Проблем с мъжа ми, дайте мнение, моля

• 22 545
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
А бе, вас кой ви излъга, че мъжа е длъжен да си издържа семейството?!? Къде, в кой закон го пише?? Или пък, че жената е длъжна да върши домакинска работа?!? Никой не е длъжен с нищо!

И за справка, щото ме обвиниха, че ставам за семейство, имам страхотно семейство и две прекрасни деца. Така че от мен, само пример може да вземете! 😁

# 166
В семейния кодекс. И може да се сключи брачен договор с точно разписано как и с какво е длъжен.

Не знам, твоят мъж само за себе си ли харчи парите си? Защото да, уж е до съзнателност и добро желание, но има хора без добро желание и трябва да им се подскаже, че вече са в брак и жена и деца не се самоотглеждат.

Щото това малко бие на ориенталщина - у дома там както могат, луксовете - за мъжа.

# 167
В моралния закон го пише. А какво е длъжен той да прави, когато жена му роди и си остане вкъщи?

# 168
Първо аз печеля достатъчно, за да не искам пари. Второ мъжът ми си харчи парите, както си иска. При нас от началото на връзка си, си създадохме ред и си го спазваме независимо кой колко печели. Ама тея неща се мислят преди да създадеш връзка. Постфактум я камилата, я камиларя!
И тоя морален закон, може да важи за хора с морал. От там нататък никой с нищо ни ви е длъжен.
Айде стига с това, мъжът трябва да си издържа семейство. То тогава жената е длъжна да готви, да чисти, да пере. Може би преди 200 години е било така!

# 169
  • Варна
За какво спорите всъщност... Тя ситуацията е ясна вече.

# 170
  • София
Първо аз печеля достатъчно, за да не искам пари. Второ мъжът ми си харчи парите, както си иска. При нас от началото на връзка си, си създадохме ред и си го спазваме независимо кой колко печели. Ама тея неща се мислят преди да създадеш връзка. Постфактум я камилата, я камиларя!
И тоя морален закон, може да важи за хора с морал. От там нататък никой с нищо ни ви е длъжен.
Айде стига с това, мъжът трябва да си издържа семейство. То тогава жената е длъжна да готви, да чисти, да пере. Може би преди 200 години е било така!
Теб къде те стяга чепика, та скачаш така? newsm78
Нито си първата, която печели достатъчно на този етап от живота си, нито си последната.
Нито си първата, дето изпада в ужас, като се заговори за готвене, чистене и пране, нито си последната.
За морала- ти си знаеш, но едно е вярно- няма да е все така, та ако утре се разболееш, какво става със стройната ти теория?

# 171
Абе не знам, не е ли смотанко да си дадеш всички пари за памперси и пюрета и за базови неща, а мъжът примерно да си напазарува мотор или въдици или нещо друго за густо?

# 172
Не е било преди 200 години, госпожо! Пълно равенство между мъже и жени има само в Исландия. (По статистика.)
Вие, може би, идвате от Марс да ни обясните колко сме тъпи на Земята...

Какво значение има колко изкарвам, ако ще давам парите си за детето, а мъжа ми за неговите хобита и любовница?
А втората година от майчинството, кой Ви издържа? Някои думи звучат красиво, особено -  убедително, след като така яростно спорите. Въпроса е дали реалността отговаря напълно на твърденията Ви.

То най-добре да си направя дете със съквартирант. Всеки ще си харчи парите както иска, ще прави каквото иска... от време на време ще правим секс. Ще спим в различни стаи. Семейството се обезмисля.

# 173
  • София /Абсурдистан
Ще става все по-зле занапред. Съжалявам, но така мисля.
И аз мисля същото.

# 174
От личен опит ще кажа, че няма оправия с такива хора. Той те е взел за прислуга и това е. Какво го занимаваш човека, засрами се малко. Той е изморен, работи! Никой друг не работи и върши домакински задължения, само той, така че влез му малко в положението. Ти просто не го разбираш Grinning

Това с болежките дето си ги измисля, беше много забавно. Моят бившия твърдеше, че забравял бил да свърши домакинските задължения, горкия. И като му напомням - "ама чакай само, че ще ме убият в играта" и така час и половина. Като взема да ставам досадна и вече няма накъде, отива да мие чинии и се почва едно охкане - боли го кръста милия Grinning Измива пет чинии и спира, не може просто, много го боли. Ама и аз съм една егоистка да го карам да свърши нещо, накрая аз върша всичко иначе тънем в мизерия с дни(правила съм експерименти, не пипва нищо). И те така и ти така ще бъдаш в светлото ти бъдеще. А сигурно ти вменява вина, че ако не си мълчиш и не си вършиш каквито са ти там задълженията, детето горкото ще остане без баща, познах ли?

# 175
Този мухльо може ли изобщо да се нарече баща?
Часовник, игрички в телефона, театрално накуцване, дрямка на дивана - това е абсолютен егоист.
За съжаление е и манипулатор, който с времето само ще се научи по-добре да мачка жертвата си, т.е. теб.
Помисли дали си заслужават нервите.

# 176
  Малко си се вкарала във филма с майчинството, дебнеш го за грешки, инициираш разговори... Като много от нас. Но според мен мъжете не отбират от тегави разговори, по-скоро отговарят на къси команди: "Подай ми хавлията на бебето", "Ела да я снимаш", "Носът й прилича на теб", "Стопли ми краката, за да не те застигне тиганът". Така се създава рефлекс да участват.
  Моят съвет е преди мислиш за раздяла и световна справедливост да се опиташ да го въвлечеш в семейния живот, понякога мъжете наистина не знаят как. Може пък да проработи.

Punk girl, хубав ник. Коя е любимата ти група?

# 177
  • Насред хаоса
А бе, вас кой ви излъга, че мъжа е длъжен да си издържа семейството?!? Къде, в кой закон го пише?? Или пък, че жената е длъжна да върши домакинска работа?!? Никой не е длъжен с нищо!
Иди попитай съда, който определя и задължава всеки мъж да плаща издръжка на децата СИ. В някои страни - и на майка им, поради простата причина, че докато е износвала и отглеждала децата на даден мъж, е загубила ползи и възможности за израстване в кариерата или за по-платена работа, които би имала, ако не е раждала. По твоята логика защо само жената да е длъжна да издържа семейството и децата? Тези деца да не са само нейни? И тя не е длъжна. Децата да се оправят. Съвсем изплиска легена.

# 178
Скрит текст:
Иди попитай съда, който определя и задължава всеки мъж да плаща издръжка на децата СИ. В някои страни - и на майка им, поради простата причина, че докато е износвала и отглеждала децата на даден мъж, е загубила ползи и възможности за израстване в кариерата или за по-платена работа, които би имала, ако не е раждала. По твоята логика защо само жената да е длъжна да издържа семейството и децата? Тези деца да не са само нейни? И тя не е длъжна. Децата да се оправят. Съвсем изплиска легена.
Ама и аз това повтарям, че никой не е длъжен. Интересно ми е да пише в темата някой мъж, той как би реагирал, на разговор от този тип, на какво е длъжен. Щото всикчи са смели, ама не вярвам вкъщи да вървите след мъжа си и да му обясняват как е длъжен за това и онова. А съда присъжда издръжка при раздяла, там си го има постановено, но и в доста държави жените не работят, а избират да са домакини. От тап проблеми, разводи и прочее.
И не разбирайте, че вкъщи жената трябва да направи всичко, но когато насреща имаш интелигентен човек, не е нужно да му се казва, че е длъжен, той сам ще се усети какво да прави. Когато обаче случая не такъв, сърдете се на избора си и не си мислете, че може да промените някой. Голяма част от мъжете все още са патриерхално възпитани и може да им се противопостави само еманципирана и еродирана жена с самочувствие и себеуважение. Ама картите се свалят на масата преди да се стигне до брак и деца.

Punk girl, хубав ник. Коя е любимата ти група?

Зарибих се от Offspring, но след това се поотрехнах малко за истинския пънк и почнах да слушам, NoFX, Pennywise, NUFAN, Me first and the gimme gimmes, Rancid и така нататък...

# 179
  • Насред хаоса
Отново казвам, че съдът не пита някой мъж дали бил патриархален и дали се бил съгласил да издържа децата си. Щом ги е направил, ще ги издържа. От самосебе си се разбира, защото не може жената да хукне на работа 3 дни след раждането, понеже той не бил длъжен. А едновремешното патриархален е друго - тогава е било срамно мъж да не може да издържа семейството си. Днес искат да ги третират като патриархали, ама не искат и техните задължения. Ами много искат.
Тъкмо вчера гледах епизод на "Съдия Джуди". Съдят се двама млади, той на 26, тя на 21, с 4 деца. Въпросите на съдийката за издръжката на децата и семейството бяха към него, не към нея. Как мисли да издържа 4 деца и защо си въобразява, че държавата му е длъжна.

Общи условия

Активация на акаунт