Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 8

• 70 878
  • 886
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте, мами Animal Hatching Chick

Искам да попитам раждалите от вас, по-конкретно секцио, как седи въпросът с обезболяването след операцията? Имахте ли моменти на силна болка? Попаднах на история на жена, раждала в друга болница, която не са я обезболявали адекватно, и съответно след операцията е изпитвала адски болки.

Другият ми въпрос е кога ви дадоха бебчо за първи път - веднага след раждането или на по-късен етап?

Знам, че тези неща са по-скоро индивидуални и зависят както от жената, така и от екипа на смяна, но независимо от това ми се иска да чуя историите ви Simple Smile

# 826

Искам да попитам раждалите от вас, по-конкретно секцио, как седи въпросът с обезболяването след операцията? Имахте ли моменти на силна болка? Попаднах на история на жена, раждала в друга болница, която не са я обезболявали адекватно, и съответно след операцията е изпитвала адски болки.

Другият ми въпрос е кога ви дадоха бебчо за първи път - веднага след раждането или на по-късен етап?

Знам, че тези неща са по-скоро индивидуални и зависят както от жената, така и от екипа на смяна, но независимо от това ми се иска да чуя историите ви Simple Smile

Здравейте!
Обезболяването след секцио е перфектно. След операцията, като ме върнаха в стаята, ми казаха, че ще изпитвам две болки- едната от контрахирането на матката, а другата от самата рана. Аз изпитвах дискомфорт и леки спазми, но болка не. С доста нисък праг на болка съм. Ако имате възможност, помолете да Ви раздвижват по-рано. Мен ме вдигнаха на следващия ден, бяха минали повече от 24 часа, тогава ме заболя доста и ме обезболиха допълнително. Дават свещички Профенид, те помагат много.
Бебето ми го донесоха в стаята, не мога да кажа точно колко време след операцията, но не беше много. В операционната ми го показаха веднага, след като го извадиха и го поеха неонатолозите. При него имаше проблем, беше се нагълтал с околоплодни води и трябваше да го наблюдават в неонатологията, затова бързо го взеха.
На следващия ден, след като ме раздвижиха сама отидох до неонатологията, след като им се обадих по телефона, за са си го видя, изчаках да му мине наблюдението и си го взех.
Вечер им го оставях, за да поспя и да се възстановя по-бързо.
Всички са много грижовни и внимателни.
Не се притеснявайте.
 Ако забременея втори път, отново ще родя там.
Успех! Леко раждане!
Ще Ви чакаме да споделите как е минало Simple Smile

# 827

Здравейте!
Обезболяването след секцио е перфектно. След операцията, като ме върнаха в стаята, ми казаха, че ще изпитвам две болки- едната от контрахирането на матката, а другата от самата рана. Аз изпитвах дискомфорт и леки спазми, но болка не. С доста нисък праг на болка съм. Ако имате възможност, помолете да Ви раздвижват по-рано. Мен ме вдигнаха на следващия ден, бяха минали повече от 24 часа, тогава ме заболя доста и ме обезболиха допълнително. Дават свещички Профенид, те помагат много.
Бебето ми го донесоха в стаята, не мога да кажа точно колко време след операцията, но не беше много. В операционната ми го показаха веднага, след като го извадиха и го поеха неонатолозите. При него имаше проблем, беше се нагълтал с околоплодни води и трябваше да го наблюдават в неонатологията, затова бързо го взеха.
На следващия ден, след като ме раздвижиха сама отидох до неонатологията, след като им се обадих по телефона, за са си го видя, изчаках да му мине наблюдението и си го взех.
Не се притеснявайте.
Успех! Леко раждане!

Много благодаря за изчерпателната информация Simple Smile Така и се надявах да са нещата, но винаги е най-добре да се чуят от първо лице Simple Smile

# 828
  • София
Момичета , някоя от вас получавала ли е диск със ФМ ? Допускали ли са татковците на някой преглед ?
При мен за момента не допускат и се чудих дали да попитам АГ, дали мога да запиша видео на телефона си от прегледа за таткото. Иска ми се да е част от тези прегледи, а не да го гледа на снимки само.

# 829
Момичета , някоя от вас получавала ли е диск със ФМ ? Допускали ли са татковците на някой преглед ?
При мен за момента не допускат и се чудих дали да попитам АГ, дали мога да запиша видео на телефона си от прегледа за таткото. Иска ми се да е част от тези прегледи, а не да го гледа на снимки само.

На мен диск не са ми давали, но аз не съм и искала. За таткото дали може да присъства питам всеки път, но не разрешават. И на мен ми се иска да е част от всичко, затова правя кратки видеа, когато има какво да се види Simple Smile

# 830
Момичета, имам въпроси към тези, които са раждали наскоро или даже към тия родили този месец.
Те са свързани с ковид мерките.
Може ли да разкажете какви са мерките във Вита?
Аз мисля този път да съм с друга родилка в стаята. Това възможно ли е?
Как стои въпросът с визитацията? Таткото не може ли поне да идва, за да ни види?
❤️

# 831
Здравей!
Аз раждах края на август там. При постъпване за раждане ти правят тест за Ковид. Не бях заявила самостоятелна стая. Първия ден бях с едно момиче, после 2 дни бях сама и като си тръгвах настаниха още една мацка при мен, като имаше доста раждащи в този период, така че предполагам се стараят да настаняват доколкото е възможно индивидуално. Маска се носи само, като отиваш до неонатологията например, за да ти показват тоалет на бебето. Татковците не се допускат. Моят мъж идваше под прозореца на стаята за 5-10мин. да се видим 😄

Момичета, имам въпроси към тези, които са раждали наскоро или даже към тия родили този месец.
Те са свързани с ковид мерките.
Може ли да разкажете какви са мерките във Вита?
Аз мисля този път да съм с друга родилка в стаята. Това възможно ли е?
Как стои въпросът с визитацията? Таткото не може ли поне да идва, за да ни види?

# 832
soulsun много благодаря за отговора. При предишното раждане сама си 9оисках индивидуална стая, но този път мислех да съм с компания, но нали го има този ковид и се зачудих как процедират. Иначе моята дата за секцио е за 29.10 малко остана, стискам кълки. ❤️

# 833
soulsun много благодаря за отговора. При предишното раждане сама си 9оисках индивидуална стая, но този път мислех да съм с компания, но нали го има този ковид и се зачудих как процедират. Иначе моята дата за секцио е за 29.10 малко остана, стискам кълки. ❤️
Леле, на рд на докторката 😆 Стискам палци!

# 834

А първото дете кръстихме на нея, защото наистина ѝ дължим много. И сега тя сама предложи тази дата и аз веднага се съгласих. 😊

# 835

А първото дете кръстихме на нея, защото наистина ѝ дължим много. И сега тя сама предложи тази дата и аз веднага се съгласих. 😊
Дано изкарате един хубав и успешен двоен рожден ден 🙂

# 836
Благодаря Cecamecata! Дай боже само да сме живи и здрави. Остана месец, започна обратното броене. 🌷

# 837
Здрасти, не искам да всявам смут, но мен не ме обезболиха добре...нещо не сработиха нещата, усещах си доста и накрая се наложи да ме приспят, за да могат да ме зашият.Аз бях подготвена, че ще усещам дърпане, допир, цялото изваждане, но не и болка. Уви и след като се събудих ме болеше зверски, усетих целия ужас от банката окситоцин (контрахирането на матката). След този ад
около 2 часа нямах никакви проблеми, на 10тия ден след като ми махнаха конците все едно не бях раждала.

Здравейте!
Не се притеснявайте.
Успех! Леко раждане!

Много благодаря за изчерпателната информация Simple Smile Така и се надявах да са нещата, но винаги е най-добре да се чуят от първо лице Simple Smile

# 838
Chuhalesi,

Това, което споделяте звучи доста неприятно. Може ли да се сетите кой е бил анестезиолог при Вашето секцио?

# 839
Chuhalesi, мисля че е свързано и с някои физиологични особености, които имат влияние върху усвояването на обезболяването. Чувала съм за случаи на не добре "хванало" обезболяване при много жени (не само във Вита). Аз за това нкхарах анестезиолога да ме щипе 😆 След операцията и аз усетих всички контракции от окситоцина, въпреки че със спиналната упойка нямах никакъв проблем и не са ми слагали пълна. Изглежда започна да ме пуска отгоре-надолу.

Общи условия

Активация на акаунт