Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Математически турнири 1-4 клас. Тема №56

 • 44 967
 • 738
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 8 237
Понеже в нашето училище не провеждат Коледно и Великденско състезание, четири поредни години водих баткото в 125-то. Винаги съм била доволна от организацията. Тази година малкия го записах в 2-ро СУ и също останах доволна. Взимат детето на входа, после го извеждат и не го пускат докато родителя не се качи да го вземе от вратата. Това е за първи клас. Лошо впечатление ми направи преди състезанието стана ужасно дълга опашка, излизаща много извън училището. Дали имаше много закъснели или бавно влизаха, но в 08.40 ч. още чакаха деца да влязат. Ние отидохме в 08.00 ч. и детето влезе веднага.

# 16
 • Мнения: 333
Ние миналата година ходиме на КМС в 119то. Тази бяхме в 125то и преди два дни написах моите отзиви, имаше проблеми, но чак кошмарно не беше, пък и в поста си не споделяш конкретни проблеми. Опитаха са да угодят на родителите и то настана суматоха. Трабваше възрастните да чакат на двора.

# 17
 • Мнения: 333
МБГ и Кенгуруто са ОК и дори до трети клас не мисля, че са по-лоши от останалите. МБГ имат малко занижени критерии и ако ходи само на тях се получава едно фалшиво усещане, за по-високо от реалното ниво. Други родители препоръчват ЧХ и ИС, аз постоянно ги бъркам двете и задачите ми се струват сходни типове и формат.
Хоуп, според мен не е толкова просто. Има родители, които още не знаят какво ще искат те/децата им в 4/7 клас. Ние поне сме от тях и за това се опитваме да намерим баланс, хем да поддържаме някакъв състезателен интерес, хем да си останем с многото странични дейности и време за игра. Математика от учебниците по МОН за мен не е достатъчна, за да се задоволим само с нея.

# 18
 • Бургас
 • Мнения: 373
В Бургас организацията на КМС (както и миналата година) беше кошмарна. Безкрайна опашка, голямо чакане, бавно пропускане на децата в сградата. В 10,30 ч. излизаха 1 и 2 клас, а от 3 да 6 се опитваха да влязат + бонус от чакащи и изпращащи родители ........ В крайна сметка в нашата стая състезанието е започнало в 11,15 ч., вместо в 11,00 ч.
Тази година са обещали да ни изпратят индивидуални е-мейли с резултати на детето след 18.12 и вероятно отново няма да видим общо класиране за Бургас.

# 19
 • Мнения: 691
Дъщеря ми се яви на КМС в 119-то СУ. Впечатленията ми за организацията са чудесни.
Относно състезанието - дъщеря ми е в 3-ти клас и каза, че я е затруднила 1 подточка на последната задача. Очаквам резултати, за да видя дали останалите задачи са решени вярно.

# 20
 • Бургас
 • Мнения: 4 887
В Бургас организацията на КМС (както и миналата година) беше кошмарна. Безкрайна опашка, голямо чакане, бавно пропускане на децата в сградата. В 10,30 ч. излизаха 1 и 2 клас, а от 3 да 6 се опитваха да влязат + бонус от чакащи и изпращащи родители ........ В крайна сметка в нашата стая състезанието е започнало в 11,15 ч., вместо в 11,00 ч.
Тази година са обещали да ни изпратят индивидуални е-мейли с резултати на детето след 18.12 и вероятно отново няма да видим общо класиране за Бургас.
Влизам да се оплача от същото. Не може да се викат децата в 8:30, а директорът да идва да отключва училището в 8:32! Квесторките идваха до към 8:40 и едва след това започнаха да се пускат баааавно децата. Блъсканица голяма, организация ужасна. Няколко родители бяхме пренасочени от друго училище, други с объркана регистрация и лично моят имейл гласеше да отидем в обявения час и ще бъдем разпределени. Да, ама не. Имахме късмета да сме от първите влезли в тясната пропусквателна зона, само за да ме уведомят че трябва да изчакам да влязат ВСИЧКИ други и едва тогава щели да видят къде да ни разпределят?! 40 минути чакахме блъскани от всички влизащи и излизащи. После изчакахме и по-големите ученици идващи за олимпиада в същото училище. И към 9:30 отвориха друга стая, където да отидат тази група деца. "Редовните" деца приключиха с влизането към 9:20, при обявено начало на състезанието 9:00. Логично излизането на малките се засече с чакането и новите струпвания на родители и по-големи деца и беше мазало край вратата и на стълбите. И миналата година беше калпава организацията, но тази подобриха постижението си Angry
И логично след цялото чакане, бутане, нервничене, притеснение и пр. резултатите на сина ми са по-ниски откогато и да било, а с медал е бил на почти всички състезания, където е ходил. Още ми кипи отвътре Unamused

# 21
 • Мнения: 9 319
Ами имаше ревящи деца. Това ако не е кошмарно, не знам.
Объркан списък вътре в стаята, неотговарящ на публикувания официално, дописваха децата на ръка. Смях.

# 22
 • На морето!
 • Мнения: 4 375
Следващото "голямо" състезание е МБГ, нали?
Много ми се иска и на мен да се учи по принцип, а не за конкретно състезание, но няма такъв шанс май. Подозирам, че съвсем скоро конкурентноспособни ще са само децата, които посещават школи, частни уроци или имат родители математици. Колкото и талантливо да е едно дете, ако по състезания се дават неизучавани в училище задачи, то няма как да ги реши.
Аз не чакам резултатите от КМС с нетърпение, моето дете не се е справило много добре.

# 23
 • Мнения: 7 842
Аз не мисля, че няма как да ги реши. Децата са ме изненадвали много често със собствени решения на задачи, с които се срещат за първи път. Нямам предвид само математиката.

# 24
 • Мнения: 2 351
Подозирам, че съвсем скоро конкурентноспособни ще са само децата, които посещават школи, частни уроци или имат родители математици. Колкото и талантливо да е едно дете, ако по състезания се дават неизучавани в училище задачи, то няма как да ги реши.

Всъщност всеки талант се развива със съпътстващи усилия. Както за дете с интерес в математиката така и за такова, което може да прави шпагат или феноменално салто, или това с глас като на славей, или е бъдещ Леонардо да Винчи. 
Както и в предишната тема написах - вече има достатъчно възможности на децата да се предоставят знания. Организаторите на Салабашев пуснаха много хубав начин на поднасяне на отговори. Тук скоро имаше рекламна тема на друга платформа - Easymath.

# 25
 • София
 • Мнения: 1 027
Аз не мисля, че няма как да ги реши. Децата са ме изненадвали много често със собствени решения на задачи, с които се срещат за първи път. Нямам предвид само математиката.

 На същото мнение съм. Децата не са глупави и на тази възраст обичат да откриват нови неща. Моето лично мнение е, че ходенето на уроци и курсове с цел да им се смели и поднесе материал, който не се учи в училище, но присъства на състезанията може и да дава резултат, но така се заобикаля точно елемента на откривателството, който е най-ценен.     

# 26
 • В Страната на Чудесата
 • Мнения: 1 934
Здравейте. Чета в другата тема за мрънкането, та ще измрънкам и аз. Който иска да не чете.

Организацията на КМС в 125-то беше кошмар. Нещо да ми кажете за другите състезания и училища за КМС, там как е? Голяма порнография. Първото такова ни е, и без туй съм с много колебания, да не вземе да ни остане последното... Всеки случай съм решила следващото да бъде отново в нейното училище. Няма да се гласим за СМГ, детето има интерес /уж/ към математиката, обича и да се състезава, ходим просто ей така. Но ако има истерия ще отстъпим място с удоволствие.

Моето дете учи в 125-то, но след една отвратителна случка на миналото "Кенгуру", категорично отказвам да го пускам на състезания там. Ходим на състезания в други у-ща. Вече имам прекрасни впечатления от ПЧМГ, 128 СУ, 119 СУ, 107 ОУ... Хем организацията им е по-добра, хем резултатите излизат по-бързо.

# 27
 • Sofia
 • Мнения: 3 798
Виждате ли резултати от Коледното?

# 28
 • Мнения: 380
Виждате ли резултати от Коледното?
Има на сайта на СБМ Изток вече

# 29
 • Мнения: 390
Еха... моето синче има 70 точки...на мама прекрасното ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт