Той е стиснат..

• 19 586
  • 597
  •   1
Отговори
# 210
Това за генерала и лейтенанта виц ли е станало? Беше епизод от филма"Москва не вярва на сълзи". Една от героините работеше в химическо чистене. Влиза генерал с не особено представителна съпруга и т. н. В резюме-тя е била с него и до него още като е бил лейтенант.

# 211
По темата от мен: той е стиснат, но по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето.

Извън темата, набива се в очи как повечето теми се обръщат в спор между The Siren of Titan и Nevena Virolan за предимствата и недостатъците на различните марки гъши пастет и уменията да накарат мъжа им сам да иска да им го купи.

# 212
Мерят си пастета двете Simple Smile

# 213
Аз нищо не си меря, в друг етап на живота съм и с други реалност. Но примерно моята реалност е тая - с първия мъж точно така покривах всички разходи на двамата със своята заплата, неговата си стоеше непипната, уж общи спестявания. Познай накрая у кого си останаха.

А сегашният ми мъж пък, понеже ларж, си е издържал гаджето с целия си доход, тя - колкото даде, ако иска. Познай после кой е завършил връзката със сериозна сума и кой - на нула.

Та всичко го има, тя сега се раздава, като погледне назад - нищо интересно. Ако той искаше да има нещо общо, щяха с остатъка от парите да пътуват, да правят общи спомени от младостта. Ама не му пука, прозаик, използвач, пробивно селянче. Хващам се на бас, че техния ток го плащат квартирантите по някакъв начин; също така - човекът ако хване имотна от София, ще остави любимата като стой та гледай. Нали тя е безимотна, "лист отбрулен", а имотните се събирали...

# 214
  • САЩ
Аз се чудя дали момчето не е израстнало в много бедно семейство или просто изпитва панически страх от бедност. Според мен нещо в миналото му го е провокирало да бъде толкова стиснат. Може и бивша приятелка е, авторката да си помисли каква може да е причината. Аз също още имам комплекси от това че майка ми все казваше че няма пари, а всъщност не сме били толкова бедни. Имам приятел който е от много бедно семейство, но е с хубава професия и изкарва много пари, но не може да си отпусне душата да ги харчи. И аз съм малко стисната през по-голямата част от времето, но съм научена да ценя парите и това доста ми е помагало. Но и на моменти се дразня на себе си, че не мога да се отпусна. Приятелят ти осъзнава ли че има някакъв проблем, може и той да не си харесва това качество, но да му е трудно да го промени.
Американците ми се струват изключително разхищителни, а те се мислят за много пестеливи. Понякога е въпрос на гледна точка. На стиснатите хора и тези които харчат с 2 лева повече от тях на ден им се струват със широки пръсти.
Постъпката му определено е обидна, поговорете си.

# 215
  • Paris, France
По темата от мен: той е стиснат, но по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето.

Извън темата, набива се в очи как повечето теми се обръщат в спор между The Siren of Titan и Nevena Virolan за предимствата и недостатъците на различните марки гъши пастет и уменията да накарат мъжа им сам да иска да им го купи.

Нищо не си разбрал. За мене не е морално да се яде гъши пастет. Баста. С мои пари няма да го купя. Намилам на домашните, синът ми не го вкусва, ама ММ и дъщеря ми си го ядат. Толерирам, но никак не ми е приятно. Ако моят мъж ме иска да купи нещо и с кран не може да бъде накаран да го купи. Същата съм и аз.

Със Сирената не спорим. Ние сме толкова различни, че няма за какво да спорим.

# 216
...

А сегашният ми мъж пък, понеже ларж, си е издържал гаджето с целия си доход, тя - колкото даде, ако иска. Познай после кой е завършил връзката със сериозна сума и кой - на нула.

...

Това означава ли, че който е ларж, все остава с пръст в ... уста?
Питам, да знам как да подхождам към бг-мами, които искат да плащам тока?

# 217
Е, Сирен, в случая имаш съвпадение на обстоятелства, но не и причино-следствена връзка. Искаш да кажеш, че който издържа гаджето си, непременно забогатява? И обратното?
Според мен има различни типове
Едните са ларж и непрактични и все са във финансов колапс, колкото и да изкарват.
Другите са пестеливи, но само дотам. Нищо не правят, за да излязат от оскъдицата. Оцеляват чрез мизерия.
Трети са пестеливи, но с цел. Ограничават глезотиите и влагат ресурс в проекти с добра възвръщаемост.
А има едни, дето са на принципа, че човек не трябва да пести, а трябва да прави всичко възможно, за да докарва достатъчно, че да си покрие желанията. Хубаво е, ако успяват. Ами ако не успяват?
И къде е гаранцията, че издръжката на гаджето влиза в числото на тези желания?

# 218
Странно, не бил от София, а има 2 апартамента тук Simple Smile
Апартамент от 120 квадрата няма как да има още 4 стаи освен хол с кухня. Ако е от новото строителство, най-много още 3 стаички, ако е от старото - вероятно пак толкова Simple Smile
Ако историята е истинска и момичето изкарва по 450 лв на месец (за 4 часа, хм Rolling Eyes) да внася по 300-350 лв. в общия бюджет, а останалите 100на да си заделя. Защото нищо не се знае. Утре може да се скарат, разделят, тя трябва да има някакви резерви, пък макар и малки.
А защо са заедно - ами защото се обичат. Иначе не биха изкарали цели 5 години.

# 219

И къде е гаранцията, че издръжката на гаджето влиза в числото на тези желания?
Не влиза.
После жените били меркантилни  Laughing
Темата е пример за скръндзав и меркантилен мъж.
Естествено и авторката се опитва да води някакъв стандарт, но не му е легнала на гърба изцяло. Дава в общия бюджет всичко, което изкарва.

Птица, да хубаво е да заделя. Че с този нищо не се знае. Ама с тази заплата е трудно да заделя.
И не, не се обичат. Заедно са заради интереси.

# 220
Няма любов между тия двамата. То това най- много бие на очи.

# 221
Аз пък си мисля, че момичето още е с розови очила, тоест наистина може да е влюбена. Доста се раздава, като гледам. Ама той е адски пресметлив.

За мен е нормално, ако се съберете в двойка с някого, то не бюджетът, а стандартът да стане общ. Щото ако единият си скатава от стандарта и пести от гаджелък, значи толкова му пука. Ако си взел човек до себе си - даваш.

# 222
  • Paris, France
птица, апартаментите са наследство от баща му. Живял е в провинцията с майка си. Познавам такива, не е странно. Родителите са се разделили или изобщо не са живяли заедно и като умира бащата момчето получава 2 апартамента.

# 223

Естествено и авторката се опитва да води някакъв стандарт, но не му е легнала на гърба изцяло.
Да, не е изцяло, само малко.
Без него това "малко" от примерно 150-200 лева  също ще изчезне.
Ама може пък да яде на стол, какво толкова?

За да я докара дотам да я следи под лупа какво и как пазарува, може да има 2 причини:
1. Просто е гадняр
2. Тя се държи като децата и й липсва всякаква финансова култура

Честно казано, аз бих се погрижила за собствените си доходи на нейно място, след като явно това е максимумът от чуждите, до които може да достигне. Освен да излезе догодина на общежитие и да почне активно да си търси платежоспособен мъж с желание да я издържа по-лъскаво. Този няма да го промени тепърва.
Има фрилансерски работи, с които може да си докарва и по 1000 лева месечно, както си следва.

# 224

Естествено и авторката се опитва да води някакъв стандарт, но не му е легнала на гърба изцяло.
Да, не е изцяло, само малко.
Без него това "малко" от примерно 150-200 лева  също ще изчезне.
Ама може пък да яде на стол, какво толкова?

За да я докара дотам да я следи под лупа какво и как пазарува, може да има 2 причини:
1. Просто е гадняр
2. Тя се държи като децата и й липсва всякаква финансова култура

Честно казано, аз бих се погрижила за собствените си доходи на нейно място, след като явно това е максимумът от чуждите, до които може да достигне. Освен да излезе догодина на общежитие и да почне активно да си търси платежоспособен мъж с желание да я издържа по-лъскаво. Този няма да го промени тепърва.
Има фрилансерски работи, с които може да си докарва и по 1000 лева месечно, както си следва.

Всъщност само малко, буквално.
Тя дава 450, а той 600. Всичко друго той си го къта за себе си.
Това не е лежане.
Ако тя даваше 450, а той 2000, тогава може да кажеш, че му лежи.
Нейните пари са 80% почти от това, което той дава.
И в този случай явно той разпределя парите. И сигурно и дава някакви джобни.
При положение, че имат и квартиранти, едва ли са го закъсали със сметките много.
Защо трябва да си търси платежоспособен. По-добре работа да си търси.
Това, което предлагаш си е проституция почти.

Общи условия

Активация на акаунт