Проблем с мъжа ми, дайте мнение, моля

• 22 496
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
Ама и аз това повтарям, че никой не е длъжен
Ти продължаваш да повтаряш, при това глупости. Колкото и да ти е трудно да схванеш съпрузите имат права И задължения. И колкото и да ти е трудно да разбереш, тези отношения са уредени дори законодателно в Семейния кодекс.

Цитат
сърдете се на избора си и не си мислете, че може да промените някой.
Коя пък си мислиш че си ти за да коментираш избора ни?! И как си позволяваш да обобщаваш всички ни, говорейки назидателно? С тези разсъждения вроятно дори нямаш семейство.

Цитат
Голяма част от мъжете все още са патриерхално възпитани и може да им се противопостави само еманципирана и еродирана жена
Коментираш неща, които дори не знаеш как се пишат. Патриархално, ерудирана.

# 196
Цитат
Голяма част от мъжете все още са патриерхално възпитани и може да им се противопостави само еманципирана и еродирана жена
Коментираш неща, които дори не знаеш как се пишат. Патриархално, ерудирана.

Извинявам се за правописа, права си! Но това, че не съм ги написла правилно, не значи, ме не ги разбирам. Може би са ми по ясни от го-голямата част от пишещите.

В семейния кодекс/защото съм го чела/ никъде не пише, мъжа е длъжен да издържа семейство си финасово, нито пък че жената е длъжна да домакинства. Там пише други неща...попрочети ги!

И не коментирам на никой избора, а че сам си е виновен за него и на себе си да се сърди.

# 197
  • София
Ама, никой не иска мъжа на авторката да я издържа. Иска се, собствения офспринг да издържа.

# 198
Би било интересно, авторката да даде някаква светлина по въпроса, понеже аз останах с впечатлението, че човека плаща битови сметки, апартамента е осигурен от родителтите му, жената и бебето са на топло и че трябва да го моли за пари като нейните свършат. Отделно беше обяснила, че и с къпане и оправяне на бебето помага.

Пък снощи щеше чарашафите да му прибира....Интересно там как са се развили нещата.

# 199
  • София
Би било интересно, авторката да даде някаква светлина по въпроса, понеже аз останах с впечатлението, че човека плаща битови сметки, апартамента е осигурен от родителтите му, жената и бебето са на топло и че трябва да го моли за пари като нейните свършат. Отделно беше обяснила, че и с къпане и оправяне на бебето помага.

Пък снощи щеше чарашафите да му прибира....Интересно там как са се развили нещата.
Гледай, хората какви възприятия имат.
Аз останах с впечатлението, че човека плаща едни 100 лв за ток и вода, апартамента Е на родителите му, благодарение на които и НЕГОВИЯ задник е на топло, че жена му го моли за пари за храна и дребни семейни, които той не дава. И секс не дава.
А, и плиска едно корито вода.

# 200
  • Бургас
В семейния кодекс/защото съм го чела/ никъде не пише, мъжа е длъжен да издържа семейство си финасово
Но пък пише, че и двамата родители са длъжни да издържат децата си, респ. достатъчно ясно за разчетени финансовите задължения и на мъжа.

# 201
В семейния кодекс/защото съм го чела/ никъде не пише, мъжа е длъжен да издържа семейство си финасово
Но пък пише, че и двамата родители са длъжни да издържат децата си, респ. достатъчно ясно за разчетени финансовите задължения и на мъжа.

Да, но не пише пропорции и в какво се изрязява издръжката. Щото може и памперси да не се купуват и да се пере по две перални всеки ден. Може АМ да не се купува, а да се прави айрян/ не казвам, че това е ок, давам пример/, така, че тук нещата са много общи.

Гледай, хората какви възприятия имат.
Аз останах с впечатлението, че човека плаща едни 100 лв за ток и вода, апартамента Е на родителите му, благодарение на които и НЕГОВИЯ задник е на топло, че жена му го моли за пари за храна и дребни семейни, които той не дава. И секс не дава.
А, и плиска едно корито вода.

Така е, само че битовите разходи бяха 40 лв. по едно време. Сега станаха 100. А реално всички предполагаме...

# 202

Не му събрах, чаршафите снощи. Сготвих, сложих му салатата на масата, както и моята чиния, приготвих коритото на Петя и наредих, като се прибира да купи мляко на бебка. Казах къде е по - евтино и да се оправя.Не съм разговаряла дори, кой знае колко с него, защото, като се прибра, оставих бебка със шезлонга на неговото легло, а аз се изпънах на спалнята и съм заспала за 30 мин. (нещо кръвното ми беше май ниско) Хубавеца, даже ми звъня на телефона, докато съм в другата стая. После, дойде и попита, кога ще къпим Петя и след това обичайното. Хапна си, сложих му манджата, вдихнах си моята чиния, и си отидох в спалнята с Петя. Изгледах си сериалите и повече не сме говорили.

# 203
А той впечатли ли се от нещо?

# 204
Напротив, и пропорцията е уточнена - минимум 140 лева месечно, дори и да е безработен, това само за детето. Но ако работи, въз основа на нуждите на детето е длъжен да покрива поне половината. Отделно е длъжен да плаща половината от абсолютно всички разходи в дома за храна, консумативи, ток/вода/данъци и други подобни.
Това е, каквото е длъжен.
Ако освен това е и мъж, поне докато жената е заета с отглеждането на детето МУ, трябва да създаде достатъчен материален комфорт за цялото семейство. След това е въпрос на договорка.

Авторке, той малък ли е, че му режеш салати и му прислужваш на масата?

# 205
Black_Sapphire
Моля те цитирай ми ги тея членове от смейния кодекс. Човек никога не е късно да научи нещо ново.

# 206
А той впечатли ли се от нещо?
че от какво трябва да се впечатли? Това е нещо обичайно при нас, аз да го чакам с вечерята, сложено всичко на масата..

# 207
Телевизора в спалнята е виновен. Laughing Убиец е на всякаква семейна страст.Hands V

# 208
Телевизора в спалнята е виновен. Laughing Убиец е на всякаква семейна страст.Hands V
хаха, научих се от него 😉

# 209
Ама и ти много му подгъзуваш. Я си гледай детето, не му пери дрехите и готви само за себе си. Гати готованеца.
Телевизора може и да е разпалител на страсти, зависи какво се гледа 😆

Общи условия

Активация на акаунт