Професионални серии за коса 131

• 50 557
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ароджи е терапия,Архитект и Терапист са си грижа.
 Колорплекс евентулано,Лалга ампулите,Терапията клетка майка-това за терапии.

Netflix да много хубав и мнооого НЕ бюджетен финиш е Олаплекс6. Щом ти харесва ползвай си го. Ползвам го на суха коса. Разтривам едно грахче между пръстите и намачквам,но го неглижирах покрай други нови финиши  Laughing. Замислям се,че може би и опаковката е виновна за това,че го ползвам рядко. Голяма дивотия е да сложиш скъпарски кремообразен,гъст финиш в такова шише и то без помпа. Можеха да се прежалят поне за една опаковка с помпа като на крем или в бурканче да го бяха сложили  Laughing.

# 571
Моят протокол снощи :олио от макадамия през деня имах и в корените и косата, после на влажна коса еластайзър екстрийм, два часа така, измих с протеинов Ш абсолют рипеър Лореал , след това двуминутния конструктор на афоджи. После намазах дължините с Лалга бустера, боядисах корените, че се изветлявах миналия път и станаха жълти, дължините с розов тонер, че гоня розово злато. Измих и сложих хидратираща маска на Макадамия. Лиз ултим на Лореал крем за изглаждане, био арганово олио Лакме, олио от макадамия. Не оформих със сешоар.
Косата ми си е увредена от четири пъти изсветляване в домашни условия в рамките на два месеца, смяна на цвят от тъмен кестен почти черно.
Изводи :
-два протеинови продукта са ми много, едва прокарвах пръсти през косата. Въпреки че се къса и цъфти, един трябва да ползвам и да слагам хидратация стабилно.
-спирам с боядисване изсветляване, докато не мина границата, в която няма да може да се оправя и да изглежда добре. Да речем че постигнах промяната, която исках.
-влюбих се в това олио от макадамия. На Икаров е, импулсна покупка от аптеката. Показах в друга тема тази снимка, разликата между ляво и дясно е само, че сложих от това олио и поразгладих с пръсти.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 08:53 от Desislava Georgieva 650586

# 572
Здравейте.Накупих доста неща и сега се чудя кое как да пробвам.Снощи се измих с това, после сложих това, след това този продукт и накрая, по връхчетата едно от олиата на макадамия.Сутринта косата ми е доста обемна, хвърчаща и усещам я суха🤔.Някой да знае какво не правя както трябва?Искам косата ми да е жива, падаща тежко надолу, а не хвърчаща и суха😠

# 573
Олеее ми аз имам още от ампулите на Лалга.Ще наклепам с тях,но все пак продължавам да оглеждам за силно протеинче.Някой има ли отзиви за Терапист,искам да го пробвам.Косата ми обича протеин,а сега и има жестока нужда от него.

# 574
Кое на терапист - имам Ш и М. в комбинация омазняват много. Но си ползвам Архитект Ш (друг протеин) с М на Терапист и е идеално.

# 575
  • Варна
 Точно това щях да напиша и аз. Терапист е сериозен,но мек протеин. Имала съм цялата серия във времето.Шампоанът обаче не ми е ОК. Маската с Архитект шампоан или с Меди хидрокленс е страхотна.
 Много харесвах и балсама https://www.lookfantastic.com/kerastase-resistance-therapiste-so … &gclsrc=aw.ds който може да се ползва и като преуош особено ако косата е изгорена и съсипана.

# 576
Здравейте, следя ви с голям интерес, но може ли някой да ме светне за тези правила за протеин и хидратация? Кога, какво, кое?

# 577
Кое на терапист - имам Ш и М. в комбинация омазняват много. Но си ползвам Архитект Ш (друг протеин) с М на Терапист и е идеално.
Ау,това е много лошо,защото аз опитвам да тренирам скалпа да не се омазнява толкова много.Мисля да взема маската Терапист за поддържане просто,последните три месеца всяка събота и неделя я третирам с преси и маши,но въпреки употребата на цимент термик косата ми цъфна като майска роза.Косата ми е до кръста,небоядисана,права,обича протеи,лесно се претоварва от хидратиращи продукти.

# 578
  • София
Преди време ползвах сините Про Файбъри, и пазя страхотни спомени от тях /освен миризмата/. Помня че косата ми беше мега лъскава и значително по-силна и жилава. Сега обмислям да си ги взема пак, но виждам че маската е в различна кутия. Имате ли инфо дали и формулата е променяна? Тази серия е протеин, нали?
Също вчера си получих Ланза Кератин Хийлинг ойл маската, и мисля днес да я тествам в комбинация с Ш Архитект. Ще сгреша ли с тази комбинация?

# 579
  • София
Олеее ми аз имам още от ампулите на Лалга.Ще наклепам с тях,но все пак продължавам да оглеждам за силно протеинче.Някой има ли отзиви за Терапист,искам да го пробвам.Косата ми обича протеин,а сега и има жестока нужда от него.

Аз съм ползвала Therapiste  шампоан пълно шише.
За справка: косата ми е права, с фин косъм, изсветлявана много, адски оплитаща се, изтощена с много крехки дължини, понякога се е разтягала като дъвка.
Купих този шампоан преди година в отчаян опит да я съживя малко. Преди това съм ползвала други шампоани които ми правеха косата ужасяваща - като заплетена кошница и eдвам я разплитах и то с адски много маска и финиши (пример: Подхранващ шампоан Marrakesh Nourish Daily Original, Шампоан за възстановяване на изтощена тънка коса 300 мл Macadamia Weightless Repair, Moroccanoil hydrating shampoo, Шампоан за стимулиране на растежа 250 мл Mediceuticals Hydroclenz за суха коса).

Относно Therapiste - моментално след измиване усетих косата си много по-загладена и хидратирана.
Ниищо общо с изброените шампоани.
За съжаление тогава не я миех по начина по който се ползва Kerastase и слагах доста голямо количество + шампоан по дължините. Въпреки това ефекта беше страхотен и дори фризьорката ми ме попита какво ползвам.
Но не е било в комбинация с маската защото би ми утежнило косата, ползвах с маската Bio Argan Lakme.

# 580
Преди време ползвах сините Про Файбъри, и пазя страхотни спомени от тях /освен миризмата/. Помня че косата ми беше мега лъскава и значително по-силна и жилава. Сега обмислям да си ги взема пак, но виждам че маската е в различна кутия. Имате ли инфо дали и формулата е променяна? Тази серия е протеин, нали?
Също вчера си получих Ланза Кератин Хийлинг ойл маската, и мисля днес да я тествам в комбинация с Ш Архитект. Ще сгреша ли с тази комбинация?
Няма да сгрешиш!!!
Иначе и аз шампоана на Терапист не го използвам много. Иначе е гъст и супер икономичен,много се пени, но скалпа ми от него е раздразнен. По добре си вземе само маска, на мен ми действа идеално.

# 581
  • София

-влюбих се в това олио от макадамия. На Икаров е, импулсна покупка от аптеката. Показах в друга тема тази снимка, разликата между ляво и дясно е само, че сложих от това олио и поразгладих с пръсти.

Може ли линк към това олио?

# 582
Bettina, понеже съм се насочила към покупка именно на Керастаз, би ли обяснила какво имаш предвид "не я миех по начина по който се ползва Kerastase". Трябва да миеш и дължините на косата ли? Не се ли изтощават още повече краищата на косата?

# 583
  • София
Bettina, понеже съм се насочила към покупка именно на Керастаз, би ли обяснила какво имаш предвид "не я миех по начина по който се ползва Kerastase". Трябва да миеш и дължините на косата ли? Не се ли изтощават още повече краищата на косата?

По това което знам и предполагам че по-опитните момичета във форума могат да споделят, правилното ползване на Kerastase е следното:

Слагаш в ръката си съвсем малко количество, колкото лешник, и нанасяш на скалпа с масажни движения(може и с наведена надолу глава)  Продукта не е нужно да се разпенва особено на първото нанасяне.
Ако това количество не достигне може да добавиш още малко.  
След това отмиваш и отново слагаш още по-малко количество от шампоана вече с разпенване, за да се стича при измиването по косата надолу и да се измият и дължините.
Дължинит не се сапунисват.  Като се разпени оставяш да подейства 2-3 минути. После отмиваш.
Продуктите на Kerastase при първото измиване почистват  а при второто вече проникват съставките им навътре.
Като цяло основното е да се ползва малко количество балсам и да не се сапунисват дължините.
Също така съм чувала че особено за серия като Терапист е хубаво да се редува с друг шампоан.

# 584
Ш на Терапист наистина трябва да се редува, иначе много омазнява и сплесква. Това за изминаването е така, а и Терапист е агресивен към скалпа, затова е като терапия и през няколко измивания е добре да се използва. Иначе за честа употреба ще видите не добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт