Какво бихте направили в тази ситуация?

• 6 919
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
  • Down south
В първия вариант е казал това:
Скрит текст:
Привет! Пише ви една дама на 27 години, която търси съвет и градивна критика.

Ситуацията е следната. От около две години и половина живея на семейни начала с мъж на 34. Разбираме се добре. Е, имали сме леки дразги, които са се решавали бързо. Главно страдам от неговия егоизъм за две теми от съвместния ни живот -
брак и деца. Говорили сме на темите безброй пъти. Отговорът е един - не виждал смисъл в брака и не желае да се грижи за друго живо същество.
Скрит текст:
Хайде, за брака го разбирам и направих компромис, но за дете не мога.

Иначе е грижовен, когато бях болна отиде в полунощ и ми взе лекарства, водил ме е на лекар, когато не можех да се движа от болки. Взима ми от любимите сладки без повод. Показва внимание и не ме пренебрегва.

Тук идва въпроса за дете и го обзема страх, според мен. Виждала съм го как се радва на чужди деца. Били сме на гости на семейни приятели и той се усмихваше на детето. С друга семейна двойка, когато сме били на басейн си е играл с тяхното дете. Това ме обърква и за това търся съвет къде може би греша.

Какво бихте направили на мое място и в тази ситуация?

Благодаря предварително Simple Smile
След това авторката промени смисъл, за мен тя послъгва.
Четох, четох и за загубих в дебрите на това, какво искало едно 27 годишно момиче и какво предлагал един 34 годишен левент.
Темата прилича на поредната пързалка.
Предколедно тлъста.

# 106
  • Варна
Има ли наистина добри причини, поради които пораснал мъж следва да продължи да слуша мама?

За да натрие носа на жена си, показвайки, че няма пък да слушка нея 🤭🤭🤭

# 107
  • София
Има ли наистина добри причини, поради които пораснал мъж следва да продължи да слуша мама?
Порасналият човек, без значение дали е мъж или жена, трябва да слуша основно себе си. Ако някой трябва да му казва "Прави това, не прави онова" е минал покрай пораснал.

# 108
Изобщо не става въпрос да го преформатираш. Но когато си в двойка, тая двойка има определени цели и неща, които трябва да се правят. И да, човек непрекъснато си преодолява някои забравени настройки от 10 клас. Освен ако на инат не се вкопчи в тях. Аз никого не ща да превъзпитавам, само да си върви по нормалния път, адекватен за времето си. Родителите може да са много мъдри, но реално нещата се случват на момента и може да има нужда да се правят наобратно на настройките.

Няма правилно и грешно, в един етап на живота е въпрос на резултати или липса на такива.

# 109
  • BG
Направо не мога да повярвам, как сте в състояние 8 стр. да повтаряте едно и също нещо непрекъснато и да не губите вдъхновение отново и отново...
Съжалявам, не желая някоя да се обиди от думите ми.

# 110
С интерес изчетох отговорите и се получи една доста добра дискусия. Съгласна съм, че нежеланието му за дете е напълно в реда на нещата, както и моето желание за такова.

Какви изводи мога да взема като опит са да поговоря с него и да поставим картите на масата. Наистина мъже под път и над път. Като цяло съм щастлива с него и когато го взех за половинка съм го харесала такъв какъвто е. Наистина съм желала да пожелае наследник, но гледам да се развивам професионално и от време на време да го "човъркам" по темата.

# 111
Привет! Пише ви една дама на 27 години, която търси съвет и градивна критика.

Иначе е грижовен, когато бях болна отиде в полунощ и ми взе лекарства, водил ме е на лекар, когато не можех да се движа от болки. Взима ми от любимите сладки без повод. Показва внимание и не ме пренебрегва.

Не съм чела нито един отговор, но ако това в цитата ти покрива критериите за интерес, внимание и грижовност от страна на мъж/съпруг, според мен имаш голям проблем със самоуважението и ще си патиш.

Имам приятели и от двата пола, които са ходили посред нощ да ми купуват лекарства и са ми носили неща в болница без да съм била интимна с никой от тях. Карали са ме къде ли не, ама идват взимат ме от къщи и после ме оставят пак вкъщи. Един метър пеша не съм вървяла. Сладки, обяди, кафета и т.н. ежедневно някой от колегите ми носи на работа, както и аз на тях. Това не значи, че сме готови да градим живот заедно, а е просто проява на симпатия.

От потенциален съпруг очаквам много повече. Като гледам твоите очаквания за основни неща в живота като брак и деца са диаметрално противоположни на неговите. Аз не бих направила такъв огромен компромис и бих си тръгнала за да си дам шанс да намеря мъж, чиито възгледи за живота и бъдещето се доближават до моите.

Връщам се да чета. Успех ти желая каквото и да решиш.

# 112
Не трябва да игнорираш собствените си виждания и желания заради когото и да било ! Искаш брак ,а той не => страх го е да поеме такава отговорност ,а отказа му от това да има деца го потвърждава на 100%. Компромисите са хубаво нещо,но когато са взаимни Wink

# 113
Интересно е, че в повечето коментари има една негативна нотка по отношение на отказа от брак и деца.
Не е ли по-зле да има деца без да ги иска и да се чуди как да избяга от вкъщи?

# 114
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Интересно е, че в повечето коментари има една негативна нотка по отношение на отказа от брак и деца.
Не е ли по-зле да има деца без да ги иска и да се чуди как да избяга от вкъщи?

От една страна, редно е човек, като не иска нещо, да не го прави. Щом мъжа не иска дете, да не го прави насила.
От друга, живота е най-голямата ценност, която може да имаме. А жената не може безкрайно във времето да отлага имането на деца, да фертилитета е удъжен, да много жени имат деца и на 40 години,  но все пак се получава така, че жената се чувства прецакана и използвана, особено, ако е таяла надежди за дете точно с този човек, с когото е.

# 115
Той не я лъже, доколкото разбирам. Казва, че не вярва в брака и не иска деца. Авторката има право да си тръгне при тази ситуация, но не може да е разочарована, ако той заявява, че не желае нещо.

# 116
В пълното право си е да бъде разочарована. Особено, след като са й обяснявали как тя е жената-майка на неговите деца.
Не е ли мааалко подвеждащо?

# 117
къде са и го обяснявали? Нали и бил казал в началото, че не иска деца. Може да е казал, че е жената на сърцето му?

# 118
Не знам, но си мисля, че след определена възраст една жена би следвало да е по-скептична към любовните излияния в началото на всяка връзка.
Всички го правим - "умирам за Теб, не мога без Теб, ако Те няма, как ще живея... "  Но колко от нас още са с гаджето си от десети клас?

# 119
Един път е споменал, че иска тя да е майката на децата му и то вероятно в момент на нежност. И 100 пъти е казал, че не иска деца. Тя обаче пренебрегва 100-те пъти и се хваща за единия. Ами тъпо е, съжалявам. Хайде малко по-реалистично. То като една приятелка в същата ситуация, която беше решила, че мъжът може и да происка деца, след като наблюдаваше как се грижел за заека на комшиите Joy Тук същата работа - усмихнал се бил на някакво дете и хоп - тема "какво да правя". Гледай реалистично на нещата, това прави.

Общи условия

Активация на акаунт