Какво бихте направили в тази ситуация?

• 6 942
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
къде са и го обяснявали? Нали и бил казал в началото, че не иска деца. Може да е казал, че е жената на сърцето му?
Скрит текст:
Прочетох някъде, че искам съвет как да забременея без неговото съгласие. О, не, не. Не ми е минавало през ума. Знам, че с измама далеч няма да стигна. За какво ми е да знам, че детето е създадено само с желание от единия.

От началото ми беше казал, че аз съм жената от която иска да има деца. След време като го попитах ми отговори: "Е, аз не съм казвал кога". Което ме наведе на мисълта, че просто не е готов.

Ето тук.

# 121
То като една приятелка в същата ситуация, която беше решила, че мъжът може и да происка деца, след като наблюдаваше как се грижел за заека на комшиите Joy Тук същата работа - усмихнал се бил на някакво дете и хоп - тема "какво да правя". Гледай реалистично на нещата, това прави.

Satisfied Sweat Smile
Виц на деня. ...
...
...
Спиритлайт, шегуваш се, нали? За заека. Anguished

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 12:47 от tainichka

# 122
Чудех се аз защо ММ очакваше да съм домакиня, а сигурно е било, защото гледах мини заек. Joy
Добре, че не е от лесно разочароващите се, че иначе щеше и той да пусне тема тук за кариеризма ми.

# 123
Миенето на чинии и създаването на деца... малко се различават по важност.

# 124
Обикновено жените, които биха останали вкъщи са по-склонни и за брак и деца.
И за да не е спам, хората се променят. На 25 може да си мислиш, че искаш нещо, но минава време и размисляш. Човешко е. Затова има раздели, разводи и други неприятни житейски ситуации.
Съдя по себе си, затова проявявам разбиране към мъжа в случая. Срещнах ММ на 23, мислех си, че ако се омъжа и родя три деца, ще съм най-щастливата жена. 6 години по-късно ние нямаме дете, работата ми е приоритет и не съм убедена, че някога изобщо бих се омъжила.

# 125
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Обикновено жените, които биха останали вкъщи са по-склонни и за брак и деца.
И за да не е спам, хората се променят. На 25 може да си мислиш, че искаш нещо, но минава време и размисляш. Човешко е. Затова има раздели, разводи и други неприятни житейски ситуации.
Съдя по себе си, затова проявявам разбиране към мъжа в случая. Срещнах ММ на 23, мислех си, че ако се омъжа и родя три деца, ще съм най-щастливата жена. 6 години по-късно ние нямаме дете, работата ми е приоритет и не съм убедена, че някога изобщо бих се омъжила.

Майката на моя приятелка почина от злокачествено образувание на половата система,  беше между 45 и 50 години. Родила я е на 22,23 години. Приятелката ми се оказа със същото нещо, спасиха я, но няма да собствени, биологични  деца. Беше на 24-25 години по време на операцията. Парадокс, а?

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 14:11 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 126
Да, хората се променят, но когато настъпи някаква промяна, особено такава, която засяга основни житейски разбирания и нужди, редно е да уведомиш човека до теб.
А този въпросният явно няма проблем да си кюта така и да дава смесени сигнали от време на време. Затова казвам, че е подвеждащо.
Явно авторката трябва да вземе твърдо решение за животът си занапред, както и да мине през наистина сериозен разговор по темата, който да реши бъдещето им като двойка. Ама не за след 6 месеца или година... а за веднага.

# 127
То като една приятелка в същата ситуация, която беше решила, че мъжът може и да происка деца, след като наблюдаваше как се грижел за заека на комшиите Joy Тук същата работа - усмихнал се бил на някакво дете и хоп - тема "какво да правя". Гледай реалистично на нещата, това прави.

Satisfied Sweat Smile
Виц на деня. ...
...
...
Спиритлайт, шегуваш се, нали? За заека. Anguished

За съжаление не се шегувам. Същата ситуация беше - не иска деца човекът, ясно и категорично заявено. Обаче приятелката, също като авторката, това го пропуска и въодушевено разказваше как цели 3 дена този човек се грижи за заека, храни го, не забравя вода да даде, пуска го да потича из стаята... И си направи извода, че вероятно вече е готов за деца. Смешно е, но и малко тъжно, защото човек е готов да се хване и за най-хилавите сламки като е решил да си затваря очите. Тъпото е, че след 5 години авторката ще скокне и ще каже - аууу, загуби ми времето, заблуди ме и т.н. Ами не, сама си си загубила времето и си се заблудила.

# 128
Не са ми симпатични такива като приятеля на авторката. Ами като не иска деца да си живее сам, с мама или да си намери жена с отгледани деца. Няма защо да губи времето на авторката и да се възползва от любовта й.

# 129
На мен пък не са ми симпатични такива като авторката. Казано им е в прав текст каква е ситуацията, те си влизат в техни си филми и след 10 години - ох, горката аз, жертва на лошия манипулатор и използвач. Че и авторката като иска деца, да си намери такъв, който също иска, какво се е бухнала при този, който вече се е разделил с някого, заради натискане за деца.

# 130
Възрастен човек сам губи времето си, друг не може да му го загуби, особено ако са поставени картите на масата и позиците са ясно заявени.
Прехвърляне на личната отговорност на чужд гръб не само, че е недостойно, ами си е чист минус за оня, дето се опитва да го прави. Той протака и вреди основно на себе си.

# 131
Колко ясно да са заявени, като неговата заявка в началото е била, че тя е жената, от която ще има деца. Тая песен с бездетието явно я е запял на по-късен етап.

# 132
Не, всъщност авторката го вкара този драматичен елемент в по-късен етап. И човекът е казал, че не знае кога, може пък след 10 години да поиска, нали? Но пък иначе "безброй пъти" е говорено по темата и отговорът е ЕДИН, тоест той не си мени мнението всеки ден, че тя да се обърка.

# 133
  • София
Не са ми симпатични такива като приятеля на авторката. Ами като не иска деца да си живее сам, с мама или да си намери жена с отгледани деца. Няма защо да губи времето на авторката и да се възползва от любовта й.
Да, не са симпатични, обаче повечето нормални хора, които не бих нарекла егоисти, се грижат за себе си преди всичко, а после за другите. Изключвам отношенията "родител-дете", там е друго.
Но ако ми е добре с този човек, едва ли АЗ ще си разваля рахата, щом не съм го заблуждавала за такова важно нещо като децата. Той си има глава на раменете, да мисли.

Какво сте се хванали за този брак. Аз имах уговорка за конкретна дата (поне на думи) за брак, докато бях все още съм омъжена, а мъжът живееше с дългогодишната си приятелка.
Твърдеше, че на ....дата ще бъде в най-близкия съвет и е готов да подписваме брак. Не че повярвах особено и си останахме с приказките.
Давам пример, че човек може да говори всичко, щом от него не се изисква да свърши нещо реално.

# 134
Абе ти си живей с мисълта няколко месеца/години, че този човек ще създаде семейство с теб, а пък после като каже, че не е точно така, реагирай адекватно. Нормално е човек да си задава въпроси и да се чуди известно време. Все пак нормалните хора имат чувства и не могат да приемат/осъзнаят такива неща за нула време.

Общи условия

Активация на акаунт