Всякакви въпроси относно пералнята - тема 7

• 42 109
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Е, аз на ниска температура не пера - бяло и чаршафи на 60, цветно на 40. Отделно не пера и на кратки програми. И от време на време пускам почистване на 90 градуса. По принцип проблеми не съм имала. И ползвам само Ариел.

# 466
Черна станция,  и аз така правя, но в края на краищата зависи и от пералнята. Има перални, които едва успяват да намокрят дрехите. За качествено изплакване и дума не може да става. А пък ако и програмата е 15-30 мин., на която държат много хора, то как да се отмие препаратът и особено течния, който е по-лепкав.
Скрит текст:
Иначе от течните има една марка, която много харесвам - и като аромати-свежи и неутрални и като качество на изпиране и си купувам от време на време

# 467
O, аз съм си сложила едно допълнително изплакване за всичко и не мисля да го махам изобщо.

# 468
  • оттам, откъдето започва България
Според мен допълнителното изплакване е необходимо, независимо дали перем с прах, или с течен препарат.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 19:08 от didka ®

# 469
Според мен допълнителното изплакване е необходимо, независимо дали перем с прах или с течен препарат.

Абсолютно, особено ако перем с прах Wink
Аз и друг път съм писала за любителите на ухаещо пране - уханието са молекули, попаднали на обонятелните рецептори. За да се отделят такива молекули във въздуха, трябва материите да са пропити с ароматното вещество или с други думи да не са изплакнати добре Simple Smile

# 470
Не зная дали съм в подходящата тема,но смятам да купя комбиниран уред-пералня със сушилня.Можете ли да ме ориентирате от кои марки сте доволни?

# 471
Аз имам whirlpool и НЕ съм доволна изобщо. Сега я сменям с АЕГ, но не комбинирана, а два отделни уреда. Whirlpool-a е нов, на няколко месеца.

# 472
# 473
Здравейте! Ще помоля за съвет. Чакаме бебе и решихме да вземем нова пералня. Старата е много старо Daewoo, не пере изобщо добре. Цял ден чета информация и сякаш повече се обърках. Харесах една пералня Самсунг, в която може да се добавя пране и има програма за бебешки дрехи. Бюджетът ни е около 700 лева, не искам да го надвишавам. Може ли да ми дадете мнения за тази пералня  https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/ww70k44305w-le-p348608992/ или да ми препоръчате друга, която да пере добре, да има програма за бебешки дрехи и да е здрава?

# 474
  • Варна
Мисля,че ще сте доволни от тази.За този бюджет едва ли ще намерите по-добро като цена/функции/качество.

# 475
Не виждам причина да основата на търсенето ви да е пералня, която има програма за бебешко пране - според мен е търговски трик и нищо повече.
За да са изпрани добре бебешките дрехи е нужен поне среден клас пералня, качествен перилен препарат, опция за увеличаване на изплакването и количеството вода, и не на последно място - 60С.
ПП И цветно, и бяло - винаги пера на 60С, изключение прави вълната и якета/шуби.

# 476
За бебетата наистина е търговски трик, едно време пералните Перла да не би да имаха детски програми? Само трябва да се плакне по-обилно и толкова. За бебешките дрешки не ти и пука дали ще се развалят, защото траят по месец-два и детето ги израства.

В много цветни дрехи, даже и в дънките, има еластични материали, които се скапват при 60 градуса. Иначе на тъканите не им е проблем в повечето случаи

# 477
Мисля, че вместо "бебешка" програма може да търсите пералня, която има антиалергична. Идеята е, че при нея има повече изплакване, максимална температура 60гр и като сложите допълнително изплакване ще е идеална за бебешко то пране.

# 478
А дали по-високата цена на тази е оправдана или отново са излишни екстри, тип търговски трик?
 https://m.emag.bg/peralnja-samsung-add-wash-digitalna-invertoren … -le/pd/DXWV90BBM/

# 479
Търговски трик. Плащате за капачето. Повечето перални могат да бъдат паузирани в началото на прането и да се добави нещо, ако е забравено.
Бебешки дрехи се перат на програма за памук на 60 градуса, прах за бяло с допълнително изплакване и без омекотител.

Общи условия

Активация на акаунт