Бременна и сама

• 15 680
  • 567
  •   1
Отговори
# 510
Много я обичал, пък дай да пробваме след месец..... На чисто...... Оле оле
Ама и авторката голяма бяла птица, той пак й казва, че не я ще, ама тя му казала той да си помисли дали иска да е до нея и бебето. Нали точно това ти казва, че не иска, какво да мисли?

# 511
116060,
разбираш, че това са крокодилски сълзи, неистински. Мъже не плачат така.
"Начисто" означава бебето да го няма. Така няма да плаща издръжка и си остава свободен мъж. Без теб. Съжалявам, че го казвам така директно.
Вероятно се объркват плановете му с това бебе или пък се чувства още прекалено млад, за да се "вързва" с грижи за дете и семейство.
Ако финансово или имотно има разлика в позициите ви, възможно е и това да надделява.
Не разбрах великия съвет от родителите му?

Какъвто и да е този съвет, решението трябва да обмислиш сама, и то много добре, да си убедена, все едно какво писахме тук.

# 512
the Дорис , много добре знаеш, че оставането сам понякога е избор, а понякога не. Говорим за отглеждане на дете в подобна ситуация, а не дали си останал сам на 50.

Но защо да говорим само за детето и неговото раждане и отглеждане? Тя и нейния живот не е ли важен? С дете или без той ще си тече и тя ще остарява. Трябва и за себе си да мисли и то в момента с приоритет!

Всъщност е доста неприятно да си убеден, че не искаш да си родител и че не искаш да си с даден човек свързан, но твоето желание за родителство да не се взема под внимание. Няма искаш не искаш! Да те притискат да поемеш отговорност!.. Ако бяха във връзка и той кажеше, че не се чувства готов за баща пак ли щеше авторката да остави бебето? Или това е наказателна акция, защото я е оставил? Хм /май някой постави напред този въпрос/!

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:09 от the Дорис

# 513
Сълзите ме впечатлиха най-много.
От радост надали са били. От яд и злоба, от безсилие са.
Дано не агресира, след като не е получил желания отговор.

# 514
  • На изток от Ада
Ох горкият човек се разревал, че не е станало на неговото.
Че чак мама и татко намеси, те вероятно хал хабер нямат.
Защо след месец, ще абортираш и ще ревеш цял месец, докато онзи се чуди иска ли те?

# 515
  • here and now
Важен е разбира се. Ние не знаем какви връзки е имала до момента, както и не знаем какви ще има в бъдеще.
Тя е решила да запази бебето и аз лично ѝ стискам палци всичко да мине наред и с бременността и с раждането и по-натам.

На 27 години без деца, не съветвам никоя жена да прави аборт.
Това е моето мнение.

the Дорис, той не искал, а това бебе сама ли си го е направила авторката?
Защо е участвал, като не я иска нея?
Като не желае да е родител, да не бъде. Но да я манипулира да махне бебето е много подло. Той още утре може да реши, че иска иска да е баща и да си направи бебе, а авторката е леко съмнително дали би мога.

На нейно място нищо не бих искала, няма да позволя и да припознае детето. Евентуално след раждането бих позволила контакти, ако "бащата" пожелае.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:18 от *Алис*

# 516
Отгледайте си детенцето, това е моето мнение, не го махайте. Ще се справите и животът ще ви се нареди, ще видите. Да, не е лесно, не трябва да си мислите, че майчинството е едва ли не лигавите снимчици на бебета тук и там, които виждате, адски трудно е, няма да спите, ще сменяте памперси през два часа, колики, зъби, прохождане, проговаряне, изявяване  на характер, милиони претенции, ще взимате решения за болестните неразположения и още и още всякакви трудности, но пропуснете ли това, пропуснали сте живота. Безкрайно вълнуваща и ценна е тъкмо тази форма на любовта - родителската. Между мъж и бебе, бих избрала бебето. То е животът, целият, а мъжът е един страхливец или поне такъв изглежда от написаното. Това ви е късметът, а и как се маха дете от човека, когото обичате. 27 години са прекрасна възраст за детенце. То ще ви обича много, ще изгради такава сила във вас, каквато не сте предполагали, че може да имате.

# 517
  • На изток от Ада
Не се опитвай да имаш и двете, авторите!
Няма да стане. Или бебето без него или той ,без бебе.

# 518
Ама тя е на 27 - има достатъчно време пред себе си и шанс да създаде смейство с баща, който иска да е с нея и да имат и отгледат желани деца заедно! За какво пропусане говорим в конкретния случай?
Тя този човек нямам идея защо го обича, но той нея НЕ я обича!

# 519
Дорис, понякога самотното родителство е избор! Хора без партньор дори осиновяват деца. Знам един такъв случай, а и в този форум има такива случаи. Има жени, а и мъже, за които да имат деца, свои или осиновени, е по-важно от това да имат партньор до себе си. Не казвам, че случаят на авторката е такъв, просто, че има такива хора. Не за всички самотното родителство е трагедия. Хората са различни!

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:31 от Radilena

# 520
  • here and now
Е тя е взела да стопля, че не я обича, ми се струва на мен.
И с дете пак има шанс да създаде семейство, ако пожелае.

# 521
Но тя е на 27! Да не е дете, но има едни 15 години в които може да създате пълноценно семейство.
Уважавам хората, които са избрали да са самотни родители, но в повечето случаи са след 40+ и са преценили, че са нямали късмета да се случат нещата и са минали на вариант 2.
Самата аз от ученичка си бях определила възрастова граница, след която да започна да градя семейство т.е. да намеря начин да имам деца, ако не срещна подходящ мъж. И с приятелки сме говорили - общо взето повечето жени мислят за такъв вариант след 36.

Да, за щастие да си самотна майка вече не е клеймо и е възможно да създаде семейство. Но нека тук се включат дамите, които са с дете от един брак и втори съпруг да кажат лесно ли е. Аз имам само странични наблюдения от приятелки и съм в ролята им на отдушник .

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:29 от the Дорис

# 522
  • София
Ох горкият човек се разревал, че не е станало на неговото.
Че чак мама и татко намеси, те вероятно хал хабер нямат.
Защо след месец, ще абортираш и ще ревеш цял месец, докато онзи се чуди иска ли те?

Хич не се чуди. Не иска нито нея, нито детето, но се надява, че предлагайки себе си, ще я навие да се откаже от детето. И вече свободен от отговорност, ще си я зареже без проблем. На всичко е готов момъкът за да не стане баща Smile

Иначе какво значи да бъдеш притиснат да поемеш отговорност? Детето той го е правил, и то след поредните празни приказки, доколкото разбирам. Никой не му е виновен. Имал е избор да пази авторката, след като не иска деца. Ама той искал да си направи кефа, а после тя да прави аборт, него какво го бърка. Ама са му излезли криви сметките. Няма как да го съжаля.

# 523
  • here and now
the Дорис, лесно в тоя живот няма.
Не знам защо си мислиш, че имането на партньор е базова необходимост за всяка жена.
Сещам се за Бърди, тя в тази тема не е писала май(по диагонал я четох, признавам си), че е с втори успешен брак. Има и други, не мисля, че им е лесно, но всеки си избира приоритетите все пак.

# 524
Те са живели заедно - отношенията и намеренията са били едни.
После са се разделили - защо и какво е станало не знаем.
И тогава става ясно, че има бременост - ама тя не отменя причината и решението за раздяла.
Нали така описа динамиката на отношенията авторката?
Малко по-особени ми се виждат нещата от "чукал без презерватив за кеф"...
Една жена може да забременее от мъж, мамейки го или от изхвърления му презерватив /да има такива случаи/, но ако една жена се пази сама - няма как да я забременят.

Но *Алис*, то и да имаш деца не е базова необходимост на всеки. Ни мъж, ни деца осмислят живота на една умна жена. Просто има екзистенциален минимум да речем, който прави живота по-поносим - иначе свят шарен!

Общи условия

Активация на акаунт