Отговори
# 180
  • До хладилника, който обичам
Последните няколко отговора показват кое е по-запомнящо се - боят или мълчанието да речем. И какво излиза - нека бием децата, че по-малко ги впечатлява от разговора  Thinking

Много странен извод Shocked Аз мисля, че ясно написах - мисля, че в онези ситуации бих предпочела да ми се скарат, наплескат или каквото там ще изкупи вината, вместо такова наказание.
Да, помни се - с лошо!

# 181
Единият помни именно боя,а другият-назидателните разговори.
Изводът е : Хората са различни и затова подходът трябва да е различен.

# 182
  • Вече в моята си приказка...
Баща ми също не ме е бил никога, но и не съм живяла много с него. Разведени са с майка ми. Майка ми пък ме биеше често. По-скоро не ме беше страх от самият бой, а от мисълта, че не съм разбрана, от човек, който обичам. Тогава проливах "най-големите" си сълзи. Майка ми не обясняваше защо ме бие.  Аз пък винаги първо обяснявам на сина ми къде греши, защо неможе да прави еди какво си, защо не е правилно да се качва някъде си и т.н., а ако думите ми минат през ушите му като експрес, го пляскам по дупето.

# 183
  • София
Иса... ако баща  ми ме е бил всеки ден, значи това е малтретиране... Ето разликата...
За границата.. боят показва две граници... на търпението на родителя и на границата, която детето не трябва да минава.. Значи все пак е полезен с нещо...
За масата... моята щерка не разбира от дума... така че моето решение на този проблем беше.. остави я да си троши главата и толкоз... оставих я да се качва на масата, стана й безинтересно и толкоз... Да, обаче за по-опасни неща не винаги имаш нерви да повтаряш и на сто и първия пляскаш по дупето...

Това е!  Hug

# 184
  • София
Иса... ако баща  ми ме е бил всеки ден, значи това е малтретиране... Ето разликата...
За границата.. боят показва две граници... на търпението на родителя и на границата, която детето не трябва да минава.. Значи все пак е полезен с нещо...
За масата... моята щерка не разбира от дума... така че моето решение на този проблем беше.. остави я да си троши главата и толкоз... оставих я да се качва на масата, стана й безинтересно и толкоз... Да, обаче за по-опасни неща не винаги имаш нерви да повтаряш и на сто и първия пляскаш по дупето...

Това е!  Hug

Е, да де.
 Hug Hug Hug

# 185
Предлагам авторката, ако има желание, да промени малко заглавието на темата. Peace

Очаквам идеи!!!

Ми примерно <В какви ситуации да плеснем детето> или нещо такова....Нали не  се обиждаш? Предложих го, защотот виждам, че за някой разлика между 1-2 шамара и системен побой няма Peace

# 186
  • Вече в моята си приказка...
Предлагам авторката, ако има желание, да промени малко заглавието на темата. Peace

Очаквам идеи!!!

Ми примерно <В какви ситуации да плеснем детето> или нещо такова....Нали не  се обиждаш? Предложих го, защото виждам, че за някой разлика между 1-2 шамара и системен побой няма Peace

Да, права си, темата доста се поизмести от първоначалният ми замисъл. Да си призная, когато пуснах темата, бях провокирана от една статия в местния вестник. Заглавието гласеше, че баба на ромче се съмнява, че внучето й е пребивано от бой в детска ясла. И тогава се замислих, а точно и тогава се случи така, че синът ми ме побърка с поведението си на плажа. И така...
Ако някой даде подходящо заглавие - да свирка!

# 187
Как да се справим с безсилието си да водим малчуганите по правия път без да използваме ръцете си като обект на физическо превъзходство?
Малко дълго и досадно заглавие, но поне показва точната посока на разговора.
Днес правих опит да пиша точно за нашето безсилие, както в повечето случаи описвате всички (и на мен включително), че се е случвало и шляпването, шамаросването, набиването или както там го наричаме, като опция във възпитанието на малчуганите. Ама ми се затри, та сега си кротувам и предлагам само заглавие.

# 188
Много удачно заглавие! Peace
А идеите,които се появят,ще  бъдат полезни на всички нас! Hug

# 189
Как да се справим с безсилието си да водим малчуганите по правия път без да използваме ръцете си като обект на физическо превъзходство?
Днес правих опит да пиша точно за нашето безсилие, както в повечето случаи описвате всички (и на мен включително), че се е случвало и шляпването, шамаросването, набиването или както там го наричаме, като опция във възпитанието на малчуганите. Ама ми се затри, та сега си кротувам и предлагам само заглавие.

Не се приема миличка, 'щото тук никой не смята, че удара е израз на нашето безсилие и слабост да се справим със ситуацията. Тук мамите смятат, че физическото им надмощие над децата им ги прави автоматично прави и децата трябва безропотно да ги слушат, само зарди факта, че са деца. Тук никой не се е замислял какво е всъщност "беля", какво означава "изкарва ме извън нерви" и т.н. Че всичко това е израз на нашите проблеми, а не на децата, но е най-лесно да му запушиш устата с шамар - работи безотказно!

# 190

Не се приема миличка, 'щото тук никой не смята, че удара е израз на нашето безсилие и слабост да се справим със ситуацията. Тук мамите смятат, че физическото им надмощие над децата им ги прави автоматично прави и децата трябва безропотно да ги слушат, само зарди факта, че са деца. Тук никой не се е замислял какво е всъщност "беля", какво означава "изкарва ме извън нерви" и т.н. Че всичко това е израз на нашите проблеми, а не на децата, но е най-лесно да му запушиш устата с шамар - работи безотказно!
Майче, не ме разсмивай.
Знам, че си против насилието под всякаква форма.  Опитваме се водим дискусия, за да разберем собствените си проблеми и да не търсим вината в децата си - "изкарва ме извън нерви", "върши бели" и т.п. Защото проблема е в самите нас. Докато ние не разберем като майки, че от нас зависи поставените граници да стоят като великата китайска стена и така да облекчаваме развитието на децата си, ще ревем, че сме безсилни да се справим с тях. Опитваме се да се борим, което е излишно, а всъщност ние непрестанно ги провокираме да "ни лазят по нервите". После се чудим защо сме безсилни.
Мисля си понякога, че слагаме твърде високо летвата на децата си и това води нас самите до огорчение и оттам до безсилие да се справим с малките "беладжии". Самото поставяне на етикети ни прави безсилни.
Постоянство му е майката. А насилието води до насилие. Виждам по себе си. Стоически усилия полагам, за да не упражнявам физическото си надмощие над "провокаторите". Някой ден ще успея. Защото вярвам в себе си и смъкнах летвата за децата си.

# 191
Ти май не си изчела темата  Wink Съгласна съм с всяка дума. Истината е, че "върши беля" е = не ми изпълни очакванията !!!

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 21:40 от maikata

# 192
Ти май не си изчела темата  Wink Съгласна съм с всяка дума. Истината е, че върши беля е = не ми изпъкни учакванията ми!!!
Напротив, много внимателно даже я четох. Просто се опитвам да загладя фронтовете. Hug
Все пак се опитваме да упражняваме най-трудната професия, дето все няма научаване.  Laughing

# 193
  • До хладилника, който обичам
Истината е, че върши беля е = не ми изпълни Очакванията ми!!!
Ако да не изпълни очакванията ми значи да търчи на улица, пълна с коли - да, беля е.
Недей генерализира, смешно е.

# 194
Тук мамите смятат, че физическото им надмощие над децата им ги прави автоматично прави и децата трябва безропотно да ги слушат, само зарди факта, че са деца.

според мен нито една не смята така. това е твоето лично заключение. ако беше така сигурно такава тема нямаше да бъде пусната

Общи условия

Активация на акаунт