Какво бихте направили в тази ситуация?

• 6 935
  • 169
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Но той проблем няма.

П.П. Различните виждания за връзка се отнасят и за двамата.

# 91
... мъж, да ангажира хора с различни виждания за връзка, понеже му харесвали.
Според мен той казва открито нагласата си и по същия начин му е позволено да се надява, че тя ще размисли.

# 92
  • София
Според мен може да се проведе само още 1 разговор, за изясняване защо споменава, че иска деца от нея, но после се оказва, че не иска. И лекцията за детеродните способности и цената (в пари и не само) при евентуални проблеми впоследствие.

# 93
Пътят на двамата, трябва да бъде в една посока.
Ти искаш брак, семейство  и деца
Той - не...И ти го е казал в прав текст. Не знам, какви са причините, но всеки има право на избор за своя живот.
Като жена, изгубила  достатъчно време, бих те посъветвала да не правиш компромис с такива, бих отбелязала основни житейски различия и посоки.
Можете да поговорите, отново дали има изглед това негово решение да се промени или не.
Помня думите на бившия ми приятел  - "това което искаш, аз не мога да ти го дам" ( именно семейство и дете,нито наше, а осиновено - абсурд!) Темата е болезнена за мен.... Спирам до тук.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 11:46 от Анонимен

# 94
След като имате различия по два от най-фундаменталните въпроса на двойките,явно трябва да потърсите някой с Вашите разбирания.Човека е бил поне честен.Относно грижите,които цитирате и аз не намирам да е направил нещо особено.

# 95
Според мен всеки има право сам да прецени какъв живот иска. Щом не Ви лъже, отлагайки във времето, поне е коректен. Реално може наистина преди да е имал желание и да е размислил или да не иска семейство с Вас. И в двата случая обаче това е негово право.
Ако децата и бракът са приоритет за Вас, потърсете партньор, който е със същите желания. Разбира се, няма гаранция, че следващата Ви връзка ще доведе до тези неща, но поне ще опитвате, докато намерите човека.

# 96
  • София
Още нещо, което разбрах на собствен гръб - няма значение дали някой си е такъв изобщо или само към теб. Не ти ли харесва - бягаш.

# 97
Много е глупаво да седиш с някой, защото се надяваш, че ще му промениш мнението за фундаментални неща в живота, само защото някои черти от характера му ти изнасят, особено пък над 30-те.

# 98
още по-тъпо е един човек да ти каже какво иска и какво не, и ти след Х време да му тропаш с крак да си промени решението, щото видиш ли, ако те обичал, би трябвало. Може да не иска деца, може да иска от друга, може след 20г да съжалява, каквото и да е, човека е честен и мнението му трябва да се зачете!

# 99
  • София
За съжаление, обединяваща жените черта е мерака да променим мъжа, когото сме избрали да бъде до нас.
Няма тема, в която да не се стигне до това- той трябва да бъде надзираван, да спре да слуша мама, а да слуша жена си, да промени навиците си, да промени приоритетите си...... Mr. Green
И ако не се получи-жената става жертва на лошия вълк. Joy

# 100
absurT, малко в страни от темата, но си спомних, че имах гадже, с което имахме Х параметри и ми се разсърди, че аз съм ги приела, а не "като другите жени да се опитам да му променя мнението, изпълнявайки пируети". Още на 26г ми се беше сторило тъпа идея, но той ми разказа как наистина всички преди мен се юрнали да го моделират и манипулират. Глупава женска черта, за която много скъпо си плащат...

# 101
Има ли наистина добри причини, поради които пораснал мъж следва да продължи да слуша мама?

# 102
  • София
Има ли наистина добри причини, поради които пораснал мъж следва да продължи да слуша мама?
По-коректният въпрос би бил, има ли причина порасъл мъж да промени ценностната си система, за да я нагоди към тази на жена си в детайли, проявена и наложена СЛЕД брака?
Защото, точно за това иде реч- пълнолетен индивид, обвинен че "слуша мама", а не попива ценностите на новия "гуру" в живота си....

# 103
Нека си я пази ценностната система, само да не твори глупости и да не се запъва. Не че нещо, но хората трябва да минат някаква граница и да оставят зад себе си някои стари аз-ове. Жените го правим доста пъти в живота си. Да си стоиш с настройките от 10 клас е странно.

И да, понякога нещата просто работят, ако се слуша жената, не се дърпа назад. На мама от един момент нататък й се казва, OK Boomer...

# 104
  • София
Нека си я пази ценностната система, само да не твори глупости и да не се запъва. Не че нещо, но хората трябва да минат някаква граница и да оставят зад себе си някои стари аз-ове. Жените го правим доста пъти в живота си. Да си стоиш с настройките от 10 клас е странно.

И да, понякога нещата просто работят, ако се слуша жената, не се дърпа назад. На мама от един момент нататък й се казва, OK Boomer...

хи,хи! А, глупости са всичко, което не е както жената е решила......
Ако си видяла, че юнакът е с настройките от 10 клас, чий го търсиш с него, че и с подпис, че и дете да му родиш?
Дали не е с настройката, че ти с дебилщината му ще се справиш  и ще почне да ти играе по свирката, като по-мъдра?
Толкова по-мъдра и по- бест от майка му, баща му и цялата му рода, която го е възпитала силно погрешно? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт