Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 8

• 70 946
  • 886
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
Вижте, в здравеопазването има специфични разпоредби и трудовият договор за ръководните позиции се заема за определен срок. На база на изтичането на този срок болницата е длъжна да организира конкурс, като настоящият началник отделение може да се яви отново и отново да го спечели, ако няма друг, който да е с по-добри характеристики. Не става въпрос някой да си е тръгнали или да е уволнен, става въпрос за спазване на административна разпоредба - на сайта на Вита си е и указано по кой член се организира конкурса: чл. 68, ал.7 от Закона за лечебните заведения.

# 721
Ахаа, благодаря! Работя в сфера, която няма нищо общо с тази и затова първосигнално разтълкувах нещата. Наистина го свързах с твърде честите оплаквания от неонатология.
Поздрави!

# 722
  • София
Още от началото на 2020г. доктор Гергинова имаше намерение да напуска болницата. Към момента не знам каква е ситуацията.

# 723
Здравейте, момичета!
Аз искам да споделя мнението си за д-р Гагова, при която се следих и останах много разочарована. Въпреки многото препоръки и хубави думи, които чух за нея, определено не е моят лекар. Освен, че беше разсеяна на прегледа и си запазваше час за фризьор , докато ме преглеждаше, така и в рамките на две седмици не отговори на нито един от въпросите ми и притесненията, които имах. Определено, с това си отношение, ме отказа да се следя при нея и съответно да раждам във Вита.

# 724
Здравейте дами,

Аз се следя във Вита от началото на бременността ( вече съм 7 месец) и от самото начало си знам, че искам да раждам там. За момента не знаем, дали би се наложило да е секцио - аз искам естествено, НО каквото кажат лекарите:)

Прочетох обаче във форума ( мисля, че на всяка първа страница от темите за Вита), че ако започне раждане преди 36 седмица, сме пренасочвани към друга болница?  Това така ли е все още?

Има ли други лекари освен АГ по време на раждането , ако недай си Боже стане нещо, да може да се реагира?

Не съм говорила за това все още с моята лекарка, за то Ви благодаря предварително за отговорите:)))

# 725
Здравейте, момичета!
Аз искам да споделя мнението си за д-р Гагова, при която се следих и останах много разочарована. Въпреки многото препоръки и хубави думи, които чух за нея, определено не е моят лекар. Освен, че беше разсеяна на прегледа и си запазваше час за фризьор , докато ме преглеждаше, така и в рамките на две седмици не отговори на нито един от въпросите ми и притесненията, които имах. Определено, с това си отношение, ме отказа да се следя при нея и съответно да раждам във Вита.

Сменете лекаря. Мога да Ви препоръчам д-р Мая Василева. С нея си комуникарам по Вайбър, ако не е нещо спешно и винаги ми отговаря. Забелязала съм, че когато я търсят пациенти вдига при първа възможност или връща обаждане. Понякога е вдигала на пациентка пред мен, преди да започне прегледа. Винаги е усмихната, приятна и вежлива. Само веднъж съм я хващала в кофти настроение, но не беше груба. Даже на последния преглед видя, че ТСХ-то ми е завишено и веднага разпита за д-р Росица Шигарминова дали е на работа и ме прати при нея. И добре, че го направи. Оказа се, че имам Хашимото и сега си пия хапчетата и честно казано се чувствам по-добре особено емоционално. Споделих с д-р Василева, че често ми се вие свят и ми причернява и тя ме посъветва да си измеря кръвното. Каза ако е ниско да си направя едно малко кафенце и да си го изпия навън на слънчева баня на спокойствие. Оказа се права. Това също даде положителен резултат.
Чувала съм и добри мнение за д-р Илиева обаче аз нещо все я хващах в кофти настроение или просто не си паснахме, но наистина е много добър специалист.
Във Вита има добри специалисти. Да по време на самото раждане може да се сблъскате с неприятно отношение от някоя и друга акушерка или лекарка, но това е възможно да ви се случи навсякъде. А и освен това в този период жените ставаме свръхчувствителни към всичко. Аз като досдна конска муха си задавах тъпи въпроси въпреки отношението. В крайна сметка там стоях 5 дни, родих, осигуриха добър старт на детето ми и се погрижиха за мен да съм добре. Сега живот и здраве пак искам да родя там и пак с д-р Василева.

# 726
Идвам с малко страничен въпрос от тези за раждането, аз вече дадох своя принос там Grinning
Има ли лаборатория във Вита, да заведа дребното на задължителните кръв и урина на шестия месец, запознати ле сте?

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 12:42 от SsSa

# 727
Идвам с малко страничен въпрос от тези за раждането, аз вече дадох своя принос там Grinning
Има ли лаборатория във Вита, да заведа дребното на задължителните кръв и урина на шестия месез, запознати ле сте?

Има, да - сина ми само там го водя. Много е чисто, мили са и не се чака, ходя по обяд или ранния следобед, работят с НЗОК. Става въпрос за база 2, на ул. Филип Кутев. Първо минавате през регистратурата.

# 728
Здравейте дами,

Аз се следя във Вита от началото на бременността ( вече съм 7 месец) и от самото начало си знам, че искам да раждам там. За момента не знаем, дали би се наложило да е секцио - аз искам естествено, НО каквото кажат лекарите:)

Прочетох обаче във форума ( мисля, че на всяка първа страница от темите за Вита), че ако започне раждане преди 36 седмица, сме пренасочвани към друга болница?  Това така ли е все още?

Има ли други лекари освен АГ по време на раждането , ако недай си Боже стане нещо, да може да се реагира?

Не съм говорила за това все още с моята лекарка, за то Ви благодаря предварително за отговорите:)))
Да, мисля, че си права, но може би е 35, а не 36 седмица, понеже бебето реално има нужда да е в неонатология с по-висока степен при по-ранно раждане, опциите са Токуда и Майчин домв такъв случай. Но все пак го обсъди с лекаря, който те следи, той/тя ще е най-запознат.
Там си има дежурни лекари в отделението, така, че винаги има други лекари.

# 729
  • Замък сред облаците
Всичко зависи от развитието на бебето, не точно от седмицата. Във Вита неонатологията е с второ ниво на компетентност, грижат се за бебета над 1200гр. Под 1200гр обгрижват малко болници в страната. В София вече са казали - това са Токуда и Майчин дом, които са от трето ниво на компетентност, и в някои крайни случаи специализираните болници като Иван Рилски, Пирогов АКО е налице проблем от тяхната компетенция.

# 730
  • София
И Надежда са трето ниво , но 36та седмица бебето сигурно е над 2-2,5кг., приятелка роди планово секцио във Вита края на 36та седмица, както споделя АА зависи от бременността явно.

# 731
Благодаря Ви. Правилно ли разбирам, че не трябва предварително час да записвам?

Има ли лаборатория във Вита, да заведа дребното на задължителните кръв и урина на шестия месез, запознати ле сте?

Има, да - сина ми само там го водя. Много е чисто, мили са и не се чака, ходя по обяд или ранния следобед, работят с НЗОК. Става въпрос за база 2, на ул. Филип Кутев. Първо минавате през регистратурата.

# 732
Да, няма нужда, директно отивате.

# 733
Здравейте, момичета!

И аз не останах с добро впечатление от д-р Гагова. Планирах да раждам във Вита и имаше добри отзиви за нея. Така се случи, че си бях записала час при нея 2-3 седмици по-рано. Предния ден ми беше женската консултация по  здравна каса. Вече ме бяха гледали на ултразвук, но все пак реших да не си отменям часа при нея. Поне да се запознаем, да видя дали да раждам при нея. Като разбра, че вече са ме гледали на ултразвук каза че нямам нужда от нея и да отида пак другия месец. Това беше ок, дори каза да не й плащам за прегледа, след като не се е състоял. Това което ми направи лошо впечатление е следното. Казах й че много се страхувам дали всичко е наред с бебето и че често ходя да го видят на ултразвук. Тя каза ми да, може да умре, на това му се казва естествен подбор... Та така, на бързо ме отказа пренебрежителното й отношение.

# 734
Леле Alegra03 това е ужасно, наистина. Какво означава "естествен подбор"? Нали за това е напреднала медицината. Иначе до сега да са починали един куп болни дечица. Това наистина е смущаващо и доста обезпокояващо изказване. Много неприятно! Надявам се ти и бебето сте си добре. Нормално е да се притесняваш. Аз също се притеснявам много. Откриха ми стрептококи от група Б. Бях пила Аугментин и глобули Макмирор, но пак не са изчезнали. Сега пия хапчета Макмирор и пак глобули Макмирор. Надявам се този път да ги махнем. Освен тези гадове стрептококи ми се отключи и Хашимото, нещо за което не подозирах, че съм имала и пия еЛ-тироксин. Опитвам се да мисля положително. За Хашимотото разбрах, че е наследствено (майка ми го има, както и сестрите ѝ), но за стрептококите дълго време се обвинявах. Споделих с д-р Василева и тя ми обясни, че не съм виновна. Дано да е така. Майки станем ли веднъж и винаги търсим вината в себе си. Смазващо е. Моля се след лечението с Макмирор стрептококите да изчезнат. 😥

Общи условия

Активация на акаунт