Нови Зъбки, отказ от храна. Ще се побъркам

• 1 002
  • 13
  •   1
Отговори
Здрасти. Бебето ми е на 10месеца. Преди дни излезнаха горни странични резци и категорично отказва твърда храна вече седмица -две даже още преди да пробият.
 Ту яде-ту не яде. Вярно, че не е от най- ящните, но сега каквото и да дам хапва 5 лъжици и затваря уста. С какво ли не опитвам да го залъжа - не иска и това е. Ни каша, ни плод, ни попара, която доскоро си хапваше с апетит.За да не седи гладен си му давам АМ, от него изпива 150 и това е. Кажете ми, притеснително ли е да сме известно време все така само на АМ ( въпреки, че редовно опитвам с твърда храна). Да не му стане нещо само на мляко и ще прояде ли изобщо това дете? Така се изнервям всеки път с опит да го храня, че не е истина...Странното е ,че уж зъбките вече пробиха,  а апетитът е все още лош...Помогнете,  моля ви!

# 1
  • Terra incognita
Нищо няма да му стане, ако кара известно време на мляко, едва на 10м е бебето. Имайте търпение.

# 2
Спокойно, дишай  Simple Smile ....нищо няма да му стане и да ще прояде  Wink , виждала ли си някой цял живот да е на мляко.

Съвсем нормално е когато не му е добре на детето изпитва дискомфорт и болка да намали храненето. Зъбките не болят само докато пробият, нали продължават да се придвижват във венеца, самия венец не се успокоява веднага, може да болят други идващи зъбки. Ако теб те боли зъб яде ли ти се?
Давай мляко колкото иска и отделно си предлагай с лъжичка, когато се почувства добре ще започне да яде.

# 3
Пробвай да му даваш мляко през нощта, докато спи, без да го вдигаш от леглото. Правиш млякото в шишето и му слагаш бибероната в устата. Те имат инстинкт за сучене и щом усети биберона ще започне да суче. Моята дъщеря така не ядеше със седмици, когато й никнеха зъбите и само нощно време й пробутвах да пие мляко, че иначе съвсем нищо нямаше да поеме. Давах й повечко мляко и спейки изпиваше всичко. Така изкарахме доста време - докато изникнаха всички зъби.
Успех!

# 4
Може в млякото да слагаш от бебешките бисквити/бишкоти да е по-хранително и засищащо

# 5
Не съм сигурна дали няма да стане прекалено гъсто и да не може да минава през дупките на бибероните. А и дали няма риск от задавяне. Самото АМ си е доста хранително, а и ако направи в по-големи количества ще си го засища. Но, ако иска може да пробва и с бисквитите - тя ще си усети дали става или не. Иначе да - хубаво е да е възможно най-хранително, щом през деня не поема никаква храна

# 6
  • Terra incognita
Има специални бисквити на Плазмон примерно, продават се смлени и са точно за тази цел- да се разтварят в млякото. Няма никаква опасност от задушаване, те се разтапят веднага.  Само дето моят син не го искаше с бисквити вътре.
Някои видове каши също стават за разтваряне в шише мляко (1лъжичка, примерно)

# 7
Нищо не пречи да правиш АМ малко по-концентрирано, можеш да добавиш лъжичка, две повече към водата. А иначе изобщо не се притеснявай, бебето си знае най-добре какво и колко да яде.

# 8
Тези бисквитки на Плазмон са бъкани със захар и други боклуци. Не давайте от тях на детето. Едва на 10 месеца е нищо няма да му стане ако кара само на мляко. Моето година и два месеца изкара почти само на кърма. Може да опитвате да предлагате храна по метода ЗВБ.

# 9
Благодаря ви. Мен ме притеснява повече това, че не иска твърда храна, а само млякото горе-долу пие. Това нормално ли е? Защо от тия зъби предпочитат мляко вместо друго? Явно ги успокоява децата...знам ли и аз вече..

# 10
  • Terra incognita
Разбора се, че е нормално. На мен ми расте един мъдрец. Понякога имам болки и направо губя апетит, какво остава за едно бебе?

# 11
Не иска твърда храна, защото всеки натиск върху подутия венец му причинява болка. В началото чешат венците със солети и бисквити, но когато дойде момента на голямото подуване, точно преди зъба да го пробие не ядат нищо. Щом яде мляко си карай на мляко. То си е достатъчно хранително. Като премине болката бебето само ще си започне да си яде. Ти все пак опитвай да подаваш и други неща освен млякото, пък ако иска ще хапне. Ако не - мляко и това е. Важното е да не стои гладно. Моята дъщеря със седмици не ядеше и ако не й давах поне мляко, направо не знам какво щеше да е. Спокойно - и това ще премине. Успокоявам те, за да знаеш, че всички бебета са така, затова не се шашкай Simple Smile

# 12
Mssad, радвай се, че поне нещо яде. Тълмо писах в друга тема за подобен проблем. Моето бебе е на 8 месеца, беше голяма лакомница до преди 2 дни. От тогава дори мляко отказва 😣😣😣

# 13
Много ви благодаря, майчета!

Общи условия

Активация на акаунт