чиста спекулация от моя страна.

# 550
Няма значение кой искал, кой не, или кой не се е пазил.
В крайна сметка жената е тази, която ще прави аборт, или ще ражда, а в случая, и отглежда дете сама.
А ако някой мъж забремени дъщеря ви на сила, с цел да я задържи, или дори случайно, вие бихте ли я посъветвали да роди и да остане с този мъж, щото той си иска и нея, и детето ? А ако тя не го иска?

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 01:39 от Прекрасная Василиса

# 551
  • here and now
Дали да роди и дали да остане с този мъж, ще си прецени сама. Все пак в таква ситуация има риск за репродуктивното здраве на жената.
Както писах вече, мъжът може още същата вече да си направи друго бебе и пак да реши, че не го иска.
При жената не стоят така нещата.

# 552
  • Paris, France
Аз ако някой ми, ж, забремени дъщеря ви на сила, с цел да я задържи, вие бихте ли я посъветвали да роди и да остане с този мъж?

Естествено, че не. Обаче моята дъщеря никога и при никакви обстоятелства не би направила аборт. За нея предизвиканият аборт, дори ранен и с хапче е убийство. Казва ми, че има много хора, които чакат с десетилетия да осиновят дете и даването на бебе за осиновяване е благородно дело, при което и вълкът е сит, но и агнето цяло. Обяснявала съм и, че изоставянето на бебе му нанася жестока травма за цял живот и че осиновяването също му нанася травма. Съгласна е, но казва, че тези травми са по-малко зло от убийство. Евтаназия по желание на самия човек приема. По същият начин мислят много нейни връстници. Казва ми, че който прави секс трябва да е готов за среща на гамети и оплождане, бременност и раждане на плода, както и за осигуряването му и отглеждането му. Затова и секс не прави.

Тя не иска деца и за нея наличието на дете е силно стресиращо, ограничаващо и неприятно.

Та, ако някой изнасили подобно мислещо момиче, то вероятно ще роди бебето и ще го остави за осиновяване.

Аз съм я питала би ли искала ние да го осиновим - не, не искала, защото не щяла да му слуша врясъците и да и лазело из краката като дойдела при нас.

Времена, нрави.

Не знам как бих приела мое внуче да иде у Сульо или Пульо и поне 16 години (минимална възраст за отваряне на досието и узнаване на биологичните родители) да не зная живо ли е, къде е, да не мога да го гушна, да му помогна ако е в беда.

Да чукаме на дърво да не се случва!

Преди много години съседско момиче бе изнасилено на 15г и роди детето. Изгледа го, но нямаше младост.

# 553
Невена, моят коментар беше по повод на това, че някои потребители обвиняват едва ли не неговите родители, че той не иска авторката и бебето. Ми и мой син да беше, щях да го подкрепя. В смисъл, че ако не иска да живее с нея, не е длъжен да го прави на сила. Длъжен е единствено да се грижи за детето, поне финансово, ако тя реши да роди. То все едно да забременееш от женен мъж и да обвиниш жена му, че не го пуска да живее с теб и да се грижи за детето си. То за това деца се правят с мисъл, а не - кратка и бурна връзка, вече приключила, и да му поставяш условия да заживее с теб и заедно да си гледате детето. Все пак авторката, на 27 години, с академична кариера, би трябвало да ги знае тези неща. Ама явно е решила, че иска точно този мъж и дете точно от него. Ами той като не я иска нея?!? Насила хубост не става.

# 554
  • Paris, France
Е, аз и не бих карала син или дъщеря да заживяват отново с човек, с когото вече са се разделили. Да се грижат за детето да, но е под въпрос дали ще ме послушат.

Може и да не е казал още на родителите си.

Академичната кариера няма да секне с детето, но израстването ще се забави, което не е фатално, защото и без това не са супер платени. В смисъл не са огромни разликите в заплатите на старши и главен асистент, примерно.

Ясно е, че не може да поставя условия, но издръжка поне има право да поиска. Само неустойка не може, ха ха.

Общи условия

Активация на акаунт