Всякакви въпроси относно пералнята - тема 7

• 42 088
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Търговски трик. Плащате за капачето. Повечето перални могат да бъдат паузирани в началото на прането и да се добави нещо, ако е забравено.
Бебешки дрехи се перат на програма за памук на 60 градуса, прах за бяло с допълнително изплакване и без омекотител.

И двете имат капачета. Разликата е, че по-скъпата събира 9 кг пране и има някаква програма за мехурчета, която изпира по-добре.

# 481
Подкрепям за бебешкото пране, предната ми пералня имаше програма бебе и тя беше на 95 градуса?! Не съм си помисляла да пера дрехите на нея.
Относно добавянето на дрехи. Сегашната ми Бош има функция пауза, отключва се и добавям каквото съм забравила. През целия цикъл пране ми я отключва, разбира се на цикъл плакнене не съм пробвала да добавям, защото е безсмислено.

# 482
https://www.samsung.com/bg/washing-machines/combo-ww70k44305wle/WW70K44305WLE/

Една жена е написала, че тази пералня не пере добре.
Аз бих взела тази:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-ws947ln
Със сигурност пере с повече вода и има персонални настройки на всяка програма. Доста по-тежка е от Самсунга (с цели 19.5 кг), което е много по-добре.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 11:16 от petiaivanov

# 483
95 градуса е за много екологични хора, които не ползват памперси, а перат пелени. Само за това е нужна тази температура и наистина е баш за бебета Simple Smile

# 484
Аз имам точно същия модел на Самсунг, 7 килограмовия с addWash. Повече от доволна съм, пере си чудесно, тиха е.
Само искам да вметна нещо за addWash, когато темп. на водата е достигнала 60 градуса addWash не може да се отваря, хубаво е да се знае.
Аз пера по - често на 40 гр и си добавям без проблем забравени дрехи, но зная, че има хора, които си перат само на 60 и за това го пиша.

# 485
  • София
Скрит текст:
Търговски трик. Плащате за капачето. Повечето перални могат да бъдат паузирани в началото на прането и да се добави нещо, ако е забравено.
Бебешки дрехи се перат на програма за памук на 60 градуса, прах за бяло с допълнително изплакване и без омекотител.

И двете имат капачета. Разликата е, че по-скъпата събира 9 кг пране и има някаква програма за мехурчета, която изпира по-добре.
Програмата за мехурчета /еко бабъл/ върши чудеса. Аз имам подобен самсунг с ад уош капак и си удобство ако си забравил нещо, на старата ми пералня ме може да й се отваря вратата, ако тръгне програмата. Като цяло съм много доволна и изпира всякакви петна. Не се разходжа като центрофугира, въпреки, че не е кой знае колко тежка /явно кг. й тежест са й достатъчни/ в сравнение в миле или някои бошове примерно - 64кг. по спомен е или там някъде. Иначе както са казали, когато водата когато е достигнала 60 градуса addWash не може да се отваря - това е така за да не се опари/изгори някои, ако бръкне в горещото, но докато стигне градусите /а дали не бяха и 50, трябва да се види в книжката/ - може да се отваря, все пак добавянето следва да става в началото на програмата, иначе може да компрометира резултата на изпиране.

# 486
  • Брюксел / София
При първото празно пране на нова пералня слага ли се перилен препарат или се пуска съвсем празна: без дрехи и без перилен препарат?

# 487
При първото празно пране на нова пералня слага ли се перилен препарат или се пуска съвсем празна: без дрехи и без перилен препарат?

Пуска се на максимална температура, без дрехи, без центрофуга, с малко перилен препарат (около половин доза, защото като няма дрехи много се разпенва).

# 488
Само да вметна, че половин доза е много. Една супена лъжица е достатъчно.

# 489
  • оттам, откъдето започва България
И според мен е много това количество прах.

# 490
  • Брюксел / София
Само да вметна, че половин доза е много. Една супена лъжица е достатъчно.
Мда, убедих се! Трябва да е по-малко от половин доза перилния препарат.

# 491
Всъщност не по-малко от половин доза, а по-малко от супена лъжица. Преди около 3 месеца пуснах програмата за почистване с около супена лъжица прах и когато отидох да проверя колко остава до края половината кухня беше в пяна. Като в комедия, но чистенето си беше истинско.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 01:52 от Рори72

# 492
Аз сложих половин доза на новата пералня, вярно се разпени доста, но тъкмо и да се поичисти каквото има да се  чисти там, нищо не ми е излизало от нея.

# 493
  • Брюксел / София
На мен също никаква пяна не ми излезе извън пералнята с половин доза, но просто ми се видя, че пяната е повече. Спокойно можех да сложа и по-малко прах, но не е имало проблем.

# 494
Здравейте, страхотна тема. От многото четене се насочих към Gorenje. Има ли модели, които трябва да избегна, тоест има ли хора тук, които са използвали даден модел и не са доволни. Насочила съм се към няколко модела. И трите са на различни цени. От 899 на долу.
Благодаря!

https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ni/ws846ln/729411

https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ni/wa963ps/734984

https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/wei843/729391

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 17:53 от make41

Общи условия

Активация на акаунт