Той е стиснат..

• 19 518
  • 597
  •   1
Отговори
# 30
Така е Тонка.
Би трябвало да го зареже.
Но няма да го направи.
Или му е златен. Или и изнася това съжителстване.
Да си сметне ако е сама колко ще и струва издържката.
Впрочем тя не е използвачка. Тя си дава цялата заплата.
Използвачките не само, че няма да си я дават, ама и ще искат и чуждата Laughing

# 31
А на нея за какво и  е истинска връзка?Уместен съвет бе да си направи сметка ако излезе на квартира какво и  струва и как е сега, да сметне че има покрив, да учи и се развива и  набира опит, впечатления  за после.Като му дойде времето ще мисли за семейство.Ама то жените   от ден първи за бебе мечтаят и  да готвят на някой.Дръж се като гадже ,не като  съпруга от 15 години, да те глези искай поне понякога.Той пък сигурен че я вързал,  и може да го направи ,ако тя забрави  противозачятъчните.И да и взема от ръцете цял живот .То виц има,голяма любов ,все  се държите за ръцете.-Ами ако ги пусна веднага ще купи нещо.

# 32
Много благодаря на всички Ви за коментарите. Ще се опитвам да отговоря на някои въпроси:
1. Апартаментът му е 120кв и ние ползваме хол, който го ползваме за спалня и кухня. Останалата част (4 стаи) са под наем.
2. Защо толкова рано съм се нанесла в тях? Защото, когато дойдох да уча в София, той дойде с мен, за да живеем заедно и без аз да плащам наем.
*уточнение: Родителите ми не ми помагат финансово, а аз не мога да си позволя да работя на 8 часа, защото уча много тежка специалност, на която се държи много на присъствията и късат много ако не са те виждали. Всичките ми (бивши) колеги, който започнаха работа, вече са прекъснали.
3. Аз не искам да ме облее в злато и диаманти и да имам всичко, което погледна. Разбирам, че благодарение на него не съм на улицата и съм много благодарна за това. Не искам да ми купува джипове или лъскави бижута. Искам ОТНОШЕНИЕ: да не ми тегли храна от ръцете ми, и когато му кажа, че ми се яде сладолед, да не ме пита колко му е цената.

# 33
Моме , дошъл с теб и има апартамент 120 кв в София?Наясно ли си дали изплаща заем, нещо, управител но не  е някой богаташ явно и  оцелявате , осъзнай скръндза ли  е или те предпазва  и издържа.Защото е различно.

# 34
Без него нямаше ли да си на общежитие, не на улицата?

# 35
Мило момиче, не знам дали в началото и дъщеря ми не е имала същите проблеми. При тях също в началото - той беше с по-големите доходи, а тя студентка.  Вече 10 години са заедно. И аз мислех, че неговата стинатост ще им пречи, но дъщеря ми се оказа мъдра и много неща ми е спестила. Та да не се бъркам със съвети.
  Сега нейната заплата не е по-малка от неговите доходи. Заедно спестяват, нищо че в началото са били на отделни бюджети.
  Не можеш ли да устискаш докато завършиш? Пък като ти се яде нещо, си го купи, когато си сама.

# 36
  • София
Авторке, имаш два варианта.
1. Отиваш на общежитие и се оправяш както можеш.
2. Търпиш го такъв, какъвто е и не плащаш наем, пък като завършиш му биеш шута. И без това вашето не ми се струва като да е голяма любов.

# 37
  • Terra incognita
Покрив й бил дал. Така или иначе живеят няколко човека, като в срудентска квартира. Дали ще живее при него, в отделна квартира с колеги, или на общежитие, аз разлика не виждам, освен, че ще се чувства много по- добре и няма да се оглежда като крадла в супера, преди да си купи нещо.

# 38
Не е нормално да ти взима храната от ръцете, който и да е. Това аз намирам за крайно унизително, особено за покупка на сирене от 5лв. Какъв жест ти е направил точно, че не плащаш наем за един хол, в сериозна връзка? 120кв. е в панелен блок. Не живееш в апартамент, живееш в ХОЛ. Направо егати жеста към теб, че се е преместил с теб, за да работи на голяма заплата в София, да печели от наем, да спи с младо гадже и да и взима целия доход. Егати благородството!

Крий си парите и ти. Спестявай. Събери малко пари, скоро завършваш. Да имаш поне за наем, депозит и първият месец някъде, ако ще и със съквартирантка. По-добре да плащаш наем 200лв., да си делиш с някоя мацка разходите и да намериш гадже, което да помага. Ще си на плюс. Особено, ако си хубава и както твърдиш, имаш добро образование. Все някой ще намериш.

И ако ти се яде сирене от 5лв., никога не го връщай ти самата! Камоли някой да ти го взима от ръцете!

# 39
Съществена подробност е  големия апартамент, или са под наем всички и тя не е наясно, или с наемите плаща ипотека. Управител не е собственик и е на някаква заплата.Ако апартаментът изяжда парите му не е скрънза а  се справя човекът, наистина един сладолед е  дребнаво да спре.Нещо не е така ама никак не  е така.

# 40
  • София
Не е нужно да ходи на квартира, ако може да е на общежитие. Вярно, че е мизерничко, но поне ще е евтино. Обаче авторката надали взима повече от 400 лв на месец при половин работен ден. Та не знам дали и за общежитие ще има възможност.

# 41
  • Terra incognita
Не е нужно да ходи на квартира, ако може да е на общежитие. Вярно, че е мизерничко, но поне ще е евтино. Обаче авторката надали взима повече от 400 лв на месец при половин работен ден. Та не знам дали и за общежитие ще има възможност.
Може и родотелите да й помагат с нещичко.

# 42
Съществена подробност е  големия апартамент, или са под наем всички и тя не е наясно, или с наемите плаща ипотека. Управител не е собственик и е на някаква заплата.Ако апартаментът изяжда парите му не е скрънза а  се справя човекът, наистина един сладолед е  дребнаво да спре.Нещо не е така ама никак не  е така.

Апартаментът е наследство от баща му, който е починал, а той няма братя и сестри, и апартаментът е изцяло негов. Майка му няма част от него. Няма ипотека. Simple Smile
Аз не съм под наем при него - не му давам пари, за това, че му спя в леглото.

# 43
Тогава е скръндза.Търпи ш или бягаш според зависи.

# 44
  • София
    Може и родотелите да й помагат с нещичко.
    Вики, стори ми се, че момичето написа, че родителите й не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт