Проблем с мъжа ми, дайте мнение, моля

• 22 518
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
По принцип ерОдираните жени пишат с по-малко правописни грешки, ама ти си знаеш.

Иначе си права, че хората без морал не са длъжни никому нищо, нито на децата си, нито на жените си, само на себе си. Въпросът е, че не винаги са разпознаваеми веднага, често си показват рогата в моменти, когато партньорът е уязвим (примерно - прясна родилка или с малко дете, или тежко заболяване).
В други държави законодателството озаптява такива безотговорни неморалници, в нашата - по-малко.

Ако на тебе ти е кеф да носиш на гърба си цялото семейство финансово и битово, докато мъжа ти си щрака с пръсти, и да го наричаш това "прекрасно семейство", ОК, това си е твое право. Само че такъв мазохистичен светоглед не е много разпространен. Дано нямаш дъщери, на които да вмениш такива самоунищожителни представи.

В семействата хората разчитат един на друг - в болест и здраве, в добро и зло.
В "семействата", в които всяка коза е за свой крак и всеки гледа себе си, настъпва неизбежен разпад.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:11 от Анонимен

# 181
  • София
"Не си спомням баща ми
някога да е казвал на мама:
- Обичам те!
Но щом болест я връхлетеше,
той переше и готвеше
и я поглеждаше толкова ласкаво,
че тя се изчервяваше,
като момиче.
А когато мама умря –
татко се смали,
залиня
и набързо пое
към небето.
На гърба
на тяхната сватбена снимка
прочетох: “Василке, чакай ме.
Скоро ще дойда при тебе.”
След тези простички думи
колко ли струват всички любовни антологии?

# 182
Много е тъжно в какво сме се превърнали. И самите ние и връзките си. Всичко вече толкова се анализира, налагат му се правила, извращава се. Умува се кой на кого с какво е длъжен и какво не. Имам чувството, че вече връзките между мъж и жена са една непрестанна борба за надмощие, доказване, надцакване и прецакване. Отвратително е.

Да, никой на никого не е длъжен, но е хубаво когато си поставяш оценка не само на база банковата сметка ами и на човешкото отношение към партньора, който сам си избрал за свой. Майката/бащата на децата ти. Не е нормално да е толкова извартено и сложно. Съревнование кой е по по най и то цял живот. После защо сме изнервени, защо връзките не вървят и т.н. Е как да върви нещо счупено от самото начало...

# 183
Проблемът е, че ако нещата са без правила, е въпрос на късмет и добро желание двете страни да се държат като хора. Не като животни или като психопати. Защото за някои хора, ако няма сериозни правила, ще си првят каквото си знаят, дори да са глупости.

А някои мъже са доста добри в тая игра. Буквално използват майчинството като втори ергенлък - жената е ангажирана, не знае на коя земя е, той обаче се прави на излишен, че и пари си заделя.

# 184
Не е нормално да е толкова извартено и сложно.
В нищо не сме се превърнали. Винаги е било сложно. Просто животът е бил по-притискащ битово и това е измествало вниманието.

# 185
Първо аз печеля достатъчно, за да не искам пари. Второ мъжът ми си харчи парите, както си иска.
Скрит текст:
При нас от началото на връзка си, си създадохме ред и си го спазваме независимо кой колко печели. Ама тея неща се мислят преди да създадеш връзка. Постфактум я камилата, я камиларя!
И тоя морален закон, може да важи за хора с морал. От там нататък никой с нищо ни ви е длъжен.
Айде стига с това, мъжът трябва да си издържа семейство. То тогава жената е длъжна да готви, да чисти, да пере. Може би преди 200 години е било така!
Сега, ако ти си о.к. с това, да гърбиш за всички-семейство, деца, мъж, включително и финансово, докато мъжът ти си купува "часовници и харчи както си иска", добре.Животът си е твой.
Но, не внушавай, че това е правило и че мъжът няма ангажимент към детето/децата, което е създал.
По всякакви закони-морални, държавни, етични и т.н., има задължението да отгледа това дете, включително И ФИНАНСОВО, докато стане на 18.

И на другия ти ...въпрос:моят мъже не пише в кокошкарски форуми-не е обида, просто тук наистина често е като кокошарник, но ако пишеше, би ти казал, че да, едно от най-важните качества на стойностния мъж е да понесе отговорностите, които е поел, създавайки семейство и деца.

# 186
То това си е доста български феномен - на гол тумбак чифте патлак. Семейства живеят с нисък стандарт в някои аспекти, но отнякъде се появяват скъпи играчки, коли-лами, гълтащи хиляди...ами странно си е. Още повече, че мъжете понякога имат меко казано странни решения за финансите.

# 187
Скрит текст:
Първо аз печеля достатъчно, за да не искам пари. Второ мъжът ми си харчи парите, както си иска.
Скрит текст:
При нас от началото на връзка си, си създадохме ред и си го спазваме независимо кой колко печели. Ама тея неща се мислят преди да създадеш връзка. Постфактум я камилата, я камиларя!
И тоя морален закон, може да важи за хора с морал. От там нататък никой с нищо ни ви е длъжен.
Айде стига с това, мъжът трябва да си издържа семейство. То тогава жената е длъжна да готви, да чисти, да пере. Може би преди 200 години е било така!

Сега, ако ти си о.к. с това, да гърбиш за всички-семейство, деца, мъж, включително и финансово, докато мъжът ти си купува "часовници и харчи както си иска", добре.Животът си е твой.
Но, не внушавай, че това е правило и че мъжът няма ангажимент към детето/децата, което е създал.
По всякакви закони-морални, държавни, етични и т.н., има задължението да отгледа това дете, включително И ФИНАНСОВО, докато стане на 18.

И на другия ти ...въпрос:моят мъже не пише в кокошкарски форуми-не е обида, просто тук наистина често е като кокошарник, но ако пишеше, би ти казал, че да, едно от най-важните качества на стойностния мъж е да понесе отговорностите, които е поел, създавайки семейство и деца.
Франсоаз има разлика между това да понесе отговорностие, защото е стойностен и да е длъжен да ги понесе. Но съм на 100% съгласна с това, което би казал мъжа ти.
Иначе, аз не се гърбя с нищо. Просто така съм си ораганизирала живота. А мъжът ми, той си харчи парите за мен и за децата и за себе си, не защото е длъжен, а защото така иска. Никога не съм го карала, негов си е избора.

# 188
Спорим за значение на думите. Много е лесно да кажеш, че не принуждаваш мъжа си, щото нали, харчел за семейството. Ама ако имаш налице от типа, който смята домакинството за нещо под нивото, а той си урежда комфортен живот с екстри - това е друго.

Аз лично силно вярвам, че дори нестойностен може да се научи. Тоест на казармения принцип - който не може, ще го научим; който не иска - ще го накараме. Иначе е много лесно да скатаеш в живота, а това е гаднярско и психопатско поведение. И разбира се, че който си е вадил патката да прави деца и е вързал жена за себе си, е длъжен да ги гледа. Винаги е било така и винаги е имало обществен натиск в тая посока.

Но в БГ има едни майки, дето вече порасналия им пергиш го жалят, че черно теглило тегли с тая жена и деца. Същевременно искат да има жена и деца, ама ако може да не ги издържа и да не си развали рахата. Доста мъже успяват да построят тоя вид комунизъм - мама да го жали, жената да не го закача.

# 189
Още повече, че мъжете понякога имат меко казано странни решения за финансите.
Мой познат миналата година отиде на екзотична екскурзия с любовницата си, докато жена му (си остана вкъщи) с деца на 1 и 6 години да пазарува от суперите намалени стоки, в кухнята им мухъл и токът неплатен, щото, нали, му трябвали парите за екскурзията.

# 190
Ако всички родители си възпитават синовете качествено, такива теми няма да съществуват.

# 191
Оф, това ми напомня за някакви моменти в британската литература. Жените у дома живеят скромничко, която има рента - оцелява; мъжът през това време си живее "в клуба", с мъжки луксозен живот.

Не че нещо, но ако мъжът е несъзнателен и тъп и си държи локацията включена, само подсказвам колко хубави данни събира един телефон и как комбинирани с един финансов одит могат да са добър материал за бракоразводните адвокати.

# 192
Не е само до възпитание. Според мен е точно до чувство за безнаказаност, и че никой никому не е длъжен.
Конкретният човек не е възпитаван въобще така. В момента не си говори с майка си, защото тя е против начина му на живот. С баща си обаче има чудесна комуникация, защото татко не го укорява за нищо. Той смята, че горкото му синче е попаднало под въздействието на зла магия и няма абсолютно никаква вина. Само че въпросният баща няма нищо общо с възпитанието му, защото е разведен с майка му от 5-годишна възраст на плейбоя и го е виждал само като ваканционен татко. Майката, която му осигури дом, чудесен човек за пастрок, сестричка, образование, включително му купи апартамент и страшно много помага за децата, е персона нон грата.

# 193
  • София
Има много жени, Сирено, които умрат да са боркини. Всячески, с всяка фибра на тялото и съзнанието си, те доброволно падат в боя и това им харесва. Да опяват, да мрънкат, да повтарят за тиквените медали, за нещастието в собствения им живот......Една вечна и безконечна борба е техния живот. И в нещастието си намират щастие. Не го разбирам, но е пълно с такива.

# 194
Сапфир, много бих искала да остана насаме с твоя познат и една дебела точилка.

Общи условия

Активация на акаунт