Пети клас 2019/2020

• 26 879
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Честит празник!
У дома днес ще кипи учене,от сега съм на двойна доза кафе.Утре контролно по БЕЛ,география и англ.език,дано по математика ги пощади,че им се е заканила.Сякаш бързат да сложат оценки,да не би да обявят и тук грипна ваканция.В у-щето има доста болни,според класната,а клас 5-6 деца отсъстват.

# 556
  • Майничка
Ако знаете каква практическа задача съм замислила на момата - да ми попълни цифрите в данъчната декларация (на хартия) и да изчисли данъка. Четене с разбиране, дроби и проценти, PISA ряпа да яде. 😂

# 557
  • Пловдив
Аз лично съм за грипната ваканция. Изобщо не ме интересува какво губят. Те и в момента го губят - от 28 деца 17 са болни . Е , не знам какво учат.

# 558
Аз също съм за грипна ваканция.
Ох,направо се вбесих на г-жата по БЕЛ,от вчера за утре дала преразказ на Хайдути,съчинение,два урока в уч.тетрадка по български+подготовка за контролно.Това го избута до 13.00 и до сега чете по география ,пак за тест;по англ език ,отново за контролно,направи и проект(той е по желание,но понеже рядко носят съучениците е решил да блесне(а,дано)) и тепърва почва процентите по мат.Искам да кажа,че не се е мотал,просто материалът е много.Жал ми е за тези деца,ама честно.

# 559
  • Пловдив
Днес девойката изкара първите си пари от работа. Игра го секретарка. На екселова таблица направи опис на фактурите на баща си. Баща й изключи формулите и тя изчисляваше ДДС - то. Изкара 10 лв. След много задачи част от число, процентите ги смята от въздуха. В училище още не са ги взели, но от началото на втория срок я предадох в ръцете на кумата/ математик/ и се оттървах от стриктно следене.

# 560
  • Майничка
Рени, вие с финансов стимул, аз се минах с една ресторантска пица и профитероли.😂

# 561
  • София
Когато дъщерята беше в ДГ, ММ беше доброволец да поддържа страницата на градината. Всяка седмица му даваха написано на ръка листче с менюто и трябваше да се въведе. Та като научиха буквите в трета група, щерката беше оферирана да получава по левче за въведено меню. Вкара го два пъти, после ѝ се видяха малко парите и почна да се пазари за 1.50лв. Баща ѝ се съгласи, при условие, че за всяка допусната грешка, намалява сумата с 10ст. При новите условия, заплатата ѝ значително намаля и тя се отказа от бизнеса, тропайки с крак и обвинявайки ни, че не сме честни Joy
Сега му прочетох на ММ, вашите идеи и той каза, че ще го уредим и нашичкия.

# 562
Похвалвам си гарджето за изкараната с много труд шестица по Бе. Има обещано кино и други благини.
От днес - грипна ваканция до понеделник включително.

# 563
Браво за младежа на Поли!

Не знам как са другите девойки от групата, но моята яко я тресе пубертета. Още като се събуди сутрин и е сърдита на целия свят. Бяха ми казвали, че пубертета при момичетата е тежък, но вече съм леко изпашена за следващите няколко години.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 20:18 от vita

# 564
  • София
Момичета, може ли някоя да ми каже с колко точки на ОМТ беше прието последното момиче в ОМГ Пловдив миналата година.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 21:38 от *Ирина*

# 565
  • Пловдив
Миналата година нямаше публично обявяване с имена на резултатите от нито едно състезание за прием в МГ. Освен това формулата беше двата най-високи резултати от 3 състезания. Но като гледам коефициентите, едва ли са били твърде много точките.

# 566
  • София
Миналата година нямаше публично обявяване с имена на резултатите от нито едно състезание за прием в МГ. Освен това формулата беше двата най-високи резултати от 3 състезания. Но като гледам коефициентите, едва ли са били твърде много точките.
Бях виждала един файл с номера, точки, бал и класиране, снимка явно от училището. Дори го бях свалила, но съм го изтрила.
Жалко, близко момиченце сега кандидатства и исках да им помогна, че са изпуснали информацията.

Редактирам се: намерих въпросния файл, но той е само с краен бал и не е ясно как е формиран.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 22:19 от *Ирина*

# 567
Класирането е само по краен бал. Няма разбивка по състезания.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 22:23 от Анонимен

# 568
  • Пловдив
Аз имам снимки май още, но е само краен коефициент, без да се знае на кое дете кои два резултата са взети. Едва ли ще свърши работа.

# 569
  • София
В оная група го има, но е само със сумарен бал, не е разбито по състезания.
Аз имам снимки май още, но е само краен коефициент, без да се знае на кое дете кои два резултата са взети. Едва ли ще свърши работа.
Да.
Намерих го и се редактирах.
Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт