Пети клас 2019/2020

• 26 925
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
....Единствено незнам как рязко ще влезем в крачка от понеделник.

Колко да е рязко - с класно по математика при нас. Astonished
Ясно е, че няма да влезем в крачка толкоз скоростно. Още ме е яд, че не го направиха преди ваканцията, както беше по план. Всичко е изпозабравено. Веднъж за цялата ваканция го накарах да решава задачи, мъка, мъка....
Да се свършва тоя срок, че да иде вторият. Ще цъфтим и ще вържем. Все пак пролет иде.
Важното е да сме живи и здрави. Simple Smile

# 121
Драматургия е у дома:confused:.То не са викове,мрънканици,кое ще му трябва и кое не,а захвана неко из кухнята,а е станал и нещо ровичка,но далечно от уроците.Изморих се днес да говоря и обяснявам,да крещя,накрая не издържах и се разревах от безсилие.Ей стресна се диването,написа всичко по англ.език,научи по ЧП и ме моли да не казвам на баща му,защото ще го накаже да ходи без тел,докато не си е научил или поправил оценките.

# 122
Наборката си почина добре цяла ваканция. Днес учи по АЕ. Утре ще се мъчи с десетичните дроби. Снощи гледа уроците в Уча.се и се разплака, защото нищо не разбра. Мъка голяма ѝ е математиката, но ще я борим двете заедно... поне до седми клас.

# 123
Още сме на първата задача по математика, а аз се дера с цяло гърло, с главоболие и сърцебиене съм. Не мога. Даже и да се справи с частта с дробите, засича на сметките накрая. То умножение, деление, грешки.....От 15 часа досега сме на третият пример. Направо не знам какво ще го правя.

# 124
Поли, и ние така цял ден ама с английския. Направихме една 2 часова разходка цялото семейство, иначе щях да вдигна квартала с виковете си.

# 125
Капризче, хубаво, че сте намерили време да излезете навън. Аз нямам сили. Замислям се за уроци. Ходеше миналата година, но файда не видях. Такова безсилие ме е налегнало.

# 126
  • Майничка
Тропосах на моята малко по-дълги изрази с дроби, с по 2-3 дробни черти, то пъшкане, то охкане...
Аз проверявам класни и издавам същите звуци... Синхрон.😁

# 127
  • Пловдив
ООооох,да въздъхна тук.От вчера се учи.Уж всичко написано,остана да се учи за класното по български /по литература правиха преди ваканцията/ и в 3 часа ми сервира, че в сряда ще има класно по география. Е ,припаднах.
Много мъка е българският при нас.Колкото по английски и испански няма проблем по български е мъка.Никакъв усет за езика.Беше и на урок еднократно при моя приятелка и тя казва същото,а в училище е наредила шестици.Как и аз не знам.С преразказите е ок ,но с тези окончания,наставки е някакво мазало.Писна ми просто

# 128
Рени, почти умрях. Как класно по БЕ и отделно по литература? Че и по география? Правилно ли прочетох? Това не може да е истина.

# 129
Ние минахме класното по математика ,но по БЕЛ предстои попитал е синът ми дали ще е трансформиращ или тест госпожата му казала,че още не било решено. По други предмети класно нямаме.

# 130
  • Пловдив
Рени, почти умрях. Как класно по БЕ и отделно по литература? Че и по география? Правилно ли прочетох? Това не може да е истина.
Направо съм си поръчала житото вече.Тук никой друг не писа за отделни класни по БЕЛ.Но.. при нас е така.По литература правеха преди Коледа-преразказ от името на герой.И по български е обявено за вторник.В сряда е по география.Силно се надявам да е контролно само,защото е казано на последните 2 раздела.Обаче на предният раздел правиха контролно.Каквото и да е вече ми идва в повече.На предния раздел съм я изпитала сериозно-нямаше пропуски.Не пропускам да изпитам за урок ,макар и след ден ,два ако не съм имала възможност.Еми 5 има.Не ,че е зле,ама при толкова учене... Сигурно е объркала нещо ,но няма и как да го видя-контролни не се показват.Е,как детето да разбере пропуските.Нещо сбъркано има.

# 131
Направо съм си поръчала житото вече.
renydent направо ме уби и мен с този израз, разсмя ме с глас Laughing
И ние така по някои предмети учене чудо, преговори, верни отговори на всички въпроси, справяне на допълнителни тестове изровени от мен от нета, но това в къщи и накрая оценка 5 на тест в училище, не ми е за оценката, но как може да се разсейва тоно на важните тестове и да бърка толкова лесни неща, а иначе ги знае...
А за връщането на контролните питах на родителска и отговора на въпроса "защо не ги връщат поне да ги видим ние родителите?" беше: "Ами ние тези тестове ги даваме от години на децата и ако ги видите ще се разпространят в интернет и трябва да мислим нови".
Потресох се от отговора.

# 132
  • София
"Ами ние тези тестове ги даваме от години на децата и ако ги видите ще се разпространят в интернет и трябва да мислим нови".
Потресох се от отговора.
Този отговор наистина удари максимума на тъпомера. Дори не ги е срам да го кажат... По-важен е мързелът да не се измислят нови сходни въпроси, отколкото децата да се научат от грешките се. Не ми го побира акълът.

# 133
  • София

Тук никой друг не писа за отделни класни по БЕЛ.Но.. при нас е така.По литература правеха преди Коледа-преразказ от името на герой.И по български е обявено за вторник.В сряда е по география.
[/quote]
И ние сме на същия хал. Не сте единствените. Само дето при нас географията и ЧП са другата и подругата седмица, тази има класно по матаматика, теста п български и диктовка по немски. Лошото е че децата не помнят какво са им казали, че ще включват и кога ще се прави, и снощи почна едно питане и обсъждане  кое, кога, защо...

# 134
  • София
За много години момичета! Нека дечицата ни да бъдат живи и здрави!
За класните нищо почти не знам. Гледам, че на сайта на училището са публикували датите за Математиката и БЕЛ. По другите предмети не са казали още. Ние през ваканцията основно се изпитвахме по История и География заради олимпиадите.

Общи условия

Активация на акаунт