Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Макулна дегенерация - има ли шанс да си запазя зрението?

  • 4 125
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4
На 68 години съм. Преди 4 години ми поставиха тази диагноза за 2-те очи. На дясното бях загубил 50 процента от зрението, но препоръката беше инжекциите да се слагат на здравото ляво око за да се запази. Инжекциите не лекуват те задържат съществуващото положение. Лечение НЯМА, всеки опит с лазер може да ви навреди. В София в испанската клиника ми поискаха 2000 лева за 1 инжекция, при клиника академик Пашев : 350 лева + 90 лева за скенер-там направих 3 инжекции и други 4 инжекции на "болното" дясно око в клиника Зора-Светлина за 250 лева.  На процедура ни събират 50-80 пациента от цялата страна сред тях има много мед. работници което ми дава увереност, че съм попаднал на правилното място. Инжекциите се бият цял живот и цената има значение. Досега съм контактувал с над 20 очни лекари никой не можа да ми отговори- "има ли шанс да си запазя зрението?". До пълна загуба на зрение не се стига, защото имате и периферно зрение.

# 31
  • Мнения: 73
Аз слагам инжекцоите в Луксор. Елия - от 4 инжекции 3 са ми безплатни. Само за първата платих 350 лв. Инжекциите поддържат окото. Готова съм да правя периодично, да знам само, че няма да се влоши положението.

# 32
  • Мнения: 4
Здравейте, аз си плащам. Можете ли да ми пишете какви документи са необходими за да не плащам и къде се подават? Благодаря Ви

# 33
  • Мнения: 73
Прави се протокол в клиниката, представят се всички изследвания - снимки, скенер, друго на комисия в нзок - районната. Те вземат решение дали да одобрят. Аз съм благодарна на това. Доплащаше се и с протокола по 350 лв. Впоследствие дойде пандемията и ни облекчиха поне от това. Дано не го прекратят.

# 34
  • Мнения: 4
Благодаря Ви.
Свързах се с моята лекарка и следващите дни ще направя всички изследвания отново и протокола. По късно ще Ви информирам за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт