Професионални серии за коса 131

• 50 698
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за състава. Showbeauty,  За тълкуването - ами на мен ми е странно, че толкова помага, тъй като растителните екстракти и алгаето са чак накрая, а Isopropyl Alcohol-а е съвсем в началото. Thinking  Също така и силиконите са преди най-полезните съставки, но пък е факт, че толкова от вас са доволни. За мен не е нещо особено съставът, не е лош ако нямаш проблем със силиконите и алкохола. Аз лично избягвам козметика било за коса или кожа, в която има немастни алкохоли(Спирт) а Isopropyl-a е именно от тях.  Cetearyl-a например е напълно безвреден.  Също да вметна(А и вие вероятно знаете), че съставката Parfum е съвкупност от други химикали(предимно алкохоли), но се води като фирмена тайна и затова имат право да не пишат как е създаден ароматът. Това го казвам, защото и той е напред в списъка иначе почти не се среща продукт без парфюм, но в доста от тях е на последно място.  Като цяло преобладават силикони и тук таме някой консервант. Може би маската би ви харесала още повече ако натуралните екстракти бяха по-напред в списъка.
П.С. : моля, никой да не си мисли, че се заяждам, правя на интересна и т.н.Grinning , като казвам че ми е странно, че ви харесва толкова много. Казвам го само и единствено на база състав и не оспорвам по никакъв начин ефекта на маската още повече без да съм я пробвала.
Сега да ви питам. От маските на Марокан от коя сте по-доволни Hydrating или Restorative? Така като гледам основната разлика е присъствието на протеин във втората и едно-две повече масла, но дали няма да идва по-тежка за тънка и права коса? А ако ги редувам?

# 256
Здравейте!
За еластайзера разбрах какви са препоръките за нанасяне преди и след боядисване. А за двустъпковата протеинова терапия на Афоджи има ли ограничение колко дни преди боя не трябва да се прави?
Хубаво беше да попитам преди да я направя,ама пуста блондинска глава Wink

# 257
Nia7777, дали мога да те помоля да разтълкуваш състава на кератиновата маска Ланза? Прилагам го в снимка

# 258
Gaggi имаш предвид анти фриз спрей Joy с антифриз ако си напръскаш косата,не знам дали ще остане нещо от нея Wink Това в кръга на шегата.Всъшност,не е спрей,а крем.Спрейовете реконструиращия и овлажняващия не са лоши също,но крема ми е фаворит.
Това е кремчето https://www.arlen.bg/product/9032/hidratirashta-maska-za-suha-ko … drator-250ml.html
А това са ми спрейовете
https://www.arlen.bg/product/9031/restrukturirasht-sprey-za-uvre … ructor-300ml.html
https://www.arlen.bg/product/9076/ovlazhnyavasht-sprey-protiv-na … uriser-300ml.html
С Мажирел са ме боядисвали в салон и излязох оранжева от там,няма да повторя.
За чупливите късащи се,заплетени  връхчета аз съм най-доволна от Афоджи.Три дни се боря с изгорена коса,хипер сухи,заплетени крайща,пробвах всичко по-известно,Олаплекс,Клетка майка,Лалга,Керастаз...нищо,всичко де що имам влезе в употреба, и накрая последния куршум беше Афоджи,няма такъв продукт за оправяне на каши,честно.Даже Олаплекса не се справи,а това чудо дето струва 12 евро ми оправи косата за минути,още два пъти като я намажа и ще е ток.

# 259
А има ли ограничение в ползването на ДПШ 2-3 дни преди/след боядисване или изрусяване? За еластисайзъра вече разбрах.

# 260
ДПШ-а сваля боята,аз не бих го ползвала поне две седмици след боядисване,но пък преди боядисване е хубаво на последно миене да го ползваш

# 261
Сега да ви питам. От маските на Марокан от коя сте по-доволни Hydrating или Restorative? Така като гледам основната разлика е присъствието на протеин във втората и едно-две повече масла, но дали няма да идва по-тежка за тънка и права коса? А ако ги редувам?
Почитателка съм на интензивната хидратираща - по известна като кафявата капачка. Бих казала че е постоянното присъствие в шкафа ми.С плътна коса, сух косъм и много третиран. Бих казала че ако не се прекалява с количеството би била подходяща и за тънък косъм, но си ътежнява косата. Имам позната с тънък не толкова третиран косъм и по рядка коса не и допадна ( за сравнение тя се кълне в Денсифик серията на Керастас, която пък за моята коса не е подходяща )
https://www.moroccanoil.com/us_en/hair-care/mask

ДПШ аз ползвам миенето преди боядисване , и отбягвам поне седмица след.

# 262
Аз смятам, че ДПШ непосредствено преди боядисване вреди много на косъма, който след това дълбоко почистване е станал много податлив на всички химии и вещества. Идеята на дълбоко почистващия шампоан е да отстрани всякакви натрупвания, силикони и подобни, за да се повлияе косата от последващото третиране, което за мен логично е да е някаква много силна маска, терапия и въобще грижа, а не боядисване.
Преди боядисване следва да сме обгрижили с протеинови продукти, за да има някаква бариера пред агресивните агенти, които така или инае ще отворят кутикула и внесат пигмент. И след боя или обзцветяване правим подхранване и хидратация.

# 263
  • Пловдив
Ванеса, кое точно ползваш на афоджи за сухи и изгорени краища? Реконструктура или някакъв спрей?

# 264
имам код чак днес го получих за 5% отстъка от Арлен за продукти извън промоция, пише че е персонален. Може ли да се ползва от друг потребител?
Ако на някой му трябва да ми пише Simple Smile

# 265
Viktoriai, и аз именно на тази марка се спрях сега и останах очарована от състава на хидратиращата маска. Тук също е добър съставът. В началото има разновидности на силикона, които за мен не са проблем. Жалкото е, че Parfum-а е съвсем в началото. След това има стабилно количество растителни масла и екстракти Heart , както и кератинови аминокиселини, Хиалуронова киселина, Серамид, Глицерин. Серамидите са важни липиди(мазнини), които натурално се срещат в кожата и изпълняват функцията на бариера, която задържа влагата.Следват няколко консерванта, сравнително безопасни , и хумектанти ( други вещества запазващи влагата). Пример за хумектант е глицеринът. Завършва с оцветители.

Някой има ли впечатления от хидратиращата маска на Ланза? А от някое масло за корени, стимулиращо растежа? Аз съм много доволна от това на Nature's Power, но искам да пробвам нещо друго.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 19:16 от nia7777

# 266
1. На Ланза само олиото keratin healing oil и спреят стимулиращият ползвам, но не съм впечатлена особено. Стават, но със сигурност няма да ги купя отново.
2. Не се боядисвам от 4 години, но май скоро ще започна, че ме дразни нещо "био" цвета ми.
Още не съм взела категорично решението, но скоро ще започна май с въпросите относно боядисването Simple Smile
Имам супер много продукти и смятам скоро да не купувам и да си ги доизползвам, че ще им мине срока на годност. Само искам нещо за  повече блясък да ми препоръчате и спирам с покупките, ето ми я косата

# 267
  • Пловдив
Страхотна коса...
Не я боядисвай, в един момент така или иначе ще ти се наложи и после вече няма спиране.

# 268
Страхотна коса...
Не я боядисвай, в един момент така или иначе ще ти се наложи и после вече няма спиране.
Благодаря, една такава рижавей сякаш и ме дразни, а все още нямам бяла коса, имам там 10-15 косъма, но не се виждат. Точно това, че някой ден ще е задължително боядисването и се спирам още с боядисването, но определено ми се иска малко промяна сякаш.
Благодарение на продуктите, които използвам последните няколко години (открити тук и по препоръки от момичетата в темата, косата ми се оправи след 7-годишният ми рус цвят), косата ми живна и порасна, много съм доволна от ампулите на Лореал, аминексил.

# 269
  • Пловдив
А на мен точно те не ми подействаха... докато серума на епруваж ми се отрази доста добре и май пак ще го подновявам.

Общи условия

Активация на акаунт