Всякакви въпроси относно пералнята - тема 7

• 42 009
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Да ги викшеш пак и да им пуснеш центрофугата, ако не си го направила. Да няма някой маркуч, който да трака в корпуса?

# 541
Не знам дали  ще дойдат заради същото оплакване. А не е като похлопване просто. Направо си блъска  барабана в корпуса.

# 542
  • оттам, откъдето започва България
Всеки път ли блъска, или инцидентно? Моята пералня също го прави това, но когато не разпредели равномерно дрехите. Аз затова и не я оставям сама при центрофугиране.

# 543
Не знам дали  ще дойдат заради същото оплакване. А не е като похлопване просто. Направо си блъска  барабана в корпуса.
Аз ако съм, ще ѝ отворя задния капак, ще ѝ бухна 2-3 чаршафа да ги намокри и ще я пусна на центрофуга, и ще гледам какви ги върши. Да не би случайно да има забравен някой транспортен болт или някой стиропор под барабана?

# 544
Ако пералнята е на години и е натоварвана прилично, то вероятно е време да се подменят амортисьорите, ако това не е направено вече, особено ако в началото си е работила нормално, а след време се е появил проблема. Вероятно, на по-ниските обороти ( в началото при центрофугиране ) блъска повече ( особено, когато намества прането ), а при по-високите се успокоява. При всички положения, ако не са подменяни скоро, няма да навреди да се направи това. Макар че, би трябвало да са ги проверили. Може и да е нещо друго или просто не им се е занимавало. Иначе, това което са казали е така, но самото поведение на пералнята би следвало да е едно и също във времето. Ако има промяна, при сходни условия, то има нещо което не е както трябва и е нужно да се подмени, за да се нормализира работата на пералнята. Мисля, че е по-вероятно да са амортисьори, отколкото пружини.

# 545
Пералнята е на няма и 2 години. Техника каза че нямало проблем с амортисьори. Добре е нивелирана, контакта е наред, няма забравени болтове и опаковъчни материали.  Освен това е 8 килограмова, а барабана реално побира 5-6кг. нормално пране. Теглила съм го и със сигурност не е претоварвана.  
      Сега като се замисля на бавни обороти наистина блъска повече. Явно си го има проблема с разпределянето на тежестта,  ама ми се вижда невъзможно пък да се перат само тениски или само бельо. Ще трябва по цял месец да ги събирам че да я напълня.
     Непонятно ми е как ги правят новите модели. И други хора са ми споменавали че блъскат. Със старите модели го нямаше този проблем. Чудя се тези пружини не може ли да се затегнат. Страх ме хваща да не хвръкне някой ден барабана през прозореца.... Joy

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 00:22 от geizer

# 546
Пружини се продават със сигурност. Не би трябвало да са скъпи, но не ми се вярва да е от тях, още повече при описаното натоварване. За това, колко памучно пране събира за комфортно изпиране е нужно да се гледа обема на барабана, а не обозначените килограми. Горе-долу на 1Ол от него се слагат към 1кг памучни дрехи. Съвсем нормално е нова пералня, на която пише 8кг да побира около 6кг сухи памучни дрехи и да остане малко място за добро изпиране. Иначе, може да си е такъв модела или конкретната бройка, защото описаното поведение не е нормално за пералня на 2г, ако го прави всеки път. Ако беше нещо характерно много хора щяха да се оплачат, понеже е доста неприятно и няма как да се пропусне. Ако при търсене на конкретния модел не излиза подобна информация, значи не е масово и трябва да се търси причината другъде. Но, ако в началото е било добре, а сега се държи по този начин, то нещо се е променило във времето и е нужно да се разбере какво е то и да се отремонтира. Може би не е лоша идея да я погледне и друг техник и както написа petiaivanov да се тества с дрехи пред него. Ако го прави само понякога, то е напълно възможно просто да си е такъв модела, с не толкова устойчива конструкция и при подобни условия да започва да се държи така, но не пречи да я види и друг човек, все пак. Наистина, подобно нещо може да се дължи и на транспортен болт или други транспортни елементи, но ми се струва странно да не ги заблежат техниците, тъй като сигурно не е рядко явление и вероятно първо за това гледат, обаче може и да са пропуснали нещо. И сега има по-стабилни и здрави перални, но са в по-високия ценови клас. Като цяло качеството е занижено при всички и наистина се следва логиката да се сменя уреда по-често, пък и както се спомена по-назад, особено при сегашните казани, е и по-хигиенично.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 01:59 от plm_79

# 547
Абсолютно съм съгласна, че качеството е занижено за абсолютно всички марки и модели, които се предлагат на европейския пазар.
Или са много скъпи и с по-добро качество(но не достатъчно за парите си) или са по-евтини (но пак скъпи спрямо вложените компоненти), но са гола вода. Изобщо, уредите от последните 5-10 години нямат нищо, ама нищо общо с тези от преди 15 години. И за това не мога да приема, когато някой попита за някоя марка, друг да му отговори "ами аз я имам от 15-20 години и съм много доволен. Нищо не ѝ е ремонтирано". Сигурна съм, че е така, но това изобщо не важи са същата марка към днешна дата. Естествено, не само производителите носят цялата вина за некачествените уреди. Това произхожда и е следствие от един куп европейски директиви (иде ми да напиша нещо нецензурно) и топката е пак в полето на крайния потребител.

# 548
Здравейте, преди време в темата бях писала, че ползвам пералня, която не изплаква добре и затова търся друга, но както установих. Модела, цената и други фактори не са определящи за това. С допълнително изплакване спря да остава пяна в барабана, но когато направя пробата с купа с вода, пак остава пяна. Слагам малко препарат за пране..........започвам да си мисля, да не е от течния препарат....интересно ми е дали дрехите от вашите перални ще пускат пяна. Слагам вода в купа и взимам от току що изпраните дрехи някоя малка дреха и започвам да изплаквам на ръка.........Ами резултата е слой бяла пяна. Да кажа, че нарочно не слагам омекотител.
Ще се радвам някой да пробва и сподели. Вече не знам каква пералня да взема.....за мен дрехите с пяна не са изпрани дрехи.

# 549
Кой модел е тази пералня и с колко литра вода пере по документи? Подобно нещо ми се е случвало само ако съм предозирала препарата-например съм сложила 2-3 кг. пране, с пък прах за пет. Пусни пералнята няколко пъти празна да плакне. Сигурно  има и остатъци от препарати.

# 550
  • оттам, откъдето започва България
make41, ще пробвам и ще споделя, но няма да е днес.

# 551
Здравейте, преди време в темата бях писала, че ползвам пералня, която не изплаква добре и затова търся друга, но както установих. Модела, цената и други фактори не са определящи за това. С допълнително изплакване спря да остава пяна в барабана, но когато направя пробата с купа с вода, пак остава пяна. Слагам малко препарат за пране..........започвам да си мисля, да не е от течния препарат....интересно ми е дали дрехите от вашите перални ще пускат пяна. Слагам вода в купа и взимам от току що изпраните дрехи някоя малка дреха и започвам да изплаквам на ръка.........Ами резултата е слой бяла пяна. Да кажа, че нарочно не слагам омекотител.
Ще се радвам някой да пробва и сподели. Вече не знам каква пералня да взема.....за мен дрехите с пяна не са изпрани дрехи.

Аз имах такъв проблем със Samsung Quick Drive

https://www.samsung.com/bg/washing-machines/washer-ww90m644opxle/

Уж последна технология не знам си какво пусках по 4 изплаквания на програма Памук Не-Еко (вместо 2, както са зададени) и пак лепнеха дрехите, дозирах по 50мл максимум Ариел или Персил, със сух прах или капсули беше още по абсурдно положението. Накрая я продадох на познати с предупреждение за изплакването, но на тях явно не им прави впечатление.
Преди това съм ползвал 2 модела Samsung нямаше подобни проблеми. Явно е до модел и функции. Сега използвам Miele изплакването е много добро.

# 552
Кой модел е тази пералня и с колко литра вода пере по документи? Подобно нещо ми се е случвало само ако съм предозирала препарата-например съм сложила 2-3 кг. пране, с пък прах за пет. Пусни пералнята няколко пъти празна да плакне. Сигурно  има и остатъци от препарати.

Индезит и Горение. И двете са с около 10 200 л на година. Мисля, че така се пишеше правилно. Сега и новата пак е Горение пак същия проблем на два дни пералня....Сега пробвах функцията с DoseAid, в зависимост от килограмите дрехи............изчислава автоматично колко препарат трябва. Ако пак продължава така, мисля да направя рекламация директно към производителя. Не мога да рзбера какви са тези перални в днешно време.....и малко и много пари да дадеш все проблеми.

Piole1  При мен не лепнат дрехите. Излизат хубаво изпрани с хубав аромат на чисто, но като направя пробата, която описах......пак пуска пяна. Даже изпра петна от череши, храна и флумастери....Като цяло е ОК, но защо дрехите пускат пяна.....???

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:24 от make41

# 553
  • Варна
gorenje трябва да има бутон за допълнително вода?

# 554
Ако можеш, снимай и покажи тази пяна. Нещо не ми се връзва всички уреди да не са наред. И този "тест" с купата също ме съмнява.
Предполагам разбра, че Горенье, освен  функция "допълнително плакнене", имат и фунция "по-високо ниво на водата", която е страхотна (имала съм).

Общи условия

Активация на акаунт