Професионални серии за коса 131

• 50 529
  • 790
  •   1
Отговори
# 600

Между другото има протеинови меки серии, които се усещат като хидратиращи и вместо да втвърдят косата, я правят лигава и много мека. Не всеки протеин дава плътност и обем... И не всяка хидратираща серия е чиста такава - имат малко протеин в тях, който се усеща като леко втвърдяване и заплитане...
Кои например са такива?

# 601
Относно протеин и хидратация, можете винаги да проверите състава в интернет.  Основни съставки са вода, следващата е някакъв вид сулфат или ако е безсулфатен шапоана друг вид вещество, което отговаря за почистването от излишния себум. Протеините обикновено са соеви, оризови, пшенични и Т. Н след всяко си пише протеин. Освен това всичко което е hydrolised също е протеин, както и кератина и амино киселините. Ако има друга киселина (acid) обикновено е за баланс на pH. Хидратиращите съставки са глицерин и всички растителни масла, oleo - комплекси и Т. Н. Силиконите са по-скоро за кит, правят филм върху косъма и придават добър вид, но не действат отвътре.

# 602
  • София
Момичета, последните мнения са ми супер полезни, много ви благодаря! И аз ползвам еластисайзера като преуош, после избирам предимно шампоани за обем, за които правилно мислех, че са протеинови и после залагам на худратиращи маски, възстановяващи, с различни масла. Слагам и от маслата на Chi след това, също и серум за лесно разресване. Но въпреки това дължините и краищата са сухи, тип слама, пухкави, абе направо ужасни. Явно ще трябват още експерименти.

# 603
Привет,момичета!

Снаха ми е с мазен скалп и сухи дължини. Еластисайзер с роза предполагам,че добре ще се отрази на сухите краища. Другото,което ползвам в момента са Ш,М и ампулите на Лалга,но не съм сигурна дали е добре на мазен скалп да се нанасят такъв вид продукти.
Моля за съвет относно подходяща серия за такъв тип коса.
Благодаря ❤

# 604
  • Пловдив
Момичета, ползвали ли сте Kérastase K L'incroyable Blowdry? Косата ми е чуплива, подстригах я и прическата не се задържа повече от два часа - обръща се навън и много ме дразни. Косъмът ми е остър и стои много грозно.
Търся нещо, което поне малко да държи прическата, но без да фиксация и без да втвърдява. Ваксите също не работят при мен.
Аз да си повторя въпроса за Kérastase K L'incroyable Blowdry. Някой да го е ползвал?

# 605
Да аз, години. Пак ще го купя, много го харесвам.

# 606
  • Пловдив
Какво му е действието, има ли фиксиращ ефект, втвърдява ли косата?

# 607
Термозащита с хубав аромат. Не втвърдява косата ми и не фиксира.

# 608
  • пловдив
Момичета и аз се включвам с въпрос. Преди месец ползвах ДПШ на Лакме и след него забелязах нещо като пърхут и имах сърбеж. След това започнах да се мия с Олиосета за блясък.
Днес обаче, забелязах отново нещо като пърхут-незнам това дали се води раздразнен скалп. Преди съм ползвала също серията на Олиосета и не съм имала такива проблеми. Затова ви моля за съвет към какъв шампоан да се насоча?
Също имам питане относно термо крема на Олиосета-след него косата ми става твърда и се заплита. Не
 знам много ли слагам или не ми се отразява добре самия продукт?

# 609
  • Варна
 Не,не е чувствителен скалп това. Ако беше такъв щеше да го усетиш. Чувствителния скалп сърби,опъва и създава общ дискомфорт.
 Шапки и качулки ползваш ли сега в студа? Има опция скалпът да се пресушава от студеното и проблемът да не е в шампоните,но можеш да вземеш някой Медисютикълс примерно.
 Кога ти става твърда косата с олиесета? Веднага след сушене или на втори трети ден? Ако е второто пак студът е виновен. Ако е след сушенето веднага ти идва недостатъчен като финиш. Някакво олио преди него и след сушене ще помогне.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 08:13 от prinzesata

# 610
Момичета пазарувате ли козметика за коса от нотино или само от рибката ? И по точно кремовете и серума Лореал за стиймпод. Цената там е наполовина Simple Smile ...иии още един въпрос 😁 от скоро започнах да използвам Лалга (покрай черния петък) и съм адски доволна...препоръчайте нещо подобно за да ги редувам Simple Smile със суха коса със мазни корени съм че даже понякога и пърхут но от лалгата всичко се оправи 😍 но ми идва и малко скъпичка 😁

# 611
  • Варна
 Никакъв проблем с козметиката от Нотино не съм имала,а съм поръчвала доста.
 Аналог на лалга поне до сега не съм срещнала. Естествено има доста продукти висок клас,които са равностойни,но не са по-бюджетни ако това се търси. Ако ползваш само лалга е хубаво да вземеш една по-хидратираща маска да речем Керастаз за дълга коса и да редуваш с лалга. Шампоанът може да остане същия. Един от леките еластисайзъри примерно новия с Роза или Кокос или обикновения също ще са от полза за баланса.

# 612
Никакъв проблем с козметиката от Нотино не съм имала,а съм поръчвала доста.
 Аналог на лалга поне до сега не съм срещнала. Естествено има доста продукти висок клас,които са равностойни,но не са по-бюджетни ако това се търси. Ако ползваш само лалга е хубаво да вземеш една по-хидратираща маска да речем Керастаз за дълга коса и да редуваш с лалга. Шампоанът може да остане същия. Един от леките еластисайзъри примерно новия с Роза или Кокос или обикновения също ще са от полза за баланса.
Имам кокосовия еластисайзър но като чели не прави нищо а седя по 40м 🙄 иначе и аз мислех за керастаз 👌

# 613
  • Варна
 Какво очакваш да прави? Аз стоя с еластисайзър поне два часа,а по-често и спя с него. За каква коса говорим? Комбинацията еластисайзър и след него миене с лалга ми е любима.

# 614
Може ли в следващата тема да се обърне внимание на финишите? Последно има тема за тях от 2015, а ще е интересно да се обсъдят по-подробно нови продукти и комбинации?

Общи условия

Активация на акаунт