Професионални серии за коса 131

• 50 541
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, аз използвам този начин за измиване за всички шампоани, помислих, че има нещо специално.
Насочила съм се към Ш Extentioniste и М  Densifique. Права коса, лесно омазняваща се, но дължините ми са боядисвани/изсветлявани, потъмнявани.. но са в сравнително добро състояние. Дали е ок комбинация?

# 586
Щом си с права и лесно омазнява ща се коса, мисля че ш Екстеншънист няма да ти хареса. При мен се получаваш сплескване и омазняване от него. Маската от серията обаче е хубава Blush

# 587
Избързах и поръчах комлекта шампоан,маска и серум Екстеншънист намален от нотино, дано косата ми го приеме добре, ще пиша отново.

# 588
Избързах и поръчах комлекта шампоан,маска и серум Екстеншънист намален от нотино, дано косата ми го приеме добре, ще пиша отново.

Ако редуваш шампоана с някакъв  протеинов, като архитект например, мисля че няма да имаш проблем. Но ще видиш като ги ползваш как ще са ти. Серията е наистина много хубава, но и на мен маалко ми сплесква, но пък блясъка след нея е разкошен.

# 589
[quote author=Хибискус link=topic=1163845.msg39980211#msg39980211 date=1578652704]
[/quote]
На мен днес косата ми стои сплескана, а снощи се измих със серията. Забелязвам нещо за първи път до сега на моята коса. Дори и да си вържа косата няма и следа от начупване след като махна ластиката. Толкова еластична никога не ми е била косата и с толкова блясък. Но не е моята серия за жалост.

# 590
Момичета,погледнете моля шампоаните си Лалга/тези,които го използват/В момента имам два и са коренно различни като цвят и консистенция.Единия е почти бял и много рядък,другият е почти кремав на цвят и доста по-гъст?!?!?!?дори и като аромат не са едно към едно...

Моя е гъст и бледо жълтеникав,но не е бял в никакъв случай... Аромата е като бръснарски сапун, силен и траен...

Някой горе писа, че бил протеинов, за мен си е хидратиращ или поне много мек балансиран... Някой знае ли дали в състава има действително протеини и какви точно?

Екстеншънист шампоана е също хидратиращ и заедно с маската става супер хидратация и утежняване на не толкова силно изтощена коса или на тънка коса... Маскате е ОК само с протеинов шампоан за тънки и слаби и нетретирани коси...

Серията Ланза SHTRENGTH също е хидратираща за моята коса, омазняване на втория ден по скалпа, отнет обем и фризи. Първия ден е ОК, но трябва да се мие косата всеки ден, за да е добре с тази серия. Може би е за по-сухи коси, макар че в този случай балсама ще дойде слаб...

# 591

-влюбих се в това олио от макадамия. На Икаров е, импулсна покупка от аптеката. Показах в друга тема тази снимка, разликата между ляво и дясно е само, че сложих от това олио и поразгладих с пръсти.

Може ли линк към това олио?
Съвсем обикновено олио на Икаров от Макадамия, купих го от масова аптека, беше около 4лв. Мисля че го има във всички аптеки.

# 592
lunna pateka, косата ми е много изтормозена, не се изказах може би правилно,просто успявам да я приведа в "здраво изглеждащ" вид.
Изрусявана,после потъмних, след това балеаж и после отново потъмняване и то в рамките на година. Преди ми беше много гъста, а вече е накъсана и не изглежда толкова плътна.
До сега съм ползвала шампоани все от по-нисък клас, в момента привършвам хидратиращия moisture на матрикс и ми остана доста от кератиновия на Superplex, от който честно казано не съм доволна (не измива хубаво, не се пени изобщо и заплита).
Добре де, като са от една серия(за екстеншънист говоря) каква е идеята шампоанът и маската да не е ок да се ползват един с друг?
Скрит текст:

# 593
Скрит текст:
lunna pateka, косата ми е много изтормозена, не се изказах може би правилно,просто успявам да я приведа в "здраво изглеждащ" вид.
Изрусявана,после потъмних, след това балеаж и после отново потъмняване и то в рамките на година. Преди ми беше много гъста, а вече е накъсана и не изглежда толкова плътна.
До сега съм ползвала шампоани все от по-нисък клас, в момента привършвам хидратиращия moisture на матрикс и ми остана доста от кератиновия на Superplex, от който честно казано не съм доволна (не измива хубаво, не се пени изобщо и заплита).
Добре де, като са от една серия(за екстеншънист говоря) каква е идеята шампоанът и маската да не е ок да се ползват един с друг?
Скрит текст:
[/quote]

Просто за по-фина коса идват прекалено хидратиращи - съответно утежняват. Мен ме измиха преди 2 дни в салон със серията и ми сложиха балсам вместо маска и въпреки че съм след сешоар, вече ми е сплескана косата.
Серията е балансирана към хидратираща и може да ти утежни ако ползваш всичко заедно, затова препоръчваме да пробваш и с друг шампоан (протеинов). Но всичко е индивидуално и трябва да пробваш, за да знаеш.

# 594
Хидратиращите шампоани утежняван, а протеиновите правят косъма твърд, правилно ли е това? Какви маски след хидратиращ ш. или всички стават?

# 595
Само хидратиращи стават.

# 596
  • София
Здравейте, следя ви с голям интерес, но може ли някой да ме светне за тези правила за протеин и хидратация? Кога, какво, кое?
И аз следя темите от поне 2-3 месеца, накупих разни продукти, но така и не можах да разбера как се определя кой продукт е протеин, кой хидратация. Момичета, помагайте!
Например, за мазна в корените, но с доста сухи краища, с тънък косъм, боядисана коса в тъмнолилаво-кестеняво-черешово, е подходящ протеинов шампоан, за да измие омазняването на скалпа и хидратираща маска, за да направи дължините и краищата по-гладки, нали така?
И може ли прекалената хидратация на дължините да ги направи като слама, много сухи?

# 597
От прекалена хидратация няма какво да им стане на дължините, не съм сигурна дали може да се свръххидратират, може да ти отежни и сплеска косата само. Иначе аз следвам принципа - преуош с хидратациа (еластайзър или домашна маска), протеинов шампоан и хидратираща/балансирана маска и за мен работи. Научих се доста от форума, но и аз още не мога да ги разпознавам по състава.

# 598
Най-добре е да се редува протеин и хидратация и да се следят нуждите на косата. Хидратацията се усеща като вземе много да хвърчи косището и е мека. Твърда става косата от протеин. Ш с  протеин се водят за увредени, за накъсващи се коси, тези за хидратация са си написани хидратиращи. Принцесата сподели, че и за обем Ш се водят протеин. Там не е написано та и аз се чудих.

# 599
И прекалена хидратация и прекален протеин могат да направят косата суха като слама. За това трябва да се балансира и най-вече да се определи от кое косата има нужда в момента. Ако косатa "обича" протеин, а вие ползвате главно хидратация и после се чудите защо косата е фризи, хвърчи и е суха по краищата....
Замърсявнето на скалпа е много индивидуално, зависи от вътрешни и външни фактори (мръсен въздух) и също се влияе от неправилни шампоани... Силен протеинов шампоан също може да утежни и омазни, както и хидратиращ шампоан. Най-добре са т.н.балансирани или всекидневни шампоани.
Неправилно избран шампоан = омазнен и/или сърбящ скалп, без обем, косата на клечки, фриз, пухкава, ефекта "немита коса", матирана без блясък, заплетена, хвърчаща и т.н. Smile

Между другото има протеинови меки серии, които се усещат като хидратиращи и вместо да втвърдят косата, я правят лигава и много мека. Не всеки протеин дава плътност и обем... И не всяка хидратираща серия е чиста такава - имат малко протеин в тях, който се усеща като леко втвърдяване и заплитане...

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:46 от lunna pateka

Общи условия

Активация на акаунт